مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
باید از خود پرسید تعریفی که ما از انسان ارائه می شود مطابق با کدام یک از تعاریف انسانشناسی موجود در دنیاست؛ مطابق با انسانی است که مکتب لیبرالیسم معرفی میکند و یا مطابق با انسانی است که مکتب مارکیسم معرفی مینماید و یا انسان مورد نظر ما انسانی است که روانشناسی می شناسد و یا انسان آیینهایی مثل بودا است. راهکاری که معلوم میکند انسان موردنظر ما در تعلیم و تربیت و اقتصاد و... انسانی است که مکتب اسلام معرفی مینماید، چیست؟
ادبِ «خیال»، «عقل» و «قلب» از انسان، موجود متعادلی میسازد که به راحتی میتواند با حقایق عالم مرتبط شود و استعدادهای معنوی خود را به شکوفایی برساند. انسانِ بینقص انسانی است که همهی ابعاد وجودی او، یعنی «جسم» و «حس» و «خیال» و «عقل» و «قلب» او تربیت شود، ولی باید بدانیم آن گاه که امکان به کمال رساندن همه ی ابعاد خود را نداریم کدام بُعد از ابعاد خود را در اولویت قرار دهیم تا از رسیدن به هویت اصلی خود باز نمانیم.
بحث اصلی تعلیم و تربیت، ساختن انسانهاست. پیامبران کار رسالت خود را از تعلیم و تربیت آغاز کردند.
کتاب حاضر گلچینی از 135 کتاب تربیتی و اخلاقی با ارزش که هر کدام جنبههای گوناگون تربیت را بررسی نموده که راهنمای مناسبی برای اولیا می باشد.
این کتاب شامل 160 موضوع تربیتی میباشد که در 26 فصل تنظیم شده است. آخرین فصل کتاب به وظایف فرزندان در قبال پدر و مادرها اختصاص داده شده تا آنان نیز به این امر مهم آگاهی یابند.
آثار استاد