مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
در فرمایشی از نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآله) که مژدهای برای شیعیان بوده، نقل شده است: «سَتُدفَنُ بَضعَةٌ مِنّي بِخُراسانَ ما زَارَها مَكْروبٌ إلّا نَفّسَ اللَّهُ كُربَتَهُ وَلا مُذنِبٌ إلّا غَفَرَ اللَّهُ ذُنوبَه= به زودی پارهای از تن من در خراسان دفن میشود که هیچ غمزده ای به زیارت او نمیرود، مگر اینکه غمش برطرف می شود و هیچ گناهکاری به زیارت او نمی رود، مگر اینکه خداوند گناهان او را می آمرزد».
این موهبت را خدا به انسان داده که اگر با افرادی همچون معصومین ارتباط برقرار کند، هم غمش برطرف می شود و هم گناهانش بخشیده می شود. کسی که امام رضا (علیهالسلام) را زیارت میکند، نتیجهی این زیارت، راضی شدن امام و راضی بودن خود شخص زائر است، یعنی هم خدا و هم امام از انسان راضی میشود و هم خود انسان راضی می شود. اگر دقت کرده باشید، گاهی انسان غلیان و گناهان قلبی دارد، اما وقتی به مشهد می رود، دلش به آرامش می رسد. مخصوصاً اگر راه و رسم زیارت را بلد باشد و بداند که چگونه باید با حضرت گفتگو کند. نه این که کورکورانه به زیارت برود و برگردد و از آن چیزهای زیادی که دیگران گیرشان میآید، محروم باشد.
آداب زیارت در حرم ائمه (علیهمالسلام):
خواندن زیارت نامه و توجه به فهم کلمات تخصصی و دقیقی که در آن است؛ به ویژه مهمترین و کامل ترین آن «جامعه کبیره» که اگر یک بار کسی آن را از صمیم قلب بخواند، به صفای باطنی خوبی میرسد.
خواندن دعای بعد از زیارت که به آن مقام دوم گفته میشود. در آخر زیارت، کسانی که میخواهند به طور کامل از زیارت راضی شوند، دعای عالیه المضامین را بخوانند. چون در این دعا، اعتراف و اقرار به امامت میکنیم. این دعا بسیار شگفت انگیز است؛ چون مهمترین اثر آن رفع مشکلات روحی-روانی و دریافت آرامش است. از این روست که پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمود که کسی به زیارت امام رضا (علیهالسلام) نمی رود مگر اینکه مشکلش حل می شود و گناهانش آمرزیده می شود.
کلیدواژه ها:
آثار استاد