مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
قرآن کریم: آنهایی که بسیار بد و ناگوار به آخرت متولد می شوند ، دستهایشان را گاز می گیرند و می گویند ای کاش با پیامبر رفیق می شدند ، کاش راهی برای نزدیکی به پیامبر در پیش می گرفتند.
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 36 «مهارتهای زندگی » ، مورخ 86/7/7 استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
افرادی که با کمالات انسانی انس می گیرند و آن را محور سبک زندگی خود قرار می دهند ؛ زمانی که نام لقاءالله رامی شنوند بی قرار شده و برای رسیدن و ملاقات با خداوند بی تابی می کنند .
حال باید به این سؤال پاسخ داد که دغدغه های واقعی و معنوی یک انسان چیست ؟؟؟
نهایت دغدغه های چنین انسانی این است که ؛؛
در مقابل خالق هستی بایستد و خواستار این باشد که خدا او را به راه راست و راه کسانی که هدایتشان کرده است ، رهنمود کند ( اهدنا الصراط المستقیم )
انسانهای هدایت شده چه کسانی هستند ؟؟؟
خداوند در سوره آل عمران این انسانها را معرفی می کند که شامل انبیاء ، صدیقین ، شهدا و صالحین می باشد .
دغدغه های یک انسان حقیقی و شرافتمند این است که؛
به این چهار گروه ملحق شده و زمان وفاتش، هیچ غمی نداشته و شادمان باشد .
یکی از عوامل افزایش رقابت و چشم وهم چشمی ، رفاقت با انسانهایی است که هرگز نخواسته اند یک انسان حقیقی باشند و در مسیر کمالات انسانی به رشد و تعالی برسند .
یکی از توصیه هایی که خداوند در قرآن کریم بسیار به آن تأکید دارد این است که ؛
ارتباطتان را با انسانهایی از این دست را به حداقل برسانید به طوری که تأثیر پذیری نداشته باشید، تا هیچ گاه دچار حسرت نشوید.
بسیاری از دوندگیهای آقایان که منجر به لقمه حرام می شود؛ بخاطر این است که از ناحیه همسر و فرزندان ناشکرشان تحقیر می شوند (در بخشهای گذشته توضیح دادیم که لقمه حرام اگر وارد زندگی انسان شود، باید انتظار هر نوع حادثه منفی مادی و معنوی را داشت)
یکی دیگر از حسرتهای بزرگ انسان در قیامت، که در آیه های ۲۷ تا ۲۹ سوره فرقان به آن اشاره شده ، این است که چرا با انسانهایی با کمالات غیر انسانی، رفاقت کرده اند،!!!
و حتی این دوستان دنیایی خود را لعنت کرده و از خداوند خواستار عذاب برای آنها می باشند،، آنان در آخرت و در نزد خداوند زبان به اعتراف گشوده و می گویند که اینها ما را گمراه کرده اند و دوستی با اینان سبب شد که ما از یاد خدا و آخرت غافل شویم .
از حضرت مسیح پرسیده شد که؛
ما با چه کسانی مجالست کنیم که ایشان در جواب فرمودند :
کسی که وقتی نگاهش می کنید به یاد خداوند بیفتید .
خداوند تبارک و تعالی در قرآن می فرمایند :
آنهایی که بسیار بد و ناگوار به آخرت متولد می شوند ، دستهایشان را گاز می گیرند و می گویند ای کاش با پیامبر رفیق می شدند ، کاش راهی برای نزدیکی به پیامبر در پیش می گرفتند
ومی گویند :
وای بر ما !!! ای کاش با فلانی که دائما ما را غافل و گمراه می کرده از یاد خدا ، رفیق نمی شدیم .
در تکمیل مباحث گذشته باید گفت که؛
رقابت و چشم و هم چشمی انسان را نا "آرام و ولخرج" بار می آورد، بطوریکه او دیگر توان کنترل وضعیت معیشتی اش را ندارد، و بدون اینکه بتواند ویا بخواهد مجبور است که خرج کند و یک سلسله مسائلی برایش دارای اهمیت و ارزش می شود که در واقع در نظام ابدی خلقت هیچ ارزشی نداشته است .
مبحث چشم و هم چشمی و رقابت را با حدیثی از امیر المؤمنین به پایان می بریم :
چه نسبتی بین آدم و فخر وجود دارد
اویی که اولش یک نطفه است و اخرش هم یک مردار و حتی توان این را ندارد که برای خودش روزی فراهم کند(اگر خداوند کمک نکند و نخواهد) وحتی نمیتواند مرگ را از خود دفع کند.
آیا انسانی که تا این حد ناتوان و کوچک است در برابر عظمت خداوند, آیا. می تواند حتی به فخر هم فکر کند؟؟؟
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد