www.montazer.ir
دوشنبه 25 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 1944
زمان انتشار: 15 فوریه 2015
 ولایت ، جلسه 138

از سلسله مباحث استاد محمد شجاعی

ولایت ، جلسه 138

در زمان غیبت حضرت ولی‌عصرعصر «علیه‌السلام»  در جمهوری اسلامی ایران، ولایت امر و امامت امّت به عهده فقیه عادل و با تقوی، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است. آن‌چه که در عمل پیاده می‌شود و قانون اساسی این نظام هست یک خط قرمزی هست که کسی نباید نزدیکش شود.

به گزارش منتظران منجی «عج»، جلسه صد و سی و هشت «ولایت»، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که عناوین آن در زیر می آید:

1- گاهی اوقات ما در مورد یک مقوله‌ای بحث علمی می‌کنیم که از این بحث دنبال فهم بیشتر مطلب، کند و کاو بیشتر و پرداختن به چیستی هستیم.

2- یک موقع هست که ما می‌نشینیم در مورد جوانان صحبت می‌کنیم که جوان این‌گونه است، این‌گونه است بحث، بحث توصیف است.

3- وقتی در مورد جوان صحبت می‌کنیم صحبت به دنبال بایدها و نبایدهاست که منجر به یک اقدام عملی در خارج می‌شود.

4- کلیه مخالفین نظام جمهوری اسلامی چه آن‌ها که با اصل نظام مخالف‌اند، چه آن‌هایی که ابراز دارند با اصل نظام و حکومت مخالفت ندارند اما با ولی فقیه مشکل دارند بحث‌شان صرفاً جنبه علمی ندارد.

5- مخالفان این‌طور وانمود می‌کنند که آدم‌های بسیار فهیم و پخته و باسوادی هستند و فقط و فقط قصدشان از طرح این مسائل این است که به سمت یک تحول و تغییر خارجی برود.

6- گاهی یک نفر وقتی بحث وکالت را مطرح می‌کند منظور دارد و می‌خواهد حیطه قدرت فقیه را و ولایت او را از بین ببرد، کم‌رنگ کند.

7- ولی فقیه در این مملکت یک جایگاه خاصی دارد قانون هم آن‌را تصویب کرده و مطلق بودنش مشخص شده و همان‌گونه که هست باید عمل کنیم.

8- ولایت فقیه یک تئوری مطرح در حوزه‌های علمی نیست که بالاخره ولایت فقیه باشد یا نباشد، این تمام شده دیگر و خبرگان نشسته‌اند این پنبه‌اش را زده‌اند و مردم هم رأی دادند.

9- اگر ما در این بحث‌ها دنبال این باشیم که بخواهیم به قانون اساسی لطمه زده و از بین ببریم کار درستی نیست و یک مرض است.

در قانون اساسی آن‌چه که مطرح شده ولایت است نه وکالت.

10- اگر کسی بخواهد بگوید ولایت نباید باشد و وکالت باشد آن‌وقت اساساً از بحث علمی خارج می‌شود و به یک بحث سیاسیِ مورد دار و مخالفت با اصل نظام و قانون است.

11- در زمان غیبت حضرت ولی‌عصرعصر «علیه‌السلام»  در جمهوری اسلامی ایران، ولایت امر و امامت امّت به عهده فقیه عادل و با تقوی، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است.

12- آن‌چه که در عمل پیاده می‌شود و قانون اساسی این نظام هست یک خط قرمزی هست که کسی نباید نزدیکش شود.

13- به هیچ وجه کسی نمی‌تواند رهبر را عزل کند مگر با یکی از این 3 شرط: یکی ناتوانی در انجام وظایف که تشخیص آن با خبرگان است.

14- هیچ قوه‌ای، هیچ کسی نمی‌تواند رهبر را عزل کند مگر با 3 شرط و تشخیص آن هم به عهده منتخبین مردم یعنی خبرگان است.

15- در قانون اساسی هر مسئولیتی زمان دارد امّا تنها مسئولیتی که زمان‌دار نیست ولایت است، معلوم است نگاه، نگاه ولایتی است.

16- شما کسی را وکیل کردید بدون این‌که شرایطش را از دست بدهد. دلت می‌خواهد که دیگر وکیل نباشد، راحت عزلش می‌کنی.

17- رئیس جمهور، نماینده مجلس، مجلس خبرگان و سایر مسئولیت‌هایی که هست این‌ها وکیل هستند اما وکیل بلاعزل هستند.

18- اگر رهبر یا مجلس شورای اسلامی به این نتیجه برسد که ریاست جمهوری لیاقت و کفایت خود را از دست داده، آن‌ها می‌توانند حکم کنند به عدم کفایت رئیس جمهور و عزل کنند.

19- ساختار آن‌چه که در قانون اساسی ما به‌عنوان یک اصل مشترک میان همه جناح‌ها و گروه‌ها باید محترم و مقدس شمرده شود.

20- اگر موکل بمیرد وکیل خودبه‌خود معزول است و اگر قرار بود فقیه وکالتی باشد رأی‌دهندگان از دنیا می‌رفتند ولی فقیه هم خودبه‌خود عزل می‌شد.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed