www.montazer.ir
یک‌شنبه 20 آوریل 2025
شناسه مطلب: 3159
زمان انتشار: 1 اوت 2015
سخنی درباره ی عزت مؤمن

سخنی درباره ی عزت مؤمن

افتخار و عزت مؤمن در پیروی از احکام الهی است .

عزت مؤمن در چیست ؟
تحت ولایت و تربیت خدابودن ، عزت و افتخار واقعی مؤمن است . مؤمن در بند عزت های ظاهری و کمالات حیوانی نیست . او علمی را می آموزد که از طرف معصومین صادر شده است و پیرو مذهبی است که رسول خدا و امام علی (علیه السلام) مسئولین رهایی انسانها از تمام بردگی ها و رساندن آنها به آزادی اند، با داشتن اثرات ارزشمندی مانند : نهج البلاغه ، صحیفه سجادیه ، ادعیه و مناجات و... بهترین الگوی مسلمانان در ظاهر و باطن هستند.
مؤمن در پیروی از چنین مکتبی که هدفش رساندن انسانها به عزت و آزادی واقعی است، افتخار می کند لذا ما نیز باید به دین خود از آن جهت که کامل و بدون انحراف است افتخار کرده و سپاسگزار باشیم . البته همه اینها در نتیجه آگاهی و معرفت ما به مسائل دینی خود است .
نفع انسان در اطاعت از فرامین خداوند است .
خداوند متعال بی نیاز مطلق و بشر فقر مطلق است . خدا دین را توسط پیامبر(صل الله و علیه وآله ) فرستاده تا انسانها با تبعیت از آن غنی شوند و فرموده است این دستورها تنها به نفع بشر است و هیچ سود و ضروری برای او ندارد .
خداوند در قرآن می فرمایند : کسی که با خدا پیمان شکنی کند در حقیقت به زیان و هلاک خویش اقدام کرده است (فتح آیه ۲۰) و خدا از شکر خلق بی نیاز است .
اما گاهی حیوانیت بر انسان غلبه می کند که خدا را طرف مقابل خود می بیند، در اطاعت، با او بحث و جدل می کند؛ غافل از اینکه پروردگار او از طاعت بنده اش بی نیاز است و آزادی واقعی در تبعیت از احکام دین است.
مخاطب دین، انسانیت انسان است و شان حیوانی و گیاهی او نیست. مقررات و باید و نباید های دین، برای تربیت و تحت تسلط قرار گرفتن جنبه های گیاهی و حیوانی انسان در جهت رشد و شکوفایی شئون انسانی است پس بیشتر قوانین دین برای قانونمندی جنبه حیوانی و گیاهی انسان است . زمانی که همه چیز تحت کنترل فطرت باشد هدف ویژه خلقت تامین می شود وتمام اعمال انسان عبادت محسوب می شود . حقیقت دین آزادی بشر از طبیعت است .
اگر کسی نتواند خود را موجود ممتد از ماده تا بی نهایت معنا کند، نمی تواند دید صحیحی از خود و دینش داشته باشد بنابراین باید ونباید های آن را نمی فهمد . چون  دین برای ساختار وجودی انسان از دنیا تا آخرت آمده است و به معنای  دنیا منهای آخرت نیست .

احکام اسلامی و پذیرش قلوب مردم
در اسلام احکامی برای شئون مختلف انسانی تنظیم شده است که تنها با رعایت آنها می توان به حیات انسانی رسید . آنها که حیات دارند اهل اجابت اند ، قلبشان پذیرش دارد و بدون مقاومت، عمل می کنند .
کسی که اهل طاعت است عاقل بوده ودارای شان انسانی است؛ حتی اگر در سطح پایین تر از شئون حیوانی باشد . عدم تعقل انسان را به جهنم می کشاند . اما همراه این تعقل باید پذیرش قلبی هم باشد چون قلب سالم مهمتر از عقل سالم است . این فطرت سالم است که برای انسان پذیرش می آورد .
کسانی که در دنیا به آیات الهی توجهی نداشتند و همواره به آنها پشت کردند در قیامت نیز کور محشور می شوند . چون در دنیا هم کور بودند و قصد اصلاح و طاعت را نداشتند.

برگرفته از سلسله درسهای راه شناسی / جلسه هشتم

بهرام کوشا

لطفا پوشه آوایی این سخنرانی و دیگر سخنرانیها را هم در دسترس قرار دهید .

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed