مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
عناوین مورد بحث در این جلسه:
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 13 «مهارتهای زندگی » مورخ ۱۳۸۶/۴/۲، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
در بخش های گذشته در مورد تامین مادی اعضای خانواده صحبت کردیم.
آموختیم که تامین مادی خانواده یک سلسله اصول و قوانین خاص دارد، که اگر افراد خانواده آن را رعایت نمایند، در زندگی دچار شکست نخواهند شد... و اگر از این اصول تخطی نمایند، مطمئنا جریان اقتصادی بر وقف مراد شخص پیش نخواهد رفت.
اسراف چیست و مسرف به چه کسی اتلاق میشود؟
در این زمینه امام صادق (ع) می فرمایند :
انسان مسرف ( اسراف کار ) سه علامت دارد:
۱_ چیزهایی میخرد که در شان او نیست .
۲_ چیزهایی می پوشد که در شان او نیست .
۳_ چیزهایی می خورد که در شان او نیست .
و این سه علامت از علائم شخص اسراف کار می باشد.
این خصوصیت انسان، که همیشه خواستار بهترینها می باشد و دوست دارد در نزد دیگران همیشه به عنوان بهترینها شناخته شود و یا قصد به رخ کشیدن داشته هایش را به دیگران دارد ، سبب می شود که دچار اسراف شود .
به عنوان مثال خانم منزل به مرد خانه فشارهای زیادی را وارد می کند و زندگی را به سوی اسراف می کشاند... و بالعکس گاهی اوقات مرد خانه شخص مسرفی است ولی یک همسر مقتصد دارد که جلوی اسراف کاری مرد را می گیرد ؛
در روایات داریم که گفته شده بعضی از صفات هستند که در مرد بد و در زن خوب است که یکی از این صفات بخل است.
بخل زن در مصرف و هزینه ها برای خانواده خوب است و جلوی اسراف کاریها و ولخرجیهای همسر و فرزندان را می گیرد که این مساله خود یک وظیفه محسوب می شود برای زن خانه.
در خریدها باید دقت کرد که همیشه خواستار عالی ترین و بهترین چیزها نباشیم ، این به این معنی نیست که جنس پست و بی کیفیت را خریداری کنیم ، ولی قرار بر این هم نیست که همیشه بهترینها را داشته باشیم .این تفکر یک تفکر فاسد و خطر ناک است که هم آثار بسیار وحشتناک دنیایی ( چه در مسائل اقتصادی و چه در مسائل اخلاقی ) وهم آثار مخرب آخرتی بسیاری خواهد داشت و عذابهای زیادی را برای آخرت ذخیره خواهد کرد.
ادامه دارد...
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد