www.montazer.ir
جمعه 22 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 495
زمان انتشار: 16 اکتبر 2014
رسالت خانواده ، جلسه 12

رسالت خانواده ، جلسه 12

هرقدر بینش انسان بالاتر رود، فرصت شبیه شدن به اخلاق خداوند را پیدا می‌كند. ذكر چند توصیه برای این‌كه خدای ناكرده دچار چشم و هم‌چشمی نشویم؛

1 ـ مقایسه كردن خود با دیگران: ما یك سلسله كمالات و خصوصیات و قابلیت‌ها داریم كه دیگران ندارند و یك سلسله كمالات و خصوصیات دیگران دارند كه ما نداریم. در مسائل تربیتی هم به والدین توصیه می‌شود فرزندانتان را باهم مقایسه نكنید كه مفسده می‌آورد. این فرهنگ مقایسه غلط را خودمان به فرزندانمان یاد می‌دهیم.

دانشمندان می‌گویند: بچه‌های دوقلو بعد از یك مدت باهم متفاوت می‌شوند. پس مقایسه كردن اشتباه است، مگر در جهات مثبت. اگر تنبلی و تن‌پروری و بی‌حوصلگی را با دیگران مقایسه كنیم، باعث رفع این بیماری‌ها می‌شود و خوب است.

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) سفارش كردند؛ از نظر دنیایی به زیردستان خود نگاه كنید. یعنی به آن‌هایی كه از شما از نظر اقتصادی پایین‌تر هستند، تا خدا را شكر كنید. ولی از نظر معنوی به انبیاء و اولیاء نگاه كنید چون بعداً حسرت می‌خورید.

نبی اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: هیچ بنده‌ای در قیامت قدم از قدم برنمی‌دارد مگر به دو سؤال جواب دهد؛ 1 ـ عمر 2 ـ جوانی

یك روز باید جوابگوی جوانی و عمر باشیم و این‌كه ما آرامش و شادی داشتیم و خود را با ابدیت پیوند زده‌ایم. هرچه با باطل پیوند بخورید معطلی و سوختن بیشتر است. اگر قرار است غبطه بخوریم باید به اولیاء خدا غبطه خورد.

قرآن می‌فرماید: در قیامت منافقین به مؤمنین می‌گویند: به ما نگاه كنید تا ما از نور شما استفاده كنیم و جواب می‌شنوند برگردید به دنیا از آنجا برای خود نور بیاورید.

كسی كه ارزش ایمانی را باور كرده باشد و به آن ایمان آورده باشد، هیچ‌كس نمی‌تواند او را برای چشم و هم‌چشمی و رقابت منفی تحریك كند.

امام صادق(علیه السلام) از قول نبی اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: هركس به آن‌چه خدا به او داده آرام نگرفته، به داده‌های خدا شاكر نیست و به نداده‌هایش صابر نیست، این شخص با حسرت به سختی‌ و جان كندن می‌افتد. در دنیا و امور دنیا هرگز آرامش ندارد. هركس چشمش به داده‌های مردم باشد، اندوهش بیشتر است و سوزش او پایان ندارد و آرام نخواهد یافت. هركس كه نعمت‌های خدا را جز نوشیدن و پوشیدن و خوردنی نیابد، عملش اندك است او حتی مسلمانی‌اش از همین دریچه است. این‌طور اشخاص هیچ‌وقت ناراحت بهشت نرفتن نیستند خود را برای ابدیت آماده نمی‌كنند.

حضرت علی(علیه السلام) فرمودند: من مأنوس‌تر هستم به مرگ از كودكی كه به پستان مادرش مأنوس است.

در نماز دغدغه‌های انسانی وجود دارد. اهدنا الصراط المستقیم. یعنی انبیاء، صالحین، صدیقین و شهداء. خدایا من می‌خواهم به این چهار گروه ملحق شوم.

اگر كسی می‌خواهد در جهنم رقابت نیفتد؛ 1 ـ‌ مقایسه نكند. 2 ـ از نظر مادی به زیردست نگاه كند. 3 ـ از نظر معنوی به انبیاء و اولیاء نگاه كند. 4 ـ با آدم‌های دسته‌های یك و دو رفاقت نكند.

سوره فرقان آیه 29 ـ 29 یكی از حسرت‌هایی كه آدم‌ها می‌برند.

افرادی كه بد متولد می‌شوند، در قیامت دست‌هایشان را گاز می‌گیرند و می‌گویند ای كاش با پیغمبر رفیق می‌شدم و بعد می‌گویند وای بر من ای كاش با فلانی رفیق نمی‌شدم. او مرا از یاد خدا و هدف اصلی گمراه كرد.

یكی از عوامل اسراف، چشم و هم‌چشمی است. چشم و هم‌چشمی و رقابت آدم را ول‌خرج می‌كند. بدون این‌كه بتواند مدیریت كند مجبور است خرج كند.

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: چه نسبتی بین آدم و فخر وجود دارد. اول یك نطفه است و آخرش هم مردار است. اگر خدا روزی ندهد، عُرضه روزی خود را ندارد. نمی‌تواند مرگ را از خودش دفع كند.

 

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed