www.montazer.ir
جمعه 29 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 2353
زمان انتشار: 9 آوریل 2015
خانواده آسمانی مایه ی عزت مؤمن

بحث عزت (3)، ۹۳/۳/22؛ از سلسله مباحث استاد محمد شجاعی

خانواده آسمانی مایه ی عزت مؤمن

عناوین مورد بحث در این جلسه:

  • عزت از صفات خداوند است و هیچ چیز بیرون از او وجود ندارد.
  • عزت به معنی نفوذناپذیری است و قدرتی خارج از او وجود ندارد که توان غلبه بر الله را داشته باشد.
  • بالاترین عزت دنیا و آخرت در دستهای آخرین حجت خدا بر زمین است.
  • بزرگترین گناه آن است که آلوده در گناه بمانیم و هنر تبدیل آن به حسنه را یاد نگیریم.
  • صلوات سفینه ای است که انسان را از فرش به عرش برده و دست او را در دست امام زمان «عج» می گذارد.

خداوند تنها ذات هستی

عزت نیز مانند دیگر کمالات از خداوند متعال سرچشمه می­ گیرد و از ذات حق تعالی می­ جوشد. ذات الله، قائم به خویش و هستی، قائم به الله بوده و پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) ظهور تمام قدِ خداوند می ­باشد. «فَأَیْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّـهِ/غ به هر سو که روی کنید، همانجا روی خدا است».

با صد هزار جلوه برون آمدی که من

با صد هزار دیده تماشا کنم تو را

عزت از صفات خداوند است و هیچ چیز بیرون از او وجود ندارد؛ موجودیت تنها برای خدا معنی می­یابد و باقی همه ظهور اویند. عدم وجود ندارد که اگر موجود باشد، می ­شود هستی؛ بنابراین هیچ چیز معدوم نمی ­شود و از یک شکل به شکل دیگر و از عالمی به عالمی دیگر منتقل می­ شود. وجود دو بی­ نهایت، صفت بی ­نهایت بودن را از بین می­برد، پس یک وجود بی­نهایت و یک ذات مطلق موجود است و آن ذات اقدس الهی است؛ پذیرش این اصل، پذیرش وحدانیت است. خداوند چیزی خارج از خودش تولید نمی­ کند و همه مخلوقات، ظهورات یک جلوه واحد هستند. «وَ بِأَسمائِکَ الَّتی مَلَأَت اَرکانَ کُلِّ شَیء؛ خدا هستی­ای هست که در تمام موجودات جاری و ساری است».

این همه نقشِ می و رنگِ مخالف که نمود

یک فروغِ رخِ ساقی است که در جام افتاد

در اطراف ما، چهره ­های بسیار متنوع از خدا چشم را می ­نوازد، گل­ها، باران، انسان و ... امّا نمی ­توانیم بگوییم آن گل خداست؛ زیرا گل چهره است و چهره متغیر؛ امّا ذات ثابت است و عزت برازنده ذات. امام رضا علیه السلام فرمودند: خدا را این­طور بشناسید که وقتی به همه موجودات نگاه می­ کند، همه فقیرند. عزت به معنی نفوذناپذیری است و قدرتی خارج از خدا وجود ندارد که توان غلبه بر الله را داشته باشد. ظالم و فاسد نیز قدرتِ خود را از قدرت مطلق می گیرند و ناصواب از آن بهره­ مند می­ شوند. انسانی می ­تواند به خداوند شک کند که به خودش شک کرده است. «أَفِی اللهِ شَکٌّ؛ می شود در خدا شک کرد»؟

عزت تنها نزد خداست

داستان حضرت یوسف علیه السلام را همه شنیده ­اید و چه زیبا خداوند ایشان را عبرت قرار داد که عزت را از کسی بجوی که تو را خلق کرد، نزد پدر عزیزت گرداند، از چاه رهانید، به کاخ مصر رساند و اگر از او می­ خواستی به زودی از زندان رها می ­کرد! (و در آینده عزیز تمام مصریان). و در بره ه­ای دیگر که حضرت، خداوند را به حق آبا و اجدادش قسم داد، جبرئیل (از طرف خداوند) فرمودند: یوسف، پدران تو (حضرت اسماعیل که انبیا همه از ذریه ایشان هستند) چه حقی بر من دارند، که تو مرا به حق آنها قسم می ­دهی؟ توبه حضرت آدم علیه السلام به واسطه رحمت من پذیرفته شد، نوح به کمک من، موحدان را نجات داد و ابراهیم ..... حضرت فرمودند: خداوندا مرا عفو فرمایید، چگونه می بایست قسم بدهم؟ جبرئیل می­ فرمایند: بگو خدایا به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله، من را نجات بده.
خانواده آسمانی مایه ی عزت مؤمن

