www.montazer.ir
چهارشنبه 27 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 528
زمان انتشار: 6 می 2014
خانواده آسمانی،جلسه 89 ، 90/10/22

خانواده آسمانی،جلسه 89 ، 90/10/22

از سلسله مباحث استاد محمد شجاعی

بحثمان درباره­ ی موانع ارتباط با خانواده­ ی آسمانی و کسب فیض و تقرب حقیقی نسبت به آنها بود. یکی از موانع بسیار مهمی که در واقع مانعِ «مادر» محسوب می­شود، غفلت است. غفلت یعنی انسان حقیقت خود و اصل ریشه­ ی خود را فراموش کند و یادش برود از کجا آمده، در کجا هست و به کجا خواهد رفت. حضرت علی (ع) می­فرمایند: «ویل لمن غلبه غلیه الغفله فنسی الرحله و لم یستعد». «وای بر کسی که غفلت بر او غلبه کند و سفر آخرتی خود را فراموش کند و آماده نباشد.»

در آخرت مرگی وجود ندارد «لا یموت فیها و لا یحیی» و کسی که بد متولد می­شود نه می­تواند زندگی کند و نه می­تواند بمیرد (چیزی بین مرگ و زندگی) و این فوق العاده سخت است و حسرتی که به او دست می­دهد در یک مقیاس بینهایت و ابدی است و مثل حسرت از دست دادن چیزهای دنیایی نیست، مقوله­ ی باختن در آخرت بسیار دردآورتر از دنیاست. رابطه­ ی دنیا با آخرت مثل رابطه­ی رحم مادر با دنیاست و مقیاس آن، مقیاسی محدود به بینهایت است. مثلاً اگر کسی را در دنیا یک روز معطل کنی در آخرت 80 سال معطل می­شوی و یا اگر به خاطر حوادث دنیایی، عصبانی و یا رنجیده خاطر شوی، در آخرت عواقب سختی در انتظار توست و هزینه­ی زیادی باید پرداخت کنی، چرا که ریاضیات دنیا کاملاً متفاوت با آخرت است.

حضرت علی (ع) می­فرمایند: «فیالها حسره علی کل ذی غفله ان یکون عمره علیه حجه و ان تعدیه ایامه الشقوه» وای بر کسی که صاحب غفلت است و عمرش بر ضدش حجت می­شود و هر چقدر از عمرش می­گذرد، قساوت قلبش بیشتر می­شود.» این «وای» را کسی گفته که خودش ریاضیات دنیا و آخرت را طراحی کرده و می­داند ریاضیات دنیا با آخرت چه نسبتی دارد. خداوند دنیا را بازیچه خلق کرده­است و بنا بر گفته­ ی حضرت هر کس بخاطر دنیا گریه کند جهنمی می­شود. دنیا باید آنقدر در چشم ما کوچک باشد که هیچ فرد و یا حادثه ­ای نتواند ما را تحقیر و یا غمگین کند و در اینجا یک قاعده کلی وجود دارد و آن این است که هرگاه به خاطر مسائل دنیا رنجیده شدی و یا دچار عصبانیت و کینه توزی شدی، بدان انسان کوچکی هستی و هیچ رشدی نکرده­ای. اما اگر اتفاقی افتاد که پای آخرت و ابدیت به میان آمد باید غصه خورد و غمگین شد و جبران کرد.

اگر کسی زیباترین و جذابترین معشوق برایش الله، چهارده معصوم و جهاد باشد تولد خوبی به جهان ابدی خواهد داشت و گر نه اصلاً خوب متولد نمی­شود. «فتربصوا» منتظر باشید. کسی که در جوانی خوب زندگی نکرده­ باشد و سیر رسیدن به خدا و اهل بیت (ع) را طی نکرده باشد، با افزایش عمر نسبت به دنیا، حریصتر، حساستر و حسابگرتر می­شود و انس بیشتری با طبیعت پیدا می­کند و شقاوت قلبش بیشتر می­شود، طوری که دیگر حتی کلام الله هم در او اثر نمی­گذارد و با وجود اینکه خیلی چیزها را می­فهمد و می­داند اما دلش همراه او نیست و ممکن است برای چیزهای بی ارزش دنیا گریه کند اما برای مسائل آخرتی­اش و یا برای مظلومیت امام زمانش، هیچ حس و حرکتی نداشته باشد.

«اکثر یاران امام زمان (ع) جوان هستند، و افراد مسن در بین آنها به اندازه­ ی نمک در غذا و یا سرمه در چشم است.» تنها افراد سالمندی، با افزایش سن عاشق تر می­شوند که در جوانی عاشق شده ­باشند و با گذر عمر به لطافت روحشان افزوده شود. کسانی هستند که فقط برای امام حسین (ع) وقت می­گذارند، خرج می­کنند، گریه می­کنند اما حسین زمانشان را فراموش کرده­اند. امامی که زنده و حی است و صدای «هل من ناصر ینصرنی اش» به گوش می­رسد، و با وجود اینکه می­دانند، هیچ اتفاق و تغییر در سبک زندگی­ اشان نمی­افتد. می­فهمند امام زمانشان تنها است، اما هیچ کاری نمی­کنند و این همان غفلت و شقاوت است. شقاوت بیماری بسیار خطرناکی است گاهی انسان یک سری کارهای معنوی انجام می­دهد اما در درونش هیچ اتفاقی نمی­افتد و به جای اینکه روز به روز بهتر شود، زودرنج تر، حساستر و متکبرتر می­شود، چرا که تنها ادای این کارها را در می­آورد و هیچ پروازی صورت نمی­گیرد.

«جمود العین من شقاء القلب» خشکی چشم از قساوت قلب است. وقتی چشم خشک است، دل یک جا درگیر است و خیال و وهم آلوده­است و نمی­گذارند اشک سرازیر شود. همه­ی دارایی و ثروت یک آدم، هنگام تولد و وفاتش به آخرت یک چیزی بیشتر نیست و آن هم دلش است و قیمت دل به محتوایش است. اگر الله که معشوق اصلی امان است و خانواده­ی آسمانی که معشوق مجازی ما برای رسیدن به الله هستند و شوق جهاد در دل باشد در آن هنگام است که دل ارزشمند می­شود و تولد خوبی به جهان ابدی خواهیم داشت.

اولین چیزی که بعد از آشتی با خانواده­ ی آسمانی، نصیبمان می­شود، شادی و آرامش است و ما را از محدودیت و کسالت نجات می­دهد. ما باید از تمام امکانات و استعدادهایمان برای رفع غربت امام زمانمان استفاده کنیم تا به سعادت و آرامش برسیم و نسبت به او وفادار و همدل باشیم. اما اگر تمام استعداد و جوانی امان را صرف خانواده­ ی زمینی­امان کردیم، دچار غفلت و قساوت می­شویم، چرا که اگر خانواده­ ی زمینی ­امان از دوستان خداوند باشند، خدا دوستانش را رها نمی­کند و اما اگر از دوستان خدا نباشند پس چرا تمام هم و غم و عمرمان را صرف دشمنان خدا کنیم؟

استعداد و جوانی امان را صرف خدا و اهل بیت کنیم، صرف کسانی که هیچ نیازی به ما ندارند و فقط می­خواهند ما شبیه آنها شویم و همراه آنها باشیم و تا به سعادت و خوشبختی برسیم.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته .

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed