www.montazer.ir
سه‌شنبه 26 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 501
زمان انتشار: 16 اکتبر 2014
رسالت خانواده ، جلسه 18

رسالت خانواده ، جلسه 18

آثار آخرتی قناعت تأثیر مستقیم در زندگی دنیایی ما دارد. علاوه بر حیات دنیایی، یك حیات ابدی داریم. حضرت علی «علیه‌السلام» فرمودند: آنچه گذشت، گذشته است. آن‌كه قرار است بیاید، كجاست؟ قیام كن و از حالت نهایت استفاده را ببر. بین این دو عدم، گذشته و آینده مشكوك، آینده قطعی و مسلم با وفات شروع می‌شود و تا قیامت ادامه دارد كه باید شاد و خوشبخت باشیم. آخرت ما را دنیای ما می‌سازد.

امام صادق «علیه‌السلام» فرمودند: هر هزار سال یك سؤال درمورد رفتارها، انتخاب‌ها و ارتباطات دنیایی ما می‌شود. مهم‌ترین سؤال در مورد عمر و جوانی است.

نبی اكرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: هیچ بنده‌ای درقیامت قدم از قدم برنمی‌دارد مگر اینكه به دو سؤال جواب دهد. از جوانی و عمر باید برای رسیدن به هدف خاصی استفاده كنیم. دنیاست كه ابدیت ما را می‌سازد.

حضرت علی «علیه‌السلام» فرمودند: بقیه عمر را اصلاً نمی‌شود قیمت گذاشت.

با چند دقیقه عمر می‌توان میلیون‌ها سال را خرید. هرچه گذشته را می‌توان با باقیمانده عمر جبران كرد. اگر برای ابدیت وقت نگذاریم، ضمن اینكه دنیای خوبی نخواهیم داشت، وفات خوبی هم نداریم. قناعت به انسان توانایی می‌دهد كه از دنیا برای ابدیت استفاده كند.

حضرت علی «علیه‌السلام» فرمودند: هرچه دنیایتان زیاد شود، از آخرتتان كم می‌كند.

پیامبر «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: شیرینی دنیا، تلخی آخرت را دارد.

همه انسان‌ها از لحاظ لذات مساوی‌اند. از دنیا استفاده می‌كنند ولی هرگز سهم آخرتی‌شان را حاضر نیستند از دست بدهند. هركس كه خانه آخرتش را آباد كند، او عاقل است. 80 بار در قرآن مسئله ابدیت را تصریح كردند. آنچه اجازه می‌دهد هم در دنیا لذت ببریم و هم در آخرت، قناعت است. زیاده‌طلبی و هوس‌بازی‌ها را كنترل می‌كند. وقت انسان باز می‌شود برای خودسازی و افزایش معنویت.

سوره اسراء آیه 19؛ هركس كه آخرت را بخواهد و سعی متناسب با آخرت كند و مؤمن باشد، سعی او مشكور است. خداوند به این سعی نتیجه خواهد داد.

سعی باید متناسب با هدف باشد. تلاش مستقل و شایسته شرایط زیستی آخرت را می‌خواهد. با مصرف‌گرایی و هوس‌های ساعتی وقتی برای انسان نمی‌ماند. ما حتی وقت نداریم 5 دقیقه با خدا حرف بزنیم. چون همیشه عجله و كار دنیا داریم.

وفات، تولد به بهشت است. عروسی برای مؤمن است. لحظه بسیار باشكوهی است. لحظه انتقال انسان به سرای ابدی و لحظه استقبال ملائك

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» فرمودند: آه از كمی توشه و طولانی بودن راه.

آخرت حقیقی است. دنیا اعتباری و خواب است. اهل آخرت وقتی به دنیا نگاه می‌كنند، می‌گویند: سراب بود، نیم‌روزی در دنیا بودیم.

در حدیث داریم؛ كسی كه عرضه ندارد از دنیا لذت ببرد، از آخرتش هم نمی‌تواند لذت ببرد. هرقدر در دنیا زیاده‌روی كنید، از آخرتتان كم می‌شود. چون به هر میلی كه دل خواهی سپرد / از تو چیزی در نهان خواهند برد. با مقیاس ابدی كم می‌شود. خوبان هم حسرت دقایق دنیا را می‌خورند. همه چیز دنیا روی حساب و كتاب است. قرآن وضعیت گدایی آخرت را بارها تذكر داده است. هیچ‌كس بار كسی را تحمل نمی‌كند. اصلاً نسبتی وجود ندارد.

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» فرمودند: هیچ لذتی كسی در دنیا نمی‌برد مگر اینكه در آخرت حسرتش را می‌خورد. (لذت‌های اضافه)

خوشا به حال كسی كه خدا لذت‌های زندگی در دنیا را برای آخرت او گذاشته است. اگر قناعت نداشته باشیم، بهره‌های آخرتی را از دست می‌دهیم.

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» فرمودند: همان‌طوری كه كسی در حق تو خیانت كرد، با قصاص از او انتقام می‌گیری، از حرص خودت هم حتماً با كینه و قناعت انتقام بگیر. حرص هم دنیا را نابود می‌كند و هم آخرت را. اگر نفس زیاده‌خواه را ول كنید تا جهنم انسان را می‌برد.

اگر با معشوق‌های اصلی او را ارضا نكنیم می‌خواهد با معشوق‌های فرعی و دروغین ارضا شود.

امام صادق «علیه‌السلام» فرمودند: به آنچه خدا قسمتت كرده، قانع باش و آنچه بدان نمی‌رسی آرزو نكن.

هر كسی كه قانع باشد، سیر می‌شود و هركه قانع نباشد، سیر نمی‌شود. حق توست كه با اكرام و تكریم وارد قیامت شوی، پس حقت را از دنیا بگیر.

شب و روز در تو عمل می‌كنند و دارند از تو ابدیت را می‌گیرند، تو هم در آنها عمل كن و از او بگیر. فرصت سازندگی و ابدییتان را از آنها بگیر.

ـ آسان شدن حساب در قیامت اثر دیگر قناعت در آخرت؛ در قیامت ساعت به ساعت گزارش می‌گیرند. وقتی كه ساعت به ساعت انسان بررسی شود و ساعت‌هایی كه در دنیا تلف كرده، چنان حسرت و عذاب درونی به او دست می‌دهد كه اگر عذاب آن را بین همه بهشتیان تقسیم كنند، بهشتی‌ها هیچ لذتی نمی‌برند.

و ساعاتی كه صرف اطاعت و عبادت خدا شده، آن‌قدر شاد می‌شود كه اگر بین جهنمی‌ها تقسیم كنند، دیگر آنها دردی حس نمی‌كنند.

قناعت باعث می‌شود حساب انسان آسان شود. سبكبار و سبكبالان شاد هستند.

قیامت 50 هزار سال معطلی دارد و برای بعضی‌ها به اندازه 4 ركعت نماز عصر است، بعضی هم بدون حساب وارد بهشت می‌شوند.

رسول خدا «صلی‌الله علیه و آله وسلم» فرمودند: به آنچه به تو داده‌ام قانع باش تا حساب قیامت برایت سبك باشد. معطلی‌ات كم می‌شود.

زمین قیامت یكپارچه آتش است. خوشا به حال كسی كه از عمرش خوب استفاده كند.

خدایا اوقات مرا طوری فارغ كن تا برای هدف خلقتم خوب استفاده كنم. خدایا مرا به كاری وادار كن كه فردای قیامت از آن سؤال می‌پرسی.

رضایت خداوند:

امام صادق «علیه‌السلام» فرمودند: كسی كه در معاش به كم راضی است و سخت‌گیر نیست، خدا هم به عمل كم او قانع است.

وای به حال انسان كه خدا بخواهد به او سخت بگیرد.

حضرت علی «علیه‌السلام» فرمودند: قناعت شمشیری است كه هیچ‌وقت كند نمی‌شود.

رسول خدا «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: بهترین امت من آدم‌های قانع و بدترین آنها طمعكار هستند.

رسول خدا «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: قناعت ثروتی است كه هیچ‌وقت تمام نمی‌شود.

حضرت علی «علیه‌السلام» فرمودند: چه‌قدر بهره خوبی است قناعت.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed