www.montazer.ir
جمعه 4 اکتبر 2024
شناسه مطلب: 4762
زمان انتشار: 28 فوریه 2016
بدترین دوست تو کسی است که دلت را از راه باطل بدست بیاورد

خانواده آسمانی 420 ، 1394/11/29

بدترین دوست تو کسی است که دلت را از راه باطل بدست بیاورد

بدترین دوست تو کسی است که بخواهد از راه باطل دلت را راضی کند. چنین کسی دشمن توست. اگر انسان در هر رابطه ای (اعم از پدر و مادر، دوستی، شاگرد و استاد ...) به مهندسی دلش نرسیده باشد، یعنی بخواهد خدا را کنار بگذارد خدا همان را مار می کند و به جانش می اندازد. 

به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 420 «خانواده آسمانی » مورخ 94/11/29 ، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:

 

خصوصیات همنشینان بد

  1. افراد چاپلوس و فریبکار

امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) می‌فرماید: «شَرُّ إِخْوانِكَ الْغاشُّ الْمُداهِنُ؛ بدترین برادر تو کسی است که هم فریبکار است، هم چاپلوس».

انسان در برخورد با انسان‌های دیگر، براحتی می‌تواند بعد از مدتی، به این تشخیص برسد که آیا او فرد صادق و درستکاری است یا فریبکار و چاپلوس!!!

گاهی یک انسان چاپلوس یا فریبکار می‌تواند موقتاً برای انسان گامی برداشته و یا کاری انجام دهد، امّا هرگز نمی‌تواند یاری دلسوز و جاودانه برای انسان باشد.

انسان‌هایی که خود حقیقی‌شان را نمی‌شناسند و تلاشی برای رسیدن به هدف خلقت‌شان نمی‌کنند، محتاج عواطف انسان‌های دیگر بوده و از محبت‌های ظاهریِ انسان‌های چاپلوس و فریبکار لذت می‌برند.

فاصله گرفتن از الله، از خانواده آسمانی، از خودِ حقیقی و ... به قدری انسان را دچار تنهایی و ذلّت می‌کند، که ناخودآگاه از محبت‌های انسان‌های فریبکار و چاپلوس نیز، استقبال می‌کند.

اگر کسی واقعاً بخواهد از آسیب‌ِ در دوستی‌ها، در امان باشد؛ باید خودش را از نظر روحی تقویت کرده و به قدرت برساند.

دوستی‌های انسان، فقط در یک صورت قادر به آسیب زدن به او نمی‌باشند که؛

او قبلاً نظامِ صحیحی برای محبوب‌های قلبیِ‌خود، طراحی کرده باشد. اگر انسان توانسته باشد در بخش فوق عقلانی، به ارتباط صحیح، تأثیرگذار و لذت‌بخش با معشوق‌های انسانی‌اش برسد، بقیه‌ی روابط خود را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند، که به این ارتباطاتِ عاشقانه‌ی بخش فوق عقلانی‌شان، خدشه‌ای وارد نگردد.

وقتی ارتباطِ کسی با آسمان، ضعیف باشد، به گونه‌ای که توانِ دریافت انرژی و لذت عشق‌بازی با آسمان را نداشته باشد؛ حتماً حتماً حتماً فرد مضطربی خواهد بود. او تلاش می‌کند که با فعالیت‌های بخش‌های دیگر مثل ورزش، تفریح، یوگا، خرید کردن و ... به آرامش برسد. امّا وقتی الله، معشوقِ اول قلب انسان نباشد، محال است او رنگ آرامش را در زندگی‌اش ببیند «الا بذکر الله تطمئن القلوب»

تا انسان، موفق به مهندسیِ‌صحیح معشوق‌هایش نشود، با هر کس وارد ارتباط گردد، آن ارتباط به شکست می‌انجامد؛ دعوا، درگیری، طلاق، تنفر،‌ و ... محصول، ارتباطاتی است که تحت حاکمیتِ عشقِ‌به الله صورت نمی‌پذیرد.

موفقیت در همه‌ی ارتباطات، منوط به موفقیت انسان در مهندسی معشوق‌هایش است.

