مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
هر کسی به آن چیزی که خدا به او داده است راضی نباشد، با حسرت نسبت به امور دنیا ، به سختی و جان کندن می افتد (یعنی هرگز آرامش نخواهد داشت)...
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 35 «مهارتهای زندگی » ، مورخ 86/7/7 استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
در بخش گذشته به توصیه هایی از ائمه اطهار در مورد چشم و هم چشمی و رقابت اشاره کردیم. در ادامه بحث به بیاناتی ازامام جعفر صادق (ع) که از قول نبی اکرم (ص) بیان کرده است، می پردازیم:
هر کسی به آن چیزی که خدا به او داده است راضی نباشد، با حسرت نسبت به امور دنیا ، به سختی و جان کندن می افتد (یعنی هرگز آرامش نخواهد داشت)...
و آن کسی که چشمش به داشته های مردم باشد، اندوهش فراوان شده و سوز درونش فروکش نخواهد کرد و آرام نخواهد یافت و هر کس که نعمتهای خدای بزرگ را جز در خوراکی، پوشیدنی و نوشیدنی نیابد، عملش اندک و عذابش نزدیک است.
بسیاری از افراد هستند که می توانند با داشته ها و نعمتهایی که خداوند تبارک و تعالی به آنها داده است شاد و راضی باشند، و در زندگی خود به آرامش حقیقی برسند، اما در تمام طول زندگی حسرت داشته های دیگران را میخورند ؛ یک چنین انسانهایی چطور می توانند دنیایی آرام و شاد داشته باشد ؟؟؟
انسانی که الطاف خداوندرا تنها در کمالات جمادی ، گیاهی و حیوانی ببیند و از هر گونه تلاش و کوششی برای دست یافتن به کمالات فوق عقلی مضایغه نماید ؛ این شخص اگر مسلمان هم باشد ، مسلمانی و دینداری اش هم از این دریچه خواهد بود .
انسانها در طول زندگی باید از ائمه و بزرگان دین، مسائل معنوی را خواستار باشند ، به عنوان مثال بنده از خداوند و ائمه بخواهد که اگر حس حسادت در او فروکش کند ، فلان عبادت را انجام می دهد .
متأسفانه !!!
حیطه نذرها ، دعاها و حاجتهای ما به سمت کمالات جمادی ، گیاهی و حیوانی سوق پیدا کرده است و کمتر برای کمالات فوق عقلی و انسانی دست به آسمان بر خواهیم داشت .‼️
مقصود و هدف حضرت از این حدیث گرانبها در واقع این بوده است که انسانها هیچ گاه از شبیه نبودن به خدا و آماده نبودن برای بهشت احساس ناراحتی و عجز نمی کنند .‼️
راستی!!!
منظور از این آماده بودن برای بهشت چیست ؟
به این معناست که هرگاه به یاد مرگ می افتد ، قند در دل انسان آب شده و بسیار خوشحال باشد از این تولد دوباره .
(( وفات))
وفات یعنی انسان از رحم دنیا، به مکانی که بی نهایت زیباتر ، کامل تر و پیچیده تر منتقل می گردد .
پس !!
انسانی که در زندگی دنیایی اش به سمت کمالات انسانی رفته و خود را شبیه به خدا ساخته ... و در این کمالات به رقابت و چشم و هم چشمی پرداخته ، هرگز در هنگام مرگ ناراحت و غصه دار نخواهد بود، بلکه کاملا شاد است و اگر در دنیا طول عمر را هم از خدا طلب کرده باشد به این دلیل بوده که خواسته کیفیت آن دنیایش را بالا ببرد .
حضرت امیرالمؤمنین علی ( ع ) در نهج البلاغه خود این گونه می فرمایند که؛
من به مرگ مأنوس تر هستم از یک طفل شیر خوار به پستان مادرش .
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد