مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
عناوین مورد بحث در این جلسه:
با قناعت، بركت عاطفی و معنوی زیادی پیدا خواهیم كرد. اعضای خانواده با معنویت بیشتر لذت میبرند.
قناعت مایه آسایش تن است. بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی از اعصاب است.
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 17 «مهارتهای زندگی » مورخ ۱۳۸۶/۴/۱۶، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
با حدیثی از امام صادق (ع) در مورد اسراف در غذا بحثمان را در مورد انواع اسراف پی می گیریم حضرت می فرمایند:
میانه روی چیزی است که خدا دوست دارد و اسراف چیزی است که خداوند از آن بیزار است و آن را دشمن می دارد و تو ای بنده هسته میوه را دور می اندازی که خود اسراف است به کار می آید خود این هسته.
به طور مثال در مورد زباله ها که بسیار تأکید می شود که زباله های تر و خشک از هم تفکیک شوند که متأسفانه رعایت نمی شود و اسراف زیادی در این امر صورت می گیرد ؛ چه بسا بسیاری از زباله های خشک که می شود دوباره بازیافت شوند و مورد استفاده قرار گیرند .
و همچنین در مورد هسته ها و تخمه های برخی از میوه ها مانند کدو ، خربزه ، هندوانه و .... که متأسفانه درو ریخته می شوند و از آنها استفاده نمی شود در صورتی که در احادیث زیادی فواید و آثار خوب این تخمه ها ذکر شده است.
بسیاری از چیزها در منازل وجود دارند که به چشم زباله به آنها نگاه می شود در صورتی که زباله نیستند و ارزش وقیمت دارند که بعدها باید برای همین به ظاهر زباله ها دوباره هزینه شود .
حضرت می فرمایند که ته مانده آبی که در لیوانمان بعداز نوشیدن باقی می ماند و آن را دور می ریزیم هم شامل اسراف می شود .
به دلیل فرهنگ غلط ما ایرانی ها در خوردن همیشه اسراف زیادی صورت می گیرد و گاهی اوقات این کار یک شخصیت کاذب و به قول بعضی ها "کلاس" محسوب می شود ،که به عنوان مثال باید از ظرف غذای ما چیزی بماند و نباید تا آخر غذا خورده شود.
استحباب دارد که انسان غذا را خوب بخورد، و تا آخر میل کند، نه اینکه اسراف کند .
سیستم پذیرایی باید به گونه ای باشد که غذا بر سر سفره اضافه نیاید که اسراف شود، خداوند غضب می کند بر اسراف کننده و آثار دنیوی و اخروی بدی را به همراه خواهد داشت.
ما باید آداب مصرفمان و غذا خوردنمان را بر اساس آنچه که عقل و شرع می پسندد ، تنظیم کنیم عرف زدگی و مصرف گرایی مقلدانه، برای ما هزینه ها و گرفتاری های زیادی را در بر خواهد داشت .
انسان باید توجه داشته باشد که عقل و شرع چه چیزی را می پسندد و رضایت خداوند در چه است نه اینکه به نظرات دیگران توجه داشته باشد.
به عنوان مثال ما ایرانی ها آداب غذا خوردن بدی را از بیرونی ها یاد گرفتیم که تصور می کنیم کار خوبی است مانند بریدن نان ، بریدن میوه و....
در حدیث است که حضرت می فرمایند:
برای خوردن خربزه آن را تکه تکه نکنید بلکه به دندان بگیرید و بخورید که لذت بخش تر است .
که ما متأسفانه این کارها را دور از ادب و کلاس می دانیم .
ادامه دارد...
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد