مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
خواص غذایی و درمانی کدو
محمد جواد اسلامی پور
پیامبر اکرم (ص) به حضرت علی (ع) فرمودند: که به خوردن کدو عادت کن زیرا کدو مغز و اندیشه و عقل را زیاد می کند.
کدو دارای آهن ، کلسیم ،روی ، پتاسیم ، فسفر و و یتامین A – C – B3 – B2 – B1 می باشد.
کدو و تخم کدو هر دو برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.
کدو دارای مقدار زیادی ماده ضد سرطان و آنتی اکسیدانی به نام کارو تنوئید می باشد که ضد اکسیدکننده ها است و نمی گذارد ، سلول ها پیر شود.
تخم کدو بسیار موثر در درمان سرطان پروستات و بر طرف کننده ورم پروستات می باشد، در مردان معمولاً بعد از40 سالگی غده پروستات شروع به بزرگ شدن می کند بنابراین مردان بالای 40 سال بهتراست در رژیم غذایی خود از انواع کدو بیشتر استفاده کنند( البته تخم کدوحلوایی خام و بو نداده تأثیراتش به مراتب زیادتر است).
کدو و تخم کدو در پیشگیری از سرطان ریه بسیار مؤثر است و اشخاص سیگاری و حتی آنهایی که با این اشخاص زندگی می کنند برای اینکه بیمار نشوند بهتر است از انواع کدو بیشتر در رژیم های غذایی خود استفاده کنند تا خطر ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان ریه در آنها کاهش پیدا کند.
پیامبر اکرم (ص) می فرماید: کدو زیاد بخورید زیرا غم و اندوه را برطرف می کند
مصرف مربای کدو سبب دفع سودا و تقویت اعصاب می شود.
ترشی کدو لطیف کننده و هضم کننده غذا است ومناسب برای مبتلایان به بیماری های پروستات می باشد.
انواع کدو تب بر و ادرارآور است.
خوردن کدو رگهای بدن را باز می کند و برای یرقان ( زردی ) بسیار مفید است مصرف انواع کدو برای پیشگیری از امراض قلبی بسیار مفید است.
رسول خدا (ص) به حضرت علی (ع) فرمود: کدو بخور که هرکس بخورد چهره اش زیبا و نیکو می شود. کدو غذای من و پیامبران قبل از من است.
اگر کدو حلوایی پخته و گرم را بر صورت گذارند و نیم ساعت در آن حال باقی بماند رنگ چهره را باز می کند و صورت را براق و زیبا می سازد.
کدو حلوایی منبع سرشار از دو ترکیب شیمیایی به نامهای لوتئین و زیکزانتین است تحقیقات علمی نشان داده مصرف مواد غذایی که سرشار از این دو ترکیب هستند نظیر کدو حلوایی از ابتلاء به بیماری آب مروارید جلوگیری می کند.
کدو حلوایی سینه را نرم و دفع اخلاط و سرفه را آسان می سازد
امام صادق (ع): کدو برای درد قولنج مفید است.
پیامبر خدا (ص) خوردن کدو با عدس رقت قلب می آورد.
توجه:
کدو چون دارای کالری کمی است بنابراین بهترین غذا برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند.
تذکرات:
1- کدو سرد و تر است و مصلح آن نعناء و نمک و روغن زیتون، فلفل، زیره و آبغوره است.
2- افراد گرم مزاج بهتر است کدو را با آبغوره و یا سرکه مصرف نمایند.
3- چون طبع کدو سرد است کسانی که سرد مزاج هستند یا در مناطق سردسیر زندگی می کنند باید کدو را همراه با ادویه جات گرم مثل سیر و فلفل یا نعناء مصرف کنند.
4- تخم کدو باعث چاقی می شود و اشخاص چاق نباید در خوردن آن افراط کنند کدو برای گرم مزاج صفرایی غذای خوبی است.
کلیدواژه ها:
آثار استاد