یکی از ویژگیهای انسان کنجکاوی و پرسش است. پرسش روشنترین پدیدهی روح تشنه و حقیقت جوی آدمی برای کشف مجهولات است. پرسش همیشه کلید گنجینهی علوم و دانشهای بشری بوده است. پرسش نشانه بلوغ فکری و رشد اندیشه است.
افراد و و ملتهایی که کمتر سؤال میکنند سهم کمتری از این گنجینهی بزرگ دارند. اساساً سؤال کردن و پاسخ شنیدن حق هر انسانی است و کسی را نمیتوان از این حق منطقی محروم نمود. قرآن نه تنها به پیروان خود حق سؤال در زمینههای گوناگون میدهد، بلکه پیروان خود را دعوت به پرسش از مسایل مورد نیاز نموده و میفرماید آن چه را نمیدانید از دانایان سؤال کنید. گستردگی این دستور قرآن نشان میدهد که اسلام هیچ حد و مرزی را برای سؤال کردن به رسمیت نمیشناسد و به همگان اجازه میدهد سؤالات واقعی خودرا برای آگاهی یافتن از آگاهان بپرسند و پیشوایان دین همواره پاسخگوی سؤالات مخاطبان خود در زمینههای مختلف بوده اند.
امروزه نیاز به پرسش به مراتب از گذشته وسیعتر است. نسل امروز از یک سو با پیشرفت دانش، با رشد اندیشه و نوآوری و نوخواهی روبرو است و از سوی دیگر اهل کاوش و تحقیق و پرسش و پاسخ و منطق و استدلال است. آن چه در این مجموعه تقدیم میگردد پاسخ به برخی از سؤالاتی است که دختران پرسشگر امروز ما به دنبال آن هستند.
اینجانب سالهاست که در میان نوجوانان و جوانان دختر و پسر برنامه پرسش و پاسخ داشتهام، به فکرم رسید که سؤالات خاص دختران را به صورت یک کتاب تحت عنوان دختران چه میپرسند؟ جمعآوری و تنظیم نمایم. به امید این که انشاءالله این کتاب بتواند برای معلمان، مربیان، دختران جوان مفدید واقع شود.
برگزیدهای از عناوین کتاب:
- بلوغ؛
- دوستی و عشق؛
- حجاب و پوشش؛
- ازدواج.
