www.montazer.ir
شنبه 23 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 3710
زمان انتشار: 30 سپتامبر 2015
مضرات جراحی

مضرات جراحی

مضرات جراحی قلب

چندی قبل رئیس محترم بیمارستان مدرس در مصاحبه خود اعلام کردند که اعمال جراحی قلب در بیمارستان شهید مدرس بدون لیست انتظار و در كمترین زمان ممكن با تعرفه دولتی انجام می شود.

www.khizeshnews.ir/news/

خوب این خیلی خوب است که بیمارانی که واقعا نیاز به جراحی قلب دارند خیلی سریع و با کمترین هزینه معالجه شوند لیکن اجازه دهید این خبر خوب را در کنار دو خبر دیگر ارزیابی کنیم تا ببینیم مشکل قلب ایرانیان کجاست و آیا زودتر و ارزان تر جراحی شوند مسئله حل می شود یا خیر؟

1 – طبق آمار ارائه شده سالانه 50 – 35 هزار عمل جراحی قلب در کشور انجام می شود که این تعداد برابر است با تعداد جراحی قلب در کشور چین. جمعیت چین 18 برابر ایران است ولی (ظاهرا) مشکلات قلبی ایرانی ها با آنان برابر است. علاوه بر این سن ابتلا به بیماری های قلبی در ایران 10 – 7 سال جوانتر از بسیاری از کشورهاست (نشریه بهداشت روان و جامعه شماره 22 آبان 86)

   www.noormags.com/view/fa/articlepage/

آیا واقعا قلب ایرانی ها زودتر از چینی ها بیمار می شود و بیشتر از آنها نیاز به جراحی پیدا می کند؟ جواب این سوال اگر فرض کنیم مصرف اغذیه صنعتی و استرس در ما بیشتر و ورزش و تحرک کمتر است، می تواند مثبت باشد ولی باز هم توجیه کننده آمار 18 برابری در جراحی قلب (به نسبت جمعیت) نمی باشد. پس بخوانید:

2 -  آبان ماه سال گذشته آقای «دكتر جواد ملكی» فوق تخصص جراحی قلب، عروق و ریه در مصاحبه خود اعلام نمود:

« بسیاری از عمل های قلب لازم نبوده اما دكتر برای 12-10 میلیون تومان، قلب شخص را جراحی می كند... برخوردهای اقتصادی حرف اول را می زنند... فلان درمانگر سر عمل جراحی صحبت از مصالح ساختمانی می كند. پول، سوگندنامه فارغ التحصیلی را سایه می زند»

وی در ادامه، مخارج خدمات بیمارستانی را برشمرد: "جراحی قلب بین 50 - 30 میلیون تومان/ بالن 8 میلیون تومان/ آنژیوگرافی 3 میلیون تومان/ یك شب بستری در بخشICU یك میلیون تومان/ یك شب بستری در CCU بین 500 تا 800 هزار تومان"

حالا بر ما مکشوف شد که بیشتر از آن که دنبال این باشیم که در کشور ما قلب ها برای چه عمل می شوند باید بیابیم برای که عمل می شوند؟                                                              

www.kayhannews.ir/

3- گزارشی از یک خبرنگار :

«سیدحسین» تعریف می كند كه همسرش دچار ناراحتی قلبی می شود و او را نزد یك پزشك متخصص قلب می برد. دكتر پس از معاینات می گوید باید قلب خانم عمل شود. خانم و همسرش لحظاتی در سكوت اندوهبار به هم زل می زنند... آرام از مطب بیرون می آیند. دقایقی هیچ یك حاضر نیستند درباره گفته دكتر حرفی به هم بزنند. مرد سكوت را می شكند. پیش یك متخصص دیگر می رویم. فردای آن عصر تلخ، نزدیك پزشك دیگر می روند. دل نگرانی سایه به سایه همراهشان است. از پله ها بالا می روند. این متخصص قلب مقداری درباره وضع قلب بیمار پرسش می كند. بعد از قلب خانم معایناتی انجام می دهد. پشت میزش می نشیند و با لحنی آرام و چهره ای باز به آنان كه كنار هم روی مبل نشسته اند می گوید: قلب خانم نیاز به عمل ندارد. هر دو نفس عمیقی می كشند. احساس راحتی می كنند. دكتر رو به خانم ادامه می دهد: یك سری نرمش می گویم صبح هنگام بیدار شدن از خواب انجام بدهید و یك نسخه دارو هم می نویسم... یك ماه دیگر مراجعه كنید نتیجه را بدانم. این شهروند می گوید همسرش دستورات پزشك را دقیقاً انجام داد و رعایت كرد. سر یك ماه به دكتر مراجعه می كنند. دكتر معایناتی انجام می دهد. می گوید: «دیگر جای نگرانی نیست.» همسر خانم می گوید: ناراحتی قلب خانمم كاملاً برطرف شده است اما هنوز پس از چند سال، نظر آن پزشك متخصص قلب كه با صراحت و اطمینان گفت «باید قلب خانم جراحی شود» یادم نمی رود و به فكر بیماران دیگر می افتم كه نزد او رفته یا خواهند رفت كه پاسخش به بیماران شاید همان باشد كه به همسرم گفت: «باید قلب تان عمل جراحی شود! »

www.kayhannews.ir/

 

پس ملاحظه میفرمایید که در این بازار مکاره که نظارتی بر کار برخی جراحان از خدا بی خبر وجود ندارد و کسی پاسخگوی این آمار وحشتناک نیست، دل خوش کردن به این که تعداد بیمارستان های تخصصی را افزوده و شرایط را برای انجام سریع تر و ارزان تر جراحی های قلب فراهم کنیم در خوشبینانه ترین حالت، ناشی از سطحی نگری و عدم شناخت صحیح از وضع موجود و اولویتهاست.

اول ای دل دفع شر موش کن          وانگهی در جمع گندم کوش کن

در چنین شرایطی از وزارت بهداشت می خواهیم که:

 اولا بررسی و اعلام نتیجه کنند که علت بالاتر بودن آمار سکته ها و مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی (اولین علت فوت در ایران) و رسیدن سن سکته به زیر 30 سال چیست؟ قطعا حرفهای همیشگی که زندگی ماشینی و مصرف دخانیات و فست فود و چربیها علت آن است را نمی توانیم بپذیریم چون این عوامل در سایر کشورهای صنعتی هم وجود دارد ولی آمار آنها مثل ما نیست.

ثانیا چه تمهیدات و ابزار نظارتی اندیشیده شده که قلب هم وطنان ما به خاطر مشتی دلار که قاعدتا صرف سفرهای خارجی شیادان می شود شرحه شرحه نشود و از شر دزدانی که هم به جیب می زنند و هم به جان در امان بمانند. آیا واقعا برای یک وزارتخانه با آن تشکیلات عریض و طویل امکان ندارد بر تجویزها و عملکرد جراحان نظارت کند. نمی توانند به کمک جراحان متعهد مثل همین جناب آقای دکتر ملکی شیر پاک خورده که حداقل افشا نموده که چنین معضلی وجود دارد، یک تیم نظارتی تشکیل داد تا مشکل از اساس حل شود؟

و اما توصیه ای به مردم خوبمان:

1- برای پیشگیری از بیماری های قلبی به آنچه پزشکان متعهد (چه رایج و چه سنتی) در زمینه تغذیه و ورزش ... می گویند عمل کنید

2- به مجرد این که یک پزشک متخصص به شما گفت که باید هرچه سریعتر عمل بشوید دچار وحشت و تصمیم عجولانه نشده و تسلیم نظر او نشوید مگر اینکه به صداقت و علم او ایمان داشته باشید و ترجیحا با پزشکان دیگری که امین شما هستند مشورت نمایید

3- اگر واقعا شرایط اورژانسی نباشد (به تشخیص پزشک متخصص متعهد) و فرصت درمان با طب سنتی وجود دارد، از انجام حجامت و زالودرمانی و سایر تدابیر که همزمان (و البته زیر نظر پزشک مورد اطمینان) انجام می شود غفلت نکنید. بنده شخصا تجربه رفع کامل علائم گرفتگی عروق کرونر را در بیمارانی که باید جراحی می شدند داشته ام و برخی از این بیماران اکنون نیز که سالها از مشکلشان می گذرد همچنان بدون علائم قلبی به زندگی خود ادامه می دهند.

 

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed