اگر در مسیر یادگیری زبان با دشواری و ناکامی روبرو می شوید نه به این دلیل است که استعداد یادگیری زبان را ندارید یا احیاناً مؤسسه یا بستهی آموزشی درستی را انتخاب نکردهاید؛ بلکه دلیل عمدهی آن این است که فاقد تجربهی رویارویی با «زبان دوم» هستید. چگونه به زبان دوم نگاه میکنید؟ چه تصور و توقعی از آن دارید؟ با آن ارتباط برقرار میکنید و چه راهکارهایی را در پیش میگیرید تا رابطهتان با آن دچار چالش نشود؟
بی تردید انتخاب یک روش کارآمد در کنار معلم موفق در چرخهی آموزش زبان، ضروری است و ضروریتر از آن، دانستن اصولی روانشناختی و روشهایی راهبردی است که به شما میآموزد چگونه مسیر آموزش زبان را تا رسیدن به هدف، طی کنید. چرا که بخش اعظم یک روش یادگیری، ارتباطی نزدیک با نگرش، باورها و روحیات شما دارد. در مسیر آموزش زبان، بیش از هر چیز نیازمند تصویری درست و واقعی از رابطهی خود با زبان دوم و اهداف کاربردی آموزش آن هستید باید توانمندی ها و توقعات خود را در ارتباط با زبان جدید بدانی و نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسید و در کنار یادگیری زبان، اطلاعاتی دربارهی ماهیت زبان و رابطهی خود با آن به دست آورید.
موضوعات این کتاب در «چهار فصل» تنظیم شده است:
فصل اول به رابطهی زبان آموز و زبان از دیدگاه آموزش میپردازد.
فصل دوم ماهیت کاربردیِ زبان مورد بررسی قرار میگیرد، رویکرد زبان آموز در عرصهی یادگیری زبان از نگاهی روانشناختی را در فصل سوم میخوانید و در فصل چهارم به فرآیند یادگیری زبان، و بسترسازی برای آن خواهیم پرداخت.
این کتاب ادعایی در بررسی علمی مقولهی آموزش زبان ندارد؛ بلکه با پرهیز از طرح اصطلاحات علمی، در صدد آن است که در پرتو آشناییِ نویسندهی آن با مشکلات زبان آموزان، از تجربهی نزدیک به دودهه آموزش زبان، سود جوید و در جهت بررسی مشکلات یادگیری زبان دوم و ارائهی مستقیم راههای برون رفت از آن به زبانآموز، گامی مؤثر بردارد و در این مسیر چشم امید به رهنمودهای خوانندهی فرهیختهی خود دارد.
برگزیده ای از عناوین کتاب:
- زبان و زبان آموز؛
- زبان چیست؛
- روانشناسی آموزش زبان.
