مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
«تمرچین» نام روستایی در بخش مرکزی شهرستان پیران شهر است.که فداکاریهای فرزندان ایران زمین درآن رخ داد. منطقه ی تمرچین و «حاجی عمران» نامی آشنا در ادبیات مقاوت ایران در منطقهی شمال غرب است. یادمان شهدای حاج عمران در دامنهی ارتفاعات مرزی این منطقه است.پادگان حاج عمران درعملیات والفجر2آزاد شد. عملیات های والفجر2، کربلای7، کربلای2،عملیات قادر،وهمچنین حملات دشمن درمراحل مختلف دفاع مقدس، از مهم ترین رویدادهای این منطقه است.
«علیرضا موحددانش» فرمانده تیپ10 سیدالشهداعلیه السلام، حجة الاسلام ردانی پور، محمود کاوه فرمانده تیپ ویژهی شهدا، حسن آبشناسان فرمانده لشکر23 همگی در این منطقه شهید شدند.
سردار میرزایی:8/5/95
منطقهی حاج عمران به علت این که پادگان حاج عمران در خاک عراق است،به این نام می باشد؛و از پیران شهر12 کیلومتر فاصله دارد. پایین این ارتفاعات مرز و بازارچهی مرزی ست؛ و گمرک برای بازرسی و اجازه ی ورود و خروج و رابطهی ایران و عراق قرار دارد.مرز به صورت هلالی ست و پاسگاه ها مشخص است. ارتفاعات کله قندی دراین منطقه خیلی مهم است و اگر آنجا را می گرفتیم، به شهر چومان مسط می شدیم.
علت عملیات در این منطقه:
مخالفین و...به پادگان حاج عمران رفته بودند که عقبهای امن برای منافقین بود. آنها راحت میآمدند تا اشنویه و سردشت و...را ناامن میکردند و مصیبت میشد.
عراق در 59/6/31 عملا به جنوب ایران حمله کرد و در غرب، پشت مرز ایستادند که با منافقین همراه شوند؛ وقتی دیدند موفق نمیشوند، آمدند ارتفاعات مرزی را گرفتند. ارتفاعات تمرچین، در خط رأس بین مرز ایران و عراق است و «قمطره» هم در عرض اینجاست. عراقیها درپیران شهر از ارتفاعات کله قندی و کدو، رزمندهها را زیر نظر داشتند و صدمه می زدند. شهر را که دیگر مردم خالی کرده بودند، به توپ بسته بودند و کاملا ویران شده بود.
ده عملیات در این منطقه انجام شد،که سه عملیات آن بسیار مهم بود. چند عملیات با ضد انقلاب انجام شد. علی رغم موانع مینگذاری شده، و زیر تیر توپخانه و کاتیوشا و بمباران هواپیما بودند، رزمندگان ما با سلاح ها و بارهای سنگین، به سختی عملیات میکردند. الان کارشناسان دنیا میگویند: این کارها عملی نیست و جزء محالات است؛ اما چون کار آنها برای خدا بود، و به وظیفهی خود عمل میکردند، خداوند هم آنها را یاری میکرد. چون خداوند وعده فرموده که:«ِإن تنصرالله،ینصرکم.» میدانستند شهید میشوند، اما میآمدند برای یاری دین خدا جهاد میکردند. این ها قصه و افسانه نیست.
عملیات والفجر2: اولین عملیات در این منطقه در 62/4/29 برای سرکوبی دشمن و تصرف ارتفاعات تمرچین و پادگان حاج عمران، که ـکار مشترک ارتش و سپاه بود_ انجام شد.
دو سه ماه زودتر بچه های اطلاعات برای شناسایی و فراهم کردن امکانات با سختیها و مشقات زیاد، زمینه را برای عملیات آماده میکردند. بیشتر شهدای گمنام از این طیف هستند، زیرا تا جایی که امکان داشت جلو میرفتند و پیشتاز و خط شکن بودند. سپس به دست دشمن میافتادند.
تیپ2 از لشکر پیاده خراسان، لشکر 8 نجف اشرف اصفهان، تیپ 10 سیدالشهدا، 133 المهدی، 32 انصار المهدی همدان، از سپاه و تیپ ویژه شهدای تهران و همدان، پیش مرگان کرد محلی و کردهای معارض صدام_که عراقی بودند، اما با رژیم بعثی درگیر بودند، و با رزمندگان ما همراه بودند_ و رزمندگان هوا نیروز، در پیرانشهر عقبه را داشتند. هر جا مشکلی پیش میآمد، یک افسر رابط بود و اطلاع میداد و هوانیروز میآمد و می زد.
کلیدواژه ها:
آثار استاد