www.montazer.ir
دوشنبه 2 دسامبر 2024
شناسه مطلب: 1857
زمان انتشار: 7 فوریه 2015
حسادت

حسادت

يكى از مسائل موجود در زندگى و روابط اجتماعى، پديده «حسادت ورزى» است كه مشكلات فراوانى را به بار مى آورد و به جهت اهميتى كه دارد، مورد توجه ويژه دين پژوهان و روان شناسان قرار گرفته است. خداوند در قرآن کریم بارها به موضوع حسد و آینده ننگین آن اشاره کرده است و روان شناسان نیز در سالهای اخیر به زیان های حسادت پی برده و از آن به عنوان یک اختلال نام برده اند که باید در جهت درمان آن کوشید. 

یكى از مسائل موجود در زندگى و روابط اجتماعى، پدیده «حسادت ورزى» است كه مشكلات فراوانى را به بار مى آورد و به جهت اهمیتى كه دارد، مورد توجه ویژه دین پژوهان و روان شناسان قرار گرفته است. خداوند در قرآن کریم بارها به موضوع حسد و آینده ننگین آن اشاره کرده است و روان شناسان نیز در سالهای اخیر به زیان های حسادت پی برده و از آن به عنوان یک اختلال نام برده اند که باید در جهت درمان آن کوشید. 

"حسادت یک نوع سرطان است که اگر به موقع به دادش نرسید، کار به جایی میرسد که دیگر امکان درمان آن وجود نخواهد داشت"                     

در تعالیم اسلامی ما از حسادت نه به عنوان یک بیماری، بلکه تحت عنوان بدترین بیماری ها یاد شده است و قرآن کریم حاوی بهترین نمونه ها از ناپسند بودن این صفت می باشد. از نظر عالمان دینی و روان شناسان، حسادت در جهان عامل بسیاری از درگیریها، قتل ها، جنایت ها، تخریب ها، فسادها و بیماری های جسمی و روحی است.  حسد عبارت است از آرزو و تمنای زوال نعمت از دیگران.

اینکه حسادت چیست؟ چرا انسانی حسود می شود؟ مصادیق حسادت کدام است؟ نظر قرآن در موردحسودان چیست؟ و چطور باید با آنان برخورد نمود؟ برای اینکه به آن مبتلا نگردیم باید چه کار کرد؟ آثار حسادت چیست؟ آیا به غیر از عذاب اخروی، عذاب دنیوی هم دارد؟ نقطه مقابل حسادت چیست؟ ضررهای حسادت روحی است یا جسمی؟راه درمان حسد چیست؟و...

پاسخ این سوال و سوالاتی از این قبیل را می توانید با استماع سی دی پر محتوای "حسادت" از سلسله مباحث دینی و تربیتی" استاد محمّد شجاعی" دریافت کنید.

از منظر استاد محمّد شجاعی« جهنم یعنی عدم تطبیق با بهشت، عدم تطبیق را انسان از دنیا با خودش می برد. در واقع کسی آنجا کسی را اذیت نمی کند.

 آزار و شکنجه جهنم، آتش جهنم، چیزی است که ما خودمان می سازیم و با خودمان می بریم. در حرکت به سمت ابدیت، ما اگر مریض متولد شویم، بسته به سه عامل نوع بیماری، شدت بیماری و تعداد بیماری در درمانگاه بهشت، در بیمارستان بهشت که عبارت است از جهنم، حتماَ باید رنج درمان را تحمل کنیم. یکی از بدترین نوع بیماریها که بیماریش بیماری عارضی نیست بلکه سرطان است، حسادت و حسود بودن است. حسادت یک نوع سرطان است که اگر به دادش نرسید، کار به جایی میرسد که دیگر شخص درمان­پذیر نیست. وقتی انسان حسود می شود و نمی خواهد خودش را درمان کند، این بیماری همینطور می ماند و وقتی می خواهد به آخرت متولد شود، با خودش یک بیماری سرطانی می برد. اگر نتوانید در همین دنیا با آتش مبارزه، با آتش ریاضت، با آتش مهربانی و با آتش خیرخواهی خودتان را درمان کنید و ریشه­اش را در وجودتان از بین ببرید، با آتش جهنم باید درمانش کنید. به فرمایش معصومین «علیهم‌السلام» حسادت ریشه کفر و ریشه بسیاری از بیماری‌های جسمی و روحی است. حسادت، خشم نسبت به جریان نعمت‌های الهی وجنگ باخداست. حسادت نه تنها چیزی را نصیب حسود نمی‌کند، بلکه او رامورد خشم الهی قرار می‌دهد و موجب سلب بسیاری از نعمت‌های او می‌شود و به همین دلیل از احمقانه‌ترین صفات است.

شخصی که شخصیتاً حسود است، اساساً تحمل رشد و پیشرفت و ترقی دیگران ، تحمل داراییهای دیگران (داراییهای مادی وداراییهای معنوی) را  ندارد. همه کسانی که دچار حسادت می شوند، به خاطر تنگ­نظری و محدود بینی است که دچار این بیماری می شوند و.... .»

برای خرید این سی دی از فروشگاه آنلاین مؤسسه منتظران منجی (عج) کلیک کنید. 

برخی از مهمترین عناوین مطرح شده در این لوح فشرده (حسادت) به قرار زیر است:

  • خودشناسی و حسرت
  • حسادت و از دست دادن نعمت ها
  • منشاء حسادت در انسان
  • حسادت و حمله شیطان
  • حسادت و درگیری با خدا
  • ثمره حسادت در کلام امیرالمومنین (ع)
  • نگاه به دیگران و قاعده هو الله
  • و....

علاقه مندان به تهیه این لوح فشرده می توانند آن را از فروشگاه اصلی مؤسسه، محل برگزاری جلسات، نمایشگاه های عرضه محصولات فرهنگی مؤسسه و سفارش پستی و فروشگاه مؤسسه منتظران منجی (عج) به آدرس http://montazerstore.ir تهیه نمایند.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed