www.montazer.ir
یک‌شنبه 24 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 3799
زمان انتشار: 15 اکتبر 2015
عالی ترین مقام انسانی (1)

مقام محمود، مقام شفاعت و قرب به معصوم است.

عالی ترین مقام انسانی (1)

هرگز فراموش نکنیم که عبارت «ان يبلغني المقام محمود لکم عندالله» بايد خواسته قلبي ما باشد. از حضرت صادقانه بخواهيم در مقام ايشان باشيم. برای رسیدن به اين مرتبه باید در اين دنيا تلاش کنیم و همین‌جا به آن دست یابیم. ائمه «علیه‌السلام» و قرآن نيز مسلمين را در رسيدن به اين مقام تشويق كرده‌اند.

مقام محمود بالاترین مقام انسانی، سنخیت با معصومین «علیه‌السلام» و در نهایت رسیدن به شفاعت ایشان است. رسیدن به این مقام، به میزان تقرب و همراهی انسان با معصوم «علیه‌السلام»، در حركت از متن دنیا به سوی ابدیت بستگی دارد. عبارت «ان یجعلنی معكم فی الدنیا و الاخره» در زیارت عاشورا، خواسته یک انسان واقعی است که در طلب رسیدن به چنین مقامی می‌باشد. بنابراین همه ما موظفیم، نوع برنامه‌ریزی‌ها و روش زندگی مان را در جهت هماهنگ شدن با معصوم، بخصوص امام زمانمان تنظیم کنیم. زیرا بدون برقراری چنین رابطه نزدیکی با امام معصوم زمان خود و كسب رضایت ایشان، مورد شفاعت كسی قرار نمی‌گیریم. اوج لذت این شفاعت هنگامی است که در دنیا همنشینشان می‌شویم و با تشبه به آنها عاشقانه در آغوششان پناه می‌گیریم.
کسب مقام محمود در رحم دنیا
اگر در دعاها و مناجات‌ها درخواست رسیدن به عالی‌ترین مقام انسانی را برای ما تنظیم نموده‌اند، به یقین توفیق اجابت آن را نیز خواهند داد. دنیا با ماهیت رحمی خود امكان رسیدن به رشد و تعالی را برای انسان فراهم نموده است. از سوی دیگر میزان بهره‌مندی انسان از موهبت‌های آخرتی، به میزان بهره‌برداری او از این ماهیت دنیا و حرکت درست در مسیر ابدی‌اش بستگی دارد. بنابراین به راحتی می‌توان دریافت که باید در همین دنیا به مقام محمود رسید. این‌که چه مقدار به این مقام نزدیک شده‌ایم، به شرافت و قیمتی است كه در دنیا برای خود قائلیم و به تناسب آن برای رسیدن به مقام محمود تلاش کرده و پیش رفته‌ایم. كسی كه در دنیا سبك‌بار بوده و به دور از شهوات حسی، خیالی، وهمی و عقلی به این مقام نزدیكتر می‌شود، از دنیا برای قدرت گرفتن در حركت به سمت آخرت و وسیله ای برای رسیدن به هدف خود بهره می‌برد. چنین انسانی مستقلا و از روی شهوت عقلی به دنبال کسب علم نیست، بلكه از تخصص‌هایش در جهت رسیدن به مقام محمود استفاده می‌کند. از این رو قرآن بسیار انسان را به سبقت گرفتن از یکدیگر در کسب خیرات تشویق نموده است.
آرزوی رسیدن به مقام محمود
نفس انسان به‌طور تصادفی چیزی را آرزو نمی‌كند. باید شرایطی فراهم شود تا در درون شخص تمنای انجام معصیت یا كار خیر ایجاد گردد. این تمایلات و رغبت‌ها معلول كارهای خوب و بدی است كه قبلا انجام داده‌ایم.
آرزوی صادقانه رسیدن به مقام محمود