www.montazer.ir
دوشنبه 7 آوریل 2025
شناسه مطلب: 1576
زمان انتشار: 14 ژانویه 2015
نماز این افراد تا چهل روز پذیرفته نمی‌شود!

نماز این افراد تا چهل روز پذیرفته نمی‌شود!

پیامبر (صلی‌الله علیه و آله) در باب غیبت کردن بیان داشته‌اند: هر کس از مرد یا زن مسلمانی غیبت کند، خداوند تا چهل شبانه‌روز نماز و روزه او را نپذیرد، مگر این که غیبت‌شونده او را ببخشد.

سرمایه انسان در زندگی، حیثیت و آبرو و شخصیت اوست و هر چیزی که آن را به خطر اندازد، گویی جان او را به خطر انداخته، بلکه گاه می‌شود که ترور شخصیت از ترور فیزیکی مهم‌تر است و این جاست که گناه آن، از قتل سنگین‌تر می‌شود و از این روست که غیبت، یکی از رذایل اخلاقی بیان شده است.

درباره چیستی غیبت نقل شده است که حضرت محمد (صلی‌الله علیه و آله) فرموده‌اند: آیا می‌دانید غیبت چیست؟

عرض کردند: خدا و پیامبر او بهتر می‌دانند.

حضرت فرمودند: این که از برادرت چیزی بگویی که دوست ندارد.

عرض شد: اگر آنچه می‌گویم در برادرم بود چه؟

حضرت فرمودند: اگر آنچه می‌گویی در او باشد، غیبتش را کرده‌ای و اگر آنچه می‌گویی در او نباشد، به او تهمت زده‌ای.

روز قیامت فردی را می‌آورند و او را در پیشگاه خدا نگه می‌دارند و کارنامه‌اش را به او می‌دهند، اما حسنات خود را در آن نمی‌بیند. عرض می‌کند: الهی، این کارنامه من نیست! زیرا من در آن طاعات خود را نمی‌بینم! به او گفته می‌شود: پروردگار تو، نه خطا می‌کند و نه فراموش. عمل تو به سبب غیبت کردن از مردم بر باد رفت.

همچنین پیامبر (صلی الله علیه و آله) در باب فردی غیبت کننده بیان داشته‌اند: هر کس از مرد یا زن مسلمانی غیبت کند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذیرد، مگر این که غیبت‌شونده او را ببخشد؛ و نیز در جایی دیگر بیان داشته‌اند: روز قیامت فردی را می‌آورند و او را در پیشگاه خدا نگه می‌دارند و کارنامه‌اش را به او می‌دهند، اما حسنات خود را در آن نمی‌بیند. عرض می‌کند: الهی، این کارنامه من نیست! زیرا من در آن طاعات خود را نمی‌بینم!

به او گفته می‌شود: پروردگار تو، نه خطا می‌کند و نه فراموش. عمل تو به سبب غیبت کردن از مردم بر باد رفت. سپس مرد دیگری را می‌آورند و کارنامه‌اش را به او می‌دهند. در آن طاعت بسیاری را مشاهده می‌کند. عرض می‌کند: الهی، این کارنامه من نیست! زیرا من این طاعات را بجا نیاورده‌ام! گفته می‌شود: فلانی از تو غیبت کرد و من حسنات او را به تو دادم.

پیامبر (صلی‌الله علیه و آله) در باب راه جبران غیبت افراد دیگر بیان می‌دارند: کفاره غیبت این است که برای شخصی که از او غیبت کرده‌ای، آمرزش بطلبی.

 

علاوه بر این، رسول گرامی اسلام (ص) می‌فرمایند: هر که در مجلسی بشنود که از برادرش غیبت می‌شود و آن غیبت را از او دفع کند، خداوند هزار باب بدی را در دنیا و آخرت از او دفع می‌کند.

همچنین پیامبر (صلی‌الله علیه و آله) در باب راه جبران غیبت افراد دیگر بیان می‌دارند: کفاره غیبت این است که برای شخصی که از او غیبت کرده‌ای، آمرزش بطلبی.

باشگاه خبرنگاران

منابع:

1-علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 75: 258.

2-یافعی، الترغیب و الترهیب، ج 3: 515.

3-طوسی، امالی: 192.

4-جامع الأخبار: 412.

5-شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 4: 15.

کلیدواژه ها: غیبت ،

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed