مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
3 روش برای تشخیص روغن زیتون اصل
عضو شورای ملی زیتون3 روش تشخیص روغن زیتون اصل را بیان کرد.
نادر جلالت گفت: روش تشخیص روغن زیتون خالص فرابکر براساس استانداردهای شورای بینالمللی روغن زیتون به این شرح است: نخست آنکه رنگ آن باید زرد تا زرد مایل به سبز باشد، دوم اینکه بوی میوه از جمله بوی سیب،گوجه فرنگی، میوه زیتون یا علف تازه بدهد. که البته در این دو روش امکان تقلب با افزودن اسانسهای مختلف وجود دارد.
جلالت ادامه داد: روش سوم مهمترین روش تشخیص بوده، تاکنون کسی نتوانسته در این زمینه تقلب کند و به تست چشایی مربوط است. بدین صورت که شما یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در دهان خود میریزید، آن را در داخل دهان میچرخانید و با استشمام هوا آن را پایین میبرید، باید پس از چند ثانیه در انتهای گلو تلخی و تندی حس شود که گلو را میسوزاند و گاهی ممکن است از شدت تندی فرد به سرفه بیفتد. درست پس از یک دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند.
جلالت با بیان اینکه متوسط مصرف سرانه جهانی روغن زیتون 500 گرم است، اضافه کرد: سرانه مصرف روغن زیتون در سوریه 27 کیلوگرم، یونان 24 کیلوگرم و در اسپانیا 18 کیلوگرم است، ضمن اینکه ایران با مصرف سرانه 200 گرم در قعر رتبهبندی بینالمللی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر مردم فکر میکنند روغن زیتون برای سرخ کردن و طبخ مواد غذایی مناسب نیست، تصریح کرد: این مسأله نیاز به فرهنگسازی دارد و روغن زیتون بهترین روغن برای سرخ کردن است.
جلالت در گفتوگو با مهر همچنین با بیان اینکه سالانه بین 5 تا 7 هزار تن روغن زیتون به شکل قاچاق وارد کشور میشود افزود: روغن زیتونهای قاچاق از جنوب کشور، بانه، سردشت و مرزهای عراق و ترکیه وارد کشور میشوند که علت این امر نیز تعرفه بالای واردات روغن زیتون است چرا که هم اکنون تعرفه واردات روغن زیتون به صورت فله چیزی حدود 28 درصد است و ما به دنبال این بودیم که عدد مذکور را به 4 درصد کاهش دهیم موافقتی هم در این زمینه شده که ممکن است در آیندهای نزدیک اعلام شود اما فعلاً خبری نیست.
کلیدواژه ها:
آثار استاد