بحث از مدرنیته آن چنان گسترده است که اگر یک دانشجو و یا یک طلبه تصمیم بگیرد دربارة آن مطالعه نماید در مرحلة اول دچار حیرت و سرگردانی می شود. بخصوص که در نقد مدرنیته اهداف متفاوتی از طریق منتقدین پیگیری می شود. لذا همواره این ضرورت احساس میشد که کتابی در نقد مدرنیته به صورت آموزشی و یا نظم موضوعات و یا رویکرد به تمدن اسلامی تدوین شود تا بعنوان مبنای اولیه تفکر زبان نقد مدرنیته را ساماندهی کند و بتوان با مطالعه آن به یک جمع بندی نسبت به جایگاه فلسفی و تاریخی مدرنیته رسید.
این کتاب صرفاً به ضعف مدرنیته بسنده نشده؛ بلکه اولاً، پیشنهادهای جایگزین مورد بحث قرار گرفته و ثانیا! راه عبور از مدرنیته و رسیدن به تمدن اسلامی بررسی شده است.
کتاب حاضر معنی به حضور آوردن باطن طبیعت را با مثال های مختلف به نحوه قابل درک تبیین کرده است تا خواننده محترم از این نکته ی بسیار مهم حدالامکان تصور قابل قبولی به دست آورد و آن را زمینه ی تفکرات بعدی خود قرار دهد.
این کتاب به امید آنکه قدمی در راستای رفع موانع تحقق تمدن اسلامی برداشته باشیم، به خوانندگان عزیز تقدیم میکنیم. هر چند میدانیم در کنار نیستانگاری مدرنیته درد و رنجی عالمانه نیاز دارد ولی تا این پرده ی ظلماتی دریده نشود، امید تابیدن هیچ نوری از عالم معنی به این سو نمی رود. البته روشن است که نقد مدرنیته بعنوان حجاب تمدن اسلامی تازه راه خود را شروع کرده است و هنوز در اول راه خود می باشد، ولی تجربه نشان داده است که طرح مسائلی که نظر به اقامه ی دین دارد در فرصتی کوتاه آن چنان جای خود را باز می کند که گسترش و رشد آن انسان را به تعجب وامی دارد انشاالله.
برخی از عناوین کتاب:
- روح شیطانی و تغییر نظام خلقت؛
- آینده ای امید بخش؛
- سنت و مدرنیته.
