www.montazer.ir
شنبه 25 ژانویه 2025
شناسه مطلب: 2897
زمان انتشار: 8 ژولیه 2015
ملاک های خودشناسی  در ادعیه ماه رمضان (جلسه چهارم)

نوع نگاه و احساس به لیالی قدر نشان دهنده زنده بودن بخش انسانی هر فردی است.

ملاک های خودشناسی در ادعیه ماه رمضان (جلسه چهارم)

به گزارش موسسه فرهنگی هنری منتظران منجی علیه السلام، استاد محمد شجاعی،  کارشناس حوزه و دانشگاه، در سخنرانی سوم شب های قدر که به همت مؤسسه منتظران منجی(ع) در حسینیه فاطمه الزهرا (س) شهر ری برگزار شد، فرمودند:

یکی از ملاک های خودشناسی، عشق به زبان دین مان (زبان عربی) است و کسانی که به این زبان اهمیت می دهند، معلوم است که به شناختی خوبی از خودشان رسیدند اما در مقابل برخی که با این زبان مأنوس نیستند و به زبان های بیگانه اهمیت می دهند از خودشناسی برخوردار نیستند. و این نشان دهنده آن است که هنوز دین را از ریشه و بن نپذیرفته و فقط به عنوان تکلیف قبول کرده است.

تنها معجزه ماندگار پیامبر اسلام، قرآن است که برای هدایت انسان آمده است. این کتاب غذای بخش انسانی ماست، پس باید به آن علاقه و میل پیدا کنیم. 

افتخار یک مسلمان و شیعه به این است کتابی دارد بنام فرقان یعنی بین حق و باطل فاصله می گذارد. لذا دل شیعه  با وجود این کتاب آرام است و هیچ وقت احساس بدبختی و پوچی و یا بلاتکلیفی ندارد چون مبنای زندگی اش مشخص است و در همه کارهایش  ملاک دارد و از آن استفاده می کند. لذا اگر به این کتاب افتخار کند معلوم است که خودش را شناخته است. و این یکی دیگر از ملاک های خودشناسی است.

وی در ادامه بیان داشت: شب قدر سنبل ارزش یک انسان است. قیمت ما آن قدر بزرگ است که می توانیم در یک شب به اندازه هزار شب قدرت روحی پیدا کنیم و حرکت کنیم. مثل پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در شب معراج به همه چیز رسید.

شب قدر  هر انسانی شب معراج اوست. چون می توانیم به اندازه هزار ماه قدرت پیدا کنیم و بالاتر از هزار ماه به عمر ما اضافه شود. لذا کسی که  شب قدر را خوب درک کرده باشد در قیامت به اندازه  هزار ماه برای او عمر نوشته می شود.

ایشان با بیان اینکه خداوند هیچ وقت در را به روی کسی نمی بندد، گفت: با وجود خدای مهربان خیلی بد است که اصرار بر گناه داشته باشیم . ما به خود اجازه نمی دهیم دیگران از ما برنجد ولی به راحتی خدا را می رنجانیم. درحالیکه خدا با قرار دادن این شب ها، اجازه بخشش و پاک شدن به ما می هد که مبادا با روسیاهی محشور شویم و با شرمندگی او راملاقات کنیم.

وی در ادامه ابراز داشت: محال است کسی برای انجام کاری بر خدا منت بگذارد. چون خداوند لحظه به لحظه به ما حیات می دهد تا زنده باشیم، هر کاری که انجام می دهیم همه با قدرت اوست. حتی کسی نمی تواند بخاطر انجام کار خیری هم بر خدا منت بگذارد. چون همه بخاطر لطف اوست و باید شکرگزار باشیم که اجازه چنین کاری به ما داده است. لذا باید منت بکشیم که توفیق به ما می دهد.

استاد شجاعی در پایان خاطر نشان کرد: همان طور که گفتند به هر چیزی فکر کنیم ارزش و قیمت ما مشخص می شود. در لحظه ای که به خدا فکر می کنیم خدای متعال در آن لحظه خودش را به ما عرضه می کند. بنابراین خداوندبر ما منت می گذارد که می توانیم اسمش را ببریم و ارتباط برقرار می کنیم.

 

صوت

1 - ملاک های خودشناسی در ادعیه ماه رمضان (جلسه چهارم)
مرحمتی (کاربر مهمان)

سلام با تشکر اگر در انتقال مفاهیم بیشتر دقت شود بهتر است. ما نند این مورد که در بالای صفحه حاضر اشتباه تایپ شده "بدتر از آن این است که اگر کار ثوابی هم انجام می دهیم خودمان را بدهکار خدا بدانیم"

خانم مشهدی

<p>سلام علیکم سپاسگزاریم لطف کنید با دقت به صوت گوش دهید .</p>

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed