www.montazer.ir
دوشنبه 2 دسامبر 2024
شناسه مطلب: 1369
زمان انتشار: 4 ژانویه 2015
تنبلی و بی حوصلگی

تنبلی و بی حوصلگی

تنبلی یعنی کوتاهی و سستی ورزیدن و زیر بار نرفتن چیزی است که شایسته است انجام گیرد.کسی که در زندگی بی حوصله و سست اراده باشد، پایداری و شکیبایی را از دست داده و در نتیجه در مسیر پیشرفت حق و حقیقت آسیب پذیر می گردد .یکی از بدترین دشمن های انسان که از درون خود او سر منشأ می گیرد، تنبلی و بیکارگی و تن و دل به کار ندادن است، در قرآن از کسالت و تنبلی به­ خصوص در کارهای نیک و در راه عبادت خدا، به زشتی یاد شده و این صفت را از ویژگی­های منافقان برشمرده شده است.

«انسان‌های تنبل و بی‌حوصله، آرام آرام به سمت توجیه تنبلی‌های خود پیش می‌روند. این توجیه‌ها، به اصول اعتقادی آنها رسوخ کرده و آنها را به سستی عقیده دچار می‌نماید، تا جایی که حتی عدالتِ خداوند را زیر سؤال می‌برند.»

از جمله هشدارهایی که در فرهنگ دینی بسیار به چشم می خورد و مسلمانان را نسبت به آن بیدار باش داده اند، موضوع تنبلی و تن پروری و بی حوصلگی و کوتاهی در کار است. واژه هایی مانند "کسل"، "ضجر" و "توانی" یعنی تنبلی و بی حوصلگی و سستی در بردارنده این صفت نا پسند و مورد نکوهش می باشند.

تنبلی یعنی کوتاهی و سستی ورزیدن و زیر بار نرفتن چیزی است که شایسته است انجام گیرد.کسی که در زندگی بی حوصله و سست اراده باشد، پایداری و شکیبایی را از دست داده و در نتیجه در مسیر پیشرفت حق و حقیقت آسیب پذیر می گردد .یکی از بدترین دشمن های انسان که از درون خود او سر منشأ می گیرد، تنبلی و بیکارگی و تن و دل به کار ندادن است، در قرآن از کسالت و تنبلی به ­خصوص در کارهای نیک و در راه عبادت خدا، به زشتی یاد شده و این صفت را از ویژگی­های منافقان برشمرده شده است.

اهمیت موضوع فوق به قدری است که دستمایه سلسله مباحث "استاد محمد شجاعی" تحت عنوان "تنبلی و بی حوصلگی" شده است.

تنبلی و بی‌حوصلگی دو بیماری و صفت بسیار خطرناک هستند که به فرمایش معصوم 7 کلید همه شکست‌ ها و بدبختی‌های دنیا و آخرت می باشند. باور این آثار مخرب شاید در نگاه اول برای مخاطب دشوار باشد ولی توضیحات و مباحث این دوره به‌ خوبی ثابت می‌کند که این دو صفت مُهلک تا چه حد در پیدایش مشکلات و بدبختی‌های انسان نقش دارند. در این دوره به مهم‌ترین راه‌ کارهای برطرف کردن آنها پرداخته شده است .

از منظر استاد محمد شجاعی « تنبلی باعث می­شود که انسان کاری را شروع نکند. اما در بی­حوصلگی، کار را شروع می­کند ولی به سرانجام نمی­رساند. شاید در بین گناهان هیچ عاملی خطرناک­تر از این دو عامل نداریم. این عوامل خود منشأ بسیاری از گناهان می­شود؛ در شکست­های دنیایی، کار، شغل، و مسائل اقتصادی فاجعه درست می­کند و در مسائل آخرتی هم انسان را دچار انواع و اقسام پشیمانی و جهنم­ها و عذاب­ها می­کند. رابطه ی دنیا با آخرت مانند رابطه ی رحم مادر است با دنیا. جنین از زمان بسته شدن نطفه تا هنگام تولد به دنیا زمانی را در اختیار دارد که آمادگی ورود به دنیا پیدا کرده و تجهیزات مورد نیاز را کسب نماید. دنیا علت آخرت و به عبارتی میوه دنیا، آخرت است؛ لذا اهمیت دنیا بیشتر از آخرت می باشد. اگر ما جاودانگی مان را باور کنیم (در قرآن 80 بار مطرح شده است.) متوجه گرانبهایی عمر دنیا می شویم. با عمر محدود دنیا انسان می تواند خوشبختی جاودانه را کسب کند. می توان با یک ساعت از وقت دنیا، هزاران سال آخرت را خریداری کرد؛ بنابراین وقت خیلی گرانبهاتر از طلا و اساساً قابل قیاس نیست.

انسان‌های تنبل و بی‌حوصله، آرام آرام به سمت توجیه تنبلی‌های خود پیش می‌روند. این توجیه‌ها، به اصول اعتقادی آنها رسوخ کرده و آنها را به سستی عقیده دچار می‌نماید، تا جایی که حتی عدالتِ خداوند را زیر سؤال می‌برند .بنابراین اگر کسی، آسیب در عقاید را برای خود و خانواده‌اش نمی‌پسندد، واجب است به طور جدی با تنبلی و کسالت در خود و خانواده‌اش مبارزه کرده و اجازه تنبلی در هیچ بخشی را نه به خود و نه به خانواده‌اش ندهد. فرزند سالاری در نسل امروز، آمار ابتلا به تنبلی و کسالت در خانواده‌ها را به طور چشمگیری افزایش داده‌است.برای چنین هدفی نیز، تلقین، بهترین و مؤثرترین روش می‌باشد. به گونه‌ای که قدرت یافتن در هر کدام از بخش‌های قوای پنج‌گانه، بدون تلقین امکان پذیر نیست و... .»

برای خرید این سی دی از فروشگاه آنلاین مؤسسه منتظران منجی (عج) کلیک کنید. 

برخی از مهمترین عناوین مطرح شده در این لوح فشرده (تنبلی و بی حوصلگی) به قرار زیر است:

  •  تلقین راهی برای درمان تنبلی در هر یک از قوای پنج گانه وجود انسان
  • تنبلی؛ عامل اصلی سوء تغذیه بخش فوق عقلانی
  • قدرت، شادی و آرامش در زندگی از تولیدات بخش فوق عقلانی انسان‌هاست
  • درمانِ بیماری‌های نفس با تغذیه سالم و طولانی مدت بخش فوق عقلانی
  • داشتن روحیه تسویف و به تأخیر انداختن کارها خیلی خطرناک است
  • یکی از ریشه­های تنبلی و بی­حوصلگی شک و تردید در مقابل ایمان و یقین است
  • احساسِ نیازهای فوق عقلانی؛ آغازِ بلوغِ انسانی
  • تنبلی‌های فوق عقلانی
  • استمداد از خانواده آسمانی برای غلبه بر تنبلی و کسالت
  • روان شناسی تنبل
  • ریشه‌ی تنبلی در بیماری‌های اخلاقی و روحی از نگاه نبی اکرم «صلی الله علیه و آله و سلم»
  • غصه‌های انسانی؛ علامتِ رشدِ کودک عزیز روان
  • راههای غلبه بر تنبلی و بی‌حوصلگی
  • و...

علاقه مندان به تهیه این لوح فشرده می توانند آن را از فروشگاه اصلی مؤسسه، فروشگاه منتظران منجی http://montazerstore.ir به صورت آنلاین، محل برگزاری جلسات، نمایشگاه های عرضه محصولات فرهنگی مؤسسه و سفارش پستی تهیه نمایند.

( این محصول در قالب  dvd تصویری نیز ارائه شده است.)

میانگین (10 رای)

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed