مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
رقابت در امور خیر، مورد تاکید اسلام است و خداوند می فرماید دراین امور مسابقه بدهید. «سَابِقُوا إِلَى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ = با هم مسابقه بدهید در مغفرت خواهی از خدا» (حدید/21). اما «رقابت منفی» یک عمل شرک آمیز است. رقابت منفی یعنی ما جلو کار و تلاش مثبت و خوب دیگران را بگیریم و بگوییم: «تو کار و فعالیت نکن؛ بگذار فقط من فعالیت کنم».
با این فرمایش امام خمینی ره بعضی از مدیران را می توان مشرک دانست. مدیرانی که می ترسند که اگر کسی طرح بهتری بیاورد که امور یک سازمان یا وزارت خانه بهتر اداره شود و او نتوانسته بیاورد، آبرویش می رود.
یکی از بزرگان می گفت: وقتی امام خمینی (رحمه الله علیه) به قم آمد، به او گفتم خیلی خوب شد که شما از این به بعد در قم هستید و در نجف نیستید؛ چون نجف داشت از قم جلو می زد؛ حالا که به قم آمدید، قم تقویت می شود. امام فرمود: «شما از توحید خارج هستید و مشرکید».
در زیارت جامعه کبیره می خوانیم: « نُصْرَتِی لَكُمْ مُعَدَّةٌ» یعنی من آماده کمک به شما و هرکسی هستم که برای شما کار می کند. این یعنی نمی گویم دیگران برای شما کار نکنند و فقط خودم کار کنم. این جمله نفی کننده هر نوع رقابت منفی است.
آقایی آمده بود و می گفت که من تصمیم گرفته ام برای امام زمان یک کار جهانی بکنم. او مؤسسه ای هم به اسم امام زمان تشکیل داده بود و به یکی از رفقای ما که او هم یک مؤسسه ای برای امام زمان دارد، گفته بود که شما کار نکنید، همه ی کارها را ما باید انجام بدهیم. شما چرا برای امام زمان کار می کنید؟ چنین کسی امام زمان را دوست ندارد. تو اگر می توانی، باید به او هم کمک کنی؛ چون او دارد برای معشوق تو کار می کند. او هم دارد موانع ظهور معشوق تو را برطرف می کند. رقابت منفی مذموم است؛ شرک است؛ رقابت منفی یعنی بی محبّتی نسبت به اهل بیت ع. این که من بخواهم کار فلان حسینیه، فلان مسجد، فلان موسسه بخوابد تا کار ما جلو بیفتد، این خیلی بد است؛ این ارادت و محبت به اهل بیت علیهم السلام نیست.
«نُصْرَتِی لَكُمْ مُعَدَّةٌ» یعنی هر کسی هر جا هر کاری انجام می دهد و من بتوانم کمکش کنم، نباید دریغ کنم.
برگرفته از مباحث مقام محمود جلسه 13
کلیدواژه ها:
آثار استاد