اساساً انسان، زمانی قدرتِ پرهیز از انسان‌هایی که بودنشان به سلامتِ روح انسان ضربه می‌زند، را می‌یابند که الله، خانواده‌ی آسمانی و جهاد، در رأس معشوق‌های آنان قرار گرفته باشند، بقیه‌ی ارتباطات‌شان را در سایه‌ی تحکیمِ عشق بازی‌شان با آسمان، مدیریت خواهند نمود، و هر جا در رابطه‌ای، احساس خطر کنند، سریعاً از آن ارتباط فاصله خواهند گرفت.

در غیر این صورت، همه‌ی ارتباطات انسان، حقی ارتباطاتِ به ظاهر آرام و عاشقانه‌ی آنان نیز، آن‌ها را به سمتِ خُسرانی عظیم، پیش خواهد برد.

هر نوع رابطه‌ای، با هر انسانی،‌ قبل از ایجاد یک مهندسی دقیق در نظام محبوب‌ها، به طور قطع، به عاقبتی سراسر خُسران، خواهد انجامید.

تنها کسی در ارتباطِ با هر انسانِ دیگری سالم مانده و از آسیب در امان می‌مانند که؛ بر قلب خود کاملاً مسلط بوده و هیچ معشوقی توان نشستن در جای الله، خانواده آسمانی، و جهاد را در قلب آنان نداشته باشد.

بنابراین آنچه که پیروزیِ ما رادر هر ارتباطی تضمین می‌کند؛ آن است که ماقبل از ورود به هر ارتباطی، موفق شده باشیم، سه عشقِ زیر را در قلب خود به حاکمیت برسانیم؛

  • عشق به الله (لا اله الا الله)
  • عشق به خانواده‌ی آسمانی (لا حبیب الّا هو اهله)
  • جهاد در راه خدا.

امّا به محض اینکه یک معشوق دیگر،‌ جای این سه معشوق را در قلب انسان می‌گیرد؛ هیچ کدام از عباداتِ واجب و مستحبِ‌ انسان و هیچ کدام از فعالیت‌های معنوی و معرفتی او، عاملی برای آرامش قلب و قدرتِ روح او نخواهند بود. بطوری که ضعفِ نفس او، حتماً ارتباطاتش را به آسیب خواهد کشاند.

واژه‌ی «فسق»، به حالتِ غیر طبیعی قلب اطلاق می‌شود. حالتی که در آن قلب، ‌از حالتِ‌ تعادلِ‌ معشوق‌ها خارج شده و دیگر سه معشوقِ (الله، خانواده‌ی آسمانی و جهاد) در رأس معشوق‌های او قرار ندارند ... در این‌صورت، حتی، اگر امام زمان، و یا خود پیامبر هم، بطور مستقیم، او را از معارف آگاه کنند، به جانش نفوذ نخواهد کرد. زیرا او در مسیری، غیر از مسیرِ حقیقی در حرکت است. لذا هر موفقیتی نیز کسب کند، به ضررش بوده و به خُسران خواهد رسید.

2- کسانی که از راه باطل، دیگران را خشنود و راضی می‌کنند.

علی بن ابی‌طالب علی (علیه‌السلام) می‌فرماید: «شَرُّ إخوانِكَ مَنْ أرْضاكَ بالباطِلِ؛ بدترین برادر تو کسی است که؛ تو را از طریق باطل، راضی و خشنود می‌کند».

کسی که برای جلب رضایت اعضای خانواده‌ی خود، دست به هر فعالیت اقتصادی می‌زند تا به سرمایه‌ی بالاتری برسد، قطعاً نه تنها محبت آنها را بدست نمی‌آورد، بلکه لحظه به لحظه آنان را هارتر و خشن‌تر کرده و در مقابل خود قرار می‌دهند.

این سنت خداوند است؛ هرگاه کسی را از راه باطل خشنود کنی؛ خداوند هم او را به دشمنی‌ِ تو وامی‌دارد.

به محض اینکه، انسان،‌خدا رابه خاطر کسی کنار بگذارد، همان نفر، آتشِ جان او خواهد شد و میانشان، درگیری و دشمنی بوجود خواهد آمد. زیرا کسی که قادر است در حق الله خیانت کند، در حق انسان‌های دیگر براحتی خیانت خواهد کرد.

 

«والحمدلله رب العالمین» 

صوت

1 - بدترین دوست تو کسی است که دلت را از راه باطل بدست بیاورد

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed