مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
آرامش و شادی هر انسان،، به میزان "تغذیه بخش انسانی اش"(ارتباطش با آسمان) وابسته است، به این معنا که هر چه بخش انسانی بیشتر تغذیه شده و رشد کند ،،شخصیت انسان آرام تر و شادتر خواهد بود .
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 34 «مهارتهای زندگی » ، مورخ 86/6/31 استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
در بخش گذشته آموختیم که هر چه انسانها کمالات جمادی ، گیاهی و حیوانی بیشتری ،جذب کنند،، از کمال حقیقی بیشتر باز می مانند!!!
زیرا فرصت کمتری برای کسب کمالات انسانی می یابند،، لذا یک زندگی کاملا دنیایی را بدور از آرامش و شادی تجربه خواهند کرد!!! مهم تر آنکه در مقیاس ابدیت و نگاه خداوند ،، بسیار فقیر و تهی خواهند بود .
ثروت تحت حاکمیت بخش حیوانی = از دست دادن بهشت
حضرت مسیح (ع) می فرمایند :
رد شدن یک شتر از سوراخ سوزن راحت تر است از رفتن یک ثروتمند به بهشت .
( البته نه همه ثروتمندان)... باید گفت ثروتمندی که حاکمیت وجودش با بخش حیوانی است، و ایمان و تقوا در سبک زندگی اش نقشی ندارد ... هر چه قدر ثروتمندتر می شود،، از شاد بودن و آرامش واقعی دورتر خواهد شد !! و در تولدش به برزخ و آخرت دستانی خالی خواهد داشت!!! او خواهد فهمید که هر چه کمال در این دنیا کسب کرده است (ثروت، مقام، شهرت، و ...)هیچ کدام ارزش و قیمتی نزد خدا نداشته است .
اما اگر ثروت، تحت حاکمیت ایمان و تقوا قرار بگیرد ، یار خوبی برای آخرت ، دین و دنیای انسان خواهد بود .
مثال؛
اگر شخص ثروتمندی ورشکسته شود ،، تمام آن چیزی که با آن احساس شرافت و بزرگی می کرده ، از بین می رود،، درنتیجه به انسان افسرده ای تبدیل میشود که همه دارایی اش را باخته است!!!
اما زمانی که تقوا و ایمان بر انسان حاکمیت داشته باشد ؛ چه ثروتمند باشد و چه فقیر ، چه زشت باشد و چه زیبا ،..
هیچ زمانی احساس ناآرامی و اضطراب نخواهد داشت،، زیرا که ثروث واقعی را در وجود خود یافته است.
آرامش و شادی هر انسان،، به میزان "تغذیه بخش انسانی اش"(ارتباطش با آسمان) وابسته است، به این معنا که هر چه بخش انسانی بیشتر تغذیه شده و رشد کند ،،شخصیت انسان آرام تر و شادتر خواهد بود .
اکنون به چند توصیه از ائمه معصومین (ع) در مورد رقابت و چشم و هم چشمی اشاره خواهیم کرد :
یکی از این توصیه ها این است که حضرت می فرمایند :
هیچ گاه خود را با دیگری مقایسه نکنید و اگر قصد قیاس خود با دیگران را دارید ؛ از لحاظ مادی به فقرا بنگرید و از لحاظ معنوی به اولیاء خدا .
پس!!!
در بعد مادی به حداقل ها ودر بعد انسانی ومعنوی به حداکثر ها بنگریم .
وحضرت در جایی دیگر می فرمایند :
نگاه کن به کسی که از جنبه مادی از او برتری داری .
اشتباهی که در رقابت ها و چشم و هم چشمی های نا صحیح وجود دارد، این است که انسانها خود را با کسانی می سنجند که؛ تنها از لحاظ کمالات وهمی و خیالی و یا کمالات ( جمادی ، گیاهی و انسانی ) از آنها برتر می باشند .
ومتأسفانه خود را با انسانهایی که از نظر انسانی و الهی از او جلوترند، قیاس نمی کنند ، وحتی این انسانها را در زندگی خود به حساب نمی آورند و به همین علت است که زندگیشان سراسر حسرت خوردن به داشته های مادی و بی ارزش دیگران می باشد .
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد