مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
فراگیری «فرمول نسخهنویسی» برای معضلات تربیتی دانش آموزان از لوازم کار یک معلم یا مربی است. اینهاست که باطن دانش آموزان را می سازد.
این سعادت بسیار عظیمی است که خیلی وقتها قدرش دانسته نمیشود که خدا و اهل بیت (علیهم السلام) انسان را برای یاری خودشان دعوت کنند و موانع را از او برطرف کنند. این نعمت عظیمی است که با هیچ نعمتی از نعمت های دنیایی قابل قیاس نیست. نسخه نویسی نیاز همه معلمان است.
ما در «نسخه نویسی» با دو گروه از افراد سر و کار داریم:
الف- نسخه نویسی برای معلمان و اولیای دانش آموزان) نسخه نویسی برای اولیاء و افراد بزرگسال با نسخهنویسی برای دانش آموزان فرق میکند.
ب- نسخه نویسی یرای دانش آموزان)
۱- یکی از چیزهایی که برای دانش آموزان مقطع دبیرستان انجام داده ایم، تک جلسهای است به نام شادی و آرامش که البته مخصوص دخترهاست، اما پسرها هم میتوانند استفاده کنند. مأموریتش هم تبدیل «ایمان تقلیدی به تحقیقی» است.
۲- یکی از کارهایی که توصیه میشود برای دانش آموزانی که تازه می خواهند کار تربیتی مورد نظر ما را شروع کنند، استفاده از ترکیب بحث های راهشناسی و دشمنشناسی است. یکی از مباحثی که در کنار راهشناسی به فضای ذهنی افرادی که تازه می خواهند شروع کنند نزدیک است، دوره دشمن شناسی است. دوره دشمن شناسی تقریباً هم انسان شناسی دارد و هم راه شناسی.
۳- در بحث روانشناسی عاقل و جاهل دو شخصیت مجزا بررسی می شود. یک شخصیت آن، عاقل و جاهل است. اینها مثل آینهای هستند که در مقابل هم قرار داده میشوند تا انسانها خودشان را در این آینه نگاه کنند تا هر کس میزان عقلانیت و جهالت خود را در آن ببیند.
شخصیت دیگر آن، عقل پیغمبر خداست، چرا که عقل اگر نباشد، پیغمبر بیرونی هم کاری نمی تواند بکند. برای همین بود که معصوم (علیه السلام) فرمود: هرکس که پیامبر درونی اش او را هدایت نکند، پیامبر بیرونی نیز، نمی تواند برای او کاری بکند.
بنابراین، در بحث روان شناسی عاقل و جاهل، توجه به این نکته خیلی مهم است که ما عاقل را ترسیم کنیم. چون انسان می تواند عالم باشد، و درعین حال، جاهل هم باشد. یعنی علم و جهل با هم جمع می شوند، ولی عقل و جهل با هم جمع نمی شوند. پس ضد عقل، جهل است نه علم.
این نکته ی دقیق را فقط دین می تواند به ما بفهماند که «علم و جهل می توانند با هم جمع شوند، ولی عقل و جهل نمی توانند باهم جمع شوند».
۴- «حقوق والدین» و «نگاه و خیال» است. همچنین بحث دیدنیها و تشکیل خیال که در «سعادت و شقاوت» انسان مطرح است.
۵- مبحث «زندگی از نو» می تواند کمک خوبی برای یک بازنگری قدرتمند در سبک زندگی انسان و بویژه دانش آموزان باشد.
۶- سی دی «ضرورت شناخت احکام دین» در واقع یک نوع تشویق مطالعات مذهبی و معنوی است. اساساً ما چرا باید دین را بشناسیم و مطالعات دینی داشته باشیم.
کتاب های «آشتی با امام زمان»، «عزادار حقیقی» ، «در و صدف» و فقط ۴۰ صفحه اول کتاب «ضرورت خودشناسی» نیز، برای مقاطع بالای دبیرستان تجویز می شود.
کلیدواژه ها:
آثار استاد