www.montazer.ir
چهارشنبه 27 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 3829
زمان انتشار: 19 اکتبر 2015
ویژگی افراد صفراوی مزاج

ویژگی افراد صفراوی مزاج

خصوصیات جسمی صفراوی مزاج ها : این افراد لاغر اندام هستند ، رنگ چهره و سفیدی چشم آنان به زردی می زنند .

پوستی گرم و خشک دارند، گر مایی هستند و تحمل فصل تابستان را ندارند ، عطش زیاد و دهانی خشک دارند .بهترین فصل برایشان فصل زمستان است . کم خواب هستند . تمایل به خوردن ترشی ها مثل لواشک وسرکه و هم چنین خوراکی های سرد مثل خیار و کاهو دارند و به خوردن خوراکی های شیرین و ادویه جات کمتر تمایل نشان می دهند . حتی ممکن است با خوردن این نوع خوراکی ها دچار مشکلاتی از جمله عصبانیت ، خارش، جوش و بثورات در بدن شوند.

خصوصیات روانی صفراوی مزاج ها : زود عصبانی شده وزود هم آرام می شوند . افرادی پر جنب و جوش ، پرانرژی ، با هوش و پرحرف هستند.

نکته : اگر همسر شما دارای مزاج گرم و خشک(صفراوی مزاج) است در فصل تابستان ، مخصوصا هنگامی که یک غذای گرم هم خورده با شد ممکن است وقتی به خانه بر می گردد به شدت عصبانی باشد ، مراقب با شید تا به شعله ی آتش او دامن نزنید . بهترین کار این است که بایک لیوان شربت خنک یا یک بشقاب هندوانه و با کلماتی محبت آمیز از او استقبال کنید. این کار شما مانند آب است که برآتش می ریزید ، آتش صفرا که فرو نشست می توانید مسائل خود را مطرح کنید . اگر هم گاهی بحث به مشاجره کشیده شد ، باز همین روال را طی کنید چرا که فردی دارای مزاج گرم و خشک خیلی زود آرام شده و معمولا از عصبانیت خود پیشیمان می گردد.

توصیه های لازم برای صفراوی مزاج ها:

از هوای تازه و خنک استفاده نمایید.در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه ها و سبزی ها بهره ببرید و کمتر از گوشت استفاده نمایید.در تابستان مصرف مایعات را به همراه چند قطره آب لیمو ترش مصرف نمایید.حداقل 6-5 ساعت خواب شبانه توصیه می شود.در روزهای تابستان حداکثر 5 ساعت چرت بین روز رطوبت کافی به بدن آن ها می رساند.بین صرف ناهار و خواب باید حداقل یک ساعت فاصله باشد.درشرایطی که تحت فشار عصبی قرار می گیرید استراحت کافی را فراموش ننمایید.

فعالیت های جسمی و ورزش را در هوای خنک صبح زود یا شامگاه انجام دهید.از هیجان وخشم که موجب افزایش صفرا می گردد پرهیز نمایید.

 برخی از پرهیزهای مزاج گرم و خشک (صفراوی)

از مصرف بیش از حد تخم مرغ ،سیر و پیاز،ادویه تند و تیز،گوشت قرمز،گوشت تمام پرندگان کوچک ،بادمجان ،موز،خربزه،آناناس،طالبی،انجیر،گردو،پسته ،فندق و ریزه خواری پرهیز نمایید.

غذاهای مفید برای مزاج گرم وخشک (صفراوی(

انواع مرکبات ، شاه توت ، خیار ، سیب ، گلابی ، آلبالو ، گیلاس ، آلو ، شفتالو ، هندوانه ، انگور ، کدوخورشتی ، هویج ، روغن زیتون ، سوپ جو ، پاچه گوسفند .

سبزی هایی مانند کاهو ، اسفناج ، لیمو ترش تازه ، سیب زمینی بخارپز ، کدو حلوایی ، نخود فرنگی ، عدس ، ماش ، جوی دوسر ، لواشک خانگی ، گریپ فروت ، نان جو ، آش جو ، بذرهای ملین مانند اسفرزه ، بارهنگ ، ترشی های طبیعی .

عرق کاسنی و عرق شاطره بهترین نوشیدنی برای این گونه افراد است.

به طور کلی از تمامی غذاها و نوشیدنی هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و تر هستند استفاده کنید.

 مزاج گرم وخشک و استعداد بیماری ها:

اضطراب و تنش فکری ، تپش قلب ، بیماری های کبدی ، سوزش ادرار بدون علت ، لاغری شدید ، شوره سر و... .

 توجه : هرفرد وقتی متولد می شود دارای یک مزاج سرشتی است وهمین مزاج برای او یک حالت طبیعی است بنابراین اگر کسی مزاج گرم و خشک ، گرم و تر ، سرد و خشک ، سرد و تر ، دارد به این معنی نیست که دچار بیماری ناشی از صفرا، دم ، سودا یا بلغم است . آن چیزی که باعث بیماری است غلبه ی خلط دم ، صفرا ، سودا یا بلغم است .

 علائم غلبه صفرا :

زردی رنگ چشم و پوست ، تلخی دهان ، خشکی دهان و بینی و عطش زیاد ، کاهش تمایل به غذا ، تهوع ، احساس گزگز و سوزن سوزن شدن بدن ، دلشوره و بی قراری ، زودعصبانی شدن.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed