سن ازدواج
1. هرگاه شخصی احساس كرد كه نیاز به ازدواج دارد آن وقت زمان ازدواج اوست البته شرایط و تناسبهایی باید رعایت شود، برای ازدواج بلوغ جنسی و رشد بدنی حداقل در مورد سن ازدواج لازم است.
2. در تعلیمات دینی ازدواج برای دختر خانمها در سنین پایین پرهیز داده شده است به خاطر اینكه زندگی به سمت سردی كشیده میشود و اثر آن تا آخر زندگی هم میماند.
3. دختری كه در سن كوچكی ازدواج میكند نمیتواند مادر خوبی هم باشد یعنی در حق فرزندی كه بهدنیا میآورد نمیتواند مادری كند.
4. ازدواج دختر در سن كم موجب میشود درك متقابلی نیست به همدیگر نداشته باشد و رابطه سالم و موفقی ندارند و ارضاء صحیح جنسی هم نمیشوند و این مسأله بصورت امر تنفرآمیز و ناراحت كننده برای طرفین خواهد بود.
5. داشتن رشد مذهبی در طرفین باعث میشود كه اختلاف سن مشكلی ایجاد نكند و تحصیلات عالیه، شهرت، ثروت، مقام و... نمیتواند مشكلاتی كه در اثر اختلاف سن ایجاد میشود را برطرف كند.
6. یك مرد ممكن است حتی بدنش آسیب دیده باشد یا جانباز باشد از پس زندگی و نیازهایش بربیاید اما این برای زن اینطور نیست و شاید زن نصف موفقیت خود را مدیون سلامت جسمی خود است.
7. شما با یك ازدواج به یك ارتباط گسترده تن میدهید از قبیل: پدر و مادر شوهر، خواهر شوهر و... بههرحال اختلاف سلیقههایی از نظر مذهبی وجود دارد.
8. مزایای نزدیكی سن یا همسن بودن دختر و پسر: درك خوبی از همدیگر دارند كه این درك بهتر بركتش در همه صحنهها و همه كارهای خانواده ظهور خواهد كرد، ارتباط بهتر و بیشتری میتوانند با هم برقرار كنند، تناسب وجود دارد و لذت بیشتری هم از یكدیگر میبرند.
9. برخی از بزرگان گفتهاند كه در چند مورد پسر از همسرش برتر باشد: سن، قد و علم.
10. برخی خانمها به آقایانی كه همسن هستند یا كمتر میتوانند بهعنوان شوهر با همه وظایف و رسالتهایش نگاه كنند و فرمانبری خوبی ندارند و فكر میكنند كه شوهر همبازی آنها است.