دورة جوانی، دورهای طلایی و بلکه فراطلایی است؛ چرا که این دوره، فصل شکوفایی استعدادها و اوج توانمندیها است. شناخت اهمیت این فصل زندگی و روحیات خاص جوانان و آشنایی با ادبیات گفتگو با این نسل و شناخت تهدیدها، آسیبها و آفات از یک سو برای پدران، مادران، مربیان تربیتی، مسئولین و متولیان فرهنگ و ادب جامعه مهم و ضروری است و از سوئی دیگر برای خود جوانان؛ چرا که این دوره، بهترین فرصت خودشناسی و بهرهبرداری از سرمایه عظیم و خدادادی جوانی است.
بالندگی تربیتی جوانان، رهین عزمی ملی و بسیجی همگانی و فرهنگی است و به دلایل بسیاری پرداختن به این مهم امری حیاتی به شمار میرود که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره نمود.
- گواهی تاریخ به حقگرایی نسل جوان، به خصوص در صدر اسلام؛
- سفارش پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و معصومین (علیهمالسلام) به جوان محوری؛
- سابقهی درخشان جوانان در دفاع از حق خصوصاً در قیام سرخ حسینی (علیهالسلام)؛
- بشارتهای معصومین (علیهمالسلام) در شرکت پرشور جوانان در تحولات جهانی قیام سبز مهدوی (علیهالسلام)؛
- استفاده از مهمترین و عظیمترین سرمایهی ملی؛
- شکوفایی استعدادها و انرژیهای بالقوه و بالفعل جوان شیعی ایرانی و... .
با توجه به مطالب یاد شده و تجارب فرهنگی در برخورد و تعامل با نسل جوان در زمانی بیش از دو دهه، مراجعه به بیش از 50 منبع تربیتی در این خصوص و با الهام از آیات کریمه قرآن و روایات نورانی اهل بیت (علیهمالسلامَ) تألیفی تحت عنوان «فرهنگ جوان» را فراهم آوردیم.
این مجموعه شامل نکات اخلاقی، تربیتی، آموزشی، داستانی، روانشناسی با محوریت فرهنگ دینی و راهکارهای تربیتی است که به خاطر ایجاد تنوع در استفاده از آن و کسالتزدایی از مطالعهی آن، بر آن شدیم مباحث کتاب را به ترتیب حروف الفبایی و با مطالب متنوع خدمتتان عرضه کنیم و علاوه بر فهرست الفبایی مباحث، در پایان کتاب به جمعآوری فهرست موضوعی نیز پرداختیم تا خوانندگان این اثر بتوانند هر چه بیشتر از آن استفاده کنند.
برگزیدهای از عناوین کتاب:
- آثار تبعیض بین فرزندان؛
- احسان به پدر و مادر؛
- اخلاق اقتصادی و جوان؛
- انحرافات جنسی در جوانان؛
- تأثیرات اخلاقی معلم بر نوجوانان.
