کربلا بستری است که انسانها مافوق دست و بازوی قوی، میتوانند نقش خود را ایفا کنند. در این صحنه پیران سالخورده همراه جوانان پاکباخته، سلحشوریها کردند تا تاریخ معنای پیروزی را با نگاهی دیگر بنگرد.
آنچه در این کتاب بر آن تأکید شده معنای جایگاه تاریخی حادثهها است و این که چگونه حادثههای بزرگ، تاریخ آینده را فتح میکنند، و این یکی از نکات حماسی است که ما امروز بدان نیاز داریم تا بدانیم چگونه به انقلاب اسلامی بنگریم و از جایگاه تاریخی آن غفلت نکنیم.
در کربلا عرفان و اقدام درهم آمیخت تا سلوک محمدی دوباره خود را بنمایاند و روشن کند چگونه در کنار ابلاغ وحی باید از شمشیر جهاد جدا نشد و به خانقاه خزید. برای فهم چنین فرهنگی در این دوران راه طولانی باید طی کرد تا بفهمیم انقلاب اسلامی همان کربلا است، کربلا که نشان داد: «الجنه تحت ظلال السیوف» بهشت در زیر سایهی شمشیرها قرار دارد و لذا انقلاب اسلامی با نظر به کربلا توانست عارفانی شمشیر به دوش را در جبهههای دفاع مقدس پرورش دهد و این راه را در فرهنگ مفاومت در مقابل استکبار گشود تا راه ملکوت که گم شده بود به زندگیها برگردد و این است اتصالی که باید بین کربلا و زندگی امروز ما برقرار شود و کتاب روبه روی شما متذکر آن است.
نویسنده روشن میکند هنر اصحاب بزرگ امام حسین (علیه السلام) فهم جایگاه تاریخی نهضتی است که حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) آن را پدید آوردند و چون اصحاب میدانستند چه کار بزرگی به دست آنها در شرف انجام است تا آخرین ساعتهای روز عاشورا با تمام امید شمشیر میزدند و شهادت را جزیی از این کار بزرگ میدانستند.
برخی از برگزیده ای از عناوین کتاب:
- جایگاه تاریخی حادثهها و هنر اصحاب کربلا در فهم آن؛
- کربلا یعنی ایمان و خرد و عمل به هنگام.