بالاترین عزت دنیا و اخری در دستان آخرین حجت خدا بر زمین است که به فرموده امیرمؤمنان در تنهایی و آوارگی و طرد شدگی به سر می­برد. ایشان خود می ­فرمایند: غریب­تر و مظلوم­تر از من نیست. هزار و صد و هشتاد سال است که هر روز ندای "هل من ینصرنی" ایشان بلند است؛ ما در جواب چه گفته­ ایم؟ چه داده­ ایم؟ چه کرده ­ایم؟ انسانی که اظهار محبّت به ایشان می­کند به طور قطع حالت­های حضرت برایش مهم است.

نمی­ شود ادعای محبّت کرد ولی دل را پر از اغیار نمود. سیره محبوب، زنده نگه داشتن یاد یار است؛ روزانه چند دقیقه به ایشان فکر می ­کنیم؟ چگونه زندگی­مان را وقف علم کرده ­ایم درحالیکه علم بی­ پایان وجود ایشان است، چگونه دل به خانواده زمینی خود بسته و تمام همّ و غم ما امور آنان است، در صورتی که پدر حیّ و زنده ما در تنهایی و آوارگی به سر می ­برد. بیایید دل بسپاریم و آغوش­مان را برای مهربان­ترین حجت خدا گشوده و رفاقت­مان را آغاز کنیم. «السَّلامُ عَلَیکَ حینَ تَقُوم وَ حینَ تَقعُد/ السَّلامُ عَلَیکَ حین تَحمَدُ وَ تَستَغفِر/ السَّلامُ عَلَیکَ حین تَرکَعُ وَ تَسجُد» زیارت آل یاسین تمرین عشق بازی است، دعای عهد محکم کردن قول و قرار و دعای فرج راه گشای انسان.

بزرگترین حسرتِ قیامت، دوری از اهل بیت در زمان حیات

«وَ یَوْمَ یَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى یَدَیْهِ یَقُولُ یَا لَیْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلًا؛ و روزی است که ستمکار [مشرک‌] دست [حسرت‌] می‌گزد و می‌گوید کاش من راه [پیروی از] پیامبر را پیش می‌گرفتم»‌. خوشا آنانکه به امام زمان خویش ظلم نکرده ­اند، خوشا آنانکه مانع ظهور آقایشان نیستند، خوشا آنکه سبک زندگی شان، مهدوی است، خوشا آنانکه در زمان حیات در خیمه رهبرشان به سر می­ برند و هراس تنهایی قیامت ندارند؛ آن روز که هر کس در پناه امام خود آسوده انتظار می­ کشد، در حسرت و تنهایی به سر نمی­ برد.

صلوات جبران گناه

انسان معصوم نیست و به گناهان آلوده می ­شود، امّا گناه بزرگ آن است که آلوده در گناه بمانیم و هنر تبدیل آن به حسنه را یاد نگیریم. مبدل مورد نیاز انسان صلوات است. شما با استغفار از خدا می­ خواهید که پس از بخشش، روی از شما برنتابد ولی جادوی صلوات خشنودی خدا، انبیا، صدیقین، شهدا و ملائکه را به ارمغان می­ آورد. صلوات اسم اعظم است و درهای غیب را برای انسان می­ گشاید. صلوات سفینه ­ای است که انسان را از فرش به عرش برده و دست او را در دست امام زمان عج الله تعالی می­ گذارد.

 

مطالب بیشتر:

پای درس استاد

مجموعه سخنرانی های استاد محمد شجاعی

مجموعه کتابهای استاد محمد شجاعی

والحمدلله رب العالمین

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed