www.montazer.ir
دوشنبه 20 ژانویه 2025
شناسه مطلب: 2119
زمان انتشار: 1 مارس 2015
قران کدام یک را برای ازدواج توصیه می کند«باتقوای پولدار» یا «باتقوای بی پول» ؟

امروز دختران و پسران جوان ما نسبت به ازدواج کم توجه شده اند ومی توان گفت ازدواج در اولویت اول آنها قرار ندارد. بنابرآنچه در متن جامعه دیده می شود موضوعات دیگری به عنوان اولویت برای جوانان مطرح است.

قران کدام یک را برای ازدواج توصیه می کند«باتقوای پولدار» یا «باتقوای بی پول» ؟

به گزارش منتظران منجی: سهیلا کریم زاده ، استاد حوزه و معاون فرهنگی مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در رابطه با تجزیه و تحلیل عوامل رسیدن  به وضعیت هشدار در ازدواج جوانان جامعه گفت: برای بیان همه جانبه و کامل موانع ازدواج باید دید چه عواملی دست به دست هم می دهد تا ما امروز به این وضعیت هشدار گونه  درباره تاخیرازدواج جوانان برسیم؟

امروز دختران و پسران جوان ما نسبت به ازدواج کم توجه شده اند و یا می توان گفت ازدواج در اولویت اول آنها قرار ندارد. بنابر آنچه در متن جامعه دیده می شود موضوعات دیگری به عنوان اولویت برای جوانان مطرح است که باعث می شود ازدواج در درجات و مراحل بعدی ضروریات جوانان باشد.

  

وی افزود: امروز موضوع «تحصیلات» به عنوان اولویت اول و«شغل و کار» به عنوان دومین اولویت برای جوانان مطرح است و در خوش یبنانه ترین حالت «ازدواج» شاید در اولویت سوم قرار بگیرد.

بر اساس بررسی های میدانی نفس «بالا رفتن سن ازدواج» مانعی برای یک ازدواج موفق و به موقع شمرده می شود. وقتی  سن ازدواج در دختران و پسران از آن سن طبیعی بالاتر می رود، میزان شورواشتیاق، علاقه، قدرت ریسک پذیری و حتی میزان مسئولیت پذیری جوان برای تشکیل خانواده به مرور زمان فروکش کرده و جای خود را به مصلحت اندیشی می دهد یعنی دختر و پسر برای انتخاب همسر دچار بهانه گیری می شوند.

این استاد حوزه بهانه گیری افراد را مانع دوم در این مسیر برشمرد و تصریح کرد: بهانه گیری جوانان خود را به شکل های مختلف نشان می دهد مانند حساسیت نشان دادن نسبت به مواردی از قبیل میزان تحصیلات طرف مقابل، زیبایی ظاهری، شغل، خانواده و ...  .

 

 البته می بایست به این نکته توجه داشت که آن دسته از معیارها، ملاک ها و اصولی که در ازدواج مورد تاکید و تائید شرع وعقل هستند باید رعایت شوند و هیچ شکی در این مسئله  نیست. به عبارت دیگر این ملاک و معیارها را بهانه نمی نامیم. بلکه بهانه جایی است که بحث سلیقه ها و مصداق ها پیش می آید یعنی سلیقه افراد در انتخاب آنها بیش از حد دخیل می شود و اشکال ایجاد می کند به عنوان مثال این که چرا نوع نگاه کردن آقا این گونه است؟ یا تن صدای این خانم چرا ظرافت دارد یا ندارد ؟ و ...

 

کریم زاده در تبیین علت و ریشه این بهانه گیری گفت: ریشه این بهانه گیری ها در این است که افرد در بسیاری مواقع به دنبال ایده آل هایی هستند که صد در صد نمی توان آن ایده آل ها را در یک فرد به شکل واقعی پیدا کرد. اما آنها در این آرزو هستند و چون مدام صبر می کنند تا به آن ایده ال برسند سن ازدواج بالا می رود و به آن ایده آل که دست نمی یابند، بماند بلکه در بسیاری مواقع افراد حتی آن معیارهای اصلی را هم ندارند و باید به حداقل ها اکتفا کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: مانع دیگری که درازدواج به موقع  دیده می شود و خود جوانان باید در این زمینه به خود کمک کنند بحث تشریفات و هزینه هاست. برای این که دو نفربتوانند زیر یک سقف زندگی مشترک خود را آغاز کنند مراسم و مراحلی را باید بگذرانند. خواستگاری، شیرینی خوران، محرمیت، مراسم عقد، خرید دختر، خرید پسر و ...که همه این مراحل و مراسم نیز هزینه بردار است و این سنگین برخورد کردن با مسایل مالی باعث می شود که جوان وقتی تصمیم به ازدواج می گیرد با بخاطرآوردن این هزینه ها و بودجه ها به طور کلی از ازدواج منصرف شود.  به امید این که روزی بتواند مبلغ قابل توجهی را پس انداز کند وبعد به فکر ازدواج باشد.

 

در حالی که وقتی قران برترین وبا کرامت ترین افراد را باتقواترین آنها می داند، هیچ جا اشاره ای نمی کند که آیا «باتقوای پولدار» یا «باتقوای بی پول»؟ بلکه اشاره به ایمان افراد و میزان توکل آنها به خدای متعال است. بنابراین تا وقتی انسان به دنبال این است که با عقل و داشته های عقلی و فکری خود، برای ازدواج تصمیم بگیرد در بسیاری موارد این امر محقق نمی شود.

 

مهریه های سنگین نیز از دیگر موانعی بود که کریم زاده به ان اشاره کرد و افزود: مهریه های سنگین گاه از روی چشم وهم چشمی یا مثلا به عنوان یک پشتوانه برای دختر(البته کاملا غیر منطقی) مطرح می شود که عقلا هم قابل قبول نیست و تنها عاملی است برای تفاخر نزد دیگران و ... در حالی که هیچگاه مهریه سنگین نتوانسته است مانع فروپاشی یک زندگی شود.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed