www.montazer.ir
یک‌شنبه 19 ژانویه 2025
شناسه مطلب: 4579
زمان انتشار: 12 ژانویه 2016
کسب حلال در خانواده

مهارتهای زندگی (7) ۱۳۸۶/۳/۱۲؛ از سلسله مباحث استاد محمد شجاعی

کسب حلال در خانواده

عناوین مورد بحث در این جلسه:

  • یكی از سه قسمت تدبیر عملی، تدبیر منزل است و یكی از موارد تدبیر منزل، تدبیر اقتصادی است.
  • اقتصاد و میانه‌روی مقداری دارد و اگر از آن تجاوز كند، بخل می‌شود.
  • اعطای مال در غیر حق سزاوار نیست، اسراف و تبذیر است.
  • تدبیر داشتن؛ داشتن ثروت و فقر نیست بلكه به عقل و ایمان است.

به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 7 «مهارتهای زندگی » مورخ ۱۳۸۶/۳/۱۲، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید: 

کسب حلال ؛ بدین معناست که نفقه خانواده باید از راه حلال به دست بیاید و مراقبت کنیم که عوامل خاصی که مال را حرام می کند در آن دخالت نداشته باشد.

 

خداوند و معصومین (ع) در فقه و دین اسلام یک سلسله از مشاغل را به عنوان شغل حرام معرفی کرده اند که افراد باید آن را بشناسند و به سراغ آن مشاغل نروند.

 

بعضی از مشاغل هم هستند که دو وجهی اند:یعنی می توان از آنها هم استفاده حلال کرد و هم حرام. به عنوان مثال حرفه آرایشگری که اگر روند طبیعی خود را طی کند اشکالی ندارد ولی بعضی مواقع عملیات هایی بر روی افراد در این حرفه انجام می شود که در آمد حاصل از این شغل را حرام می کند.

بعضی از مشاغل هم هستند که اساسا حرامند یعنی هیچ وجه حلالی ندارند به عنوان مثال کار قاچاق، رشوه گرفتن، سند سازیهای جعلی و ....

تعدادی از مشاغل هم هستند که مشاغل حلالیند ولی بعضی از عوامل آنها را حرام می کنند مانند خمس و زکات ندادن.

 

این قانون خداوند و ناموس خلقت است؛

خداوند در اخلاقیات ما مانند کارهای ظاهری ما تاثیر ریاضی  وخاصی گذاشته است همانطور که اگر کسی غذای آلوده و سمی بخورد آثار ش را بر جسم او خواهیم دید، به همین منوال اگر او یک سلسله از مسائل اخلاقی ، عاطفی و معنوی را رعایت نکند ؛آثار ظاهری و باطنی مختلفی را در خود خواهد دید.

عواملی که منجر به حرام شدن لقمه می شود تاثیرات بسیار مخربی را هم در مادیات و مسائل اقتصادی و ظاهری و هم در نظام عاطفی، اخلاقی و معنوی فرد و خانواده خواهد گذاشت.

 

گاهی اوقات هم عوامل معنوی وجود دارند که لقمه را حرام می کنند به عنوان مثال کودکی که برای خرید نان به نانوایی رفته و به دلیل سن کمش نانوا مراعات نوبتش را نکند همین مسئله سبب حرام شدن درآمد و روزی شخص نانوا می شود و تاثیرات بدی را در زندگی او می گذارد.

ودر مثالی دیگر می توان از بعضی پارتی بازیها که حق واقعی شخصی به شخص دیگر داده می شود و فردی از حق خود محروم می شود که این مسئله نیز لقمه را حرام کرده و آثار وضعی در روح وروان افراد می گذارد.

 

(دایره حرام شدن لقمه دایره وسیعی است که باید کاملا ان را بشناسیم و در زندگی مراقب لقمه های خود باشیم )

 

ادامه دارد....

 

مطالب بیشتر:

پای درس استاد

مجموعه سخنرانی های استاد محمد شجاعی

مجموعه کتابهای استاد محمد شجاعی

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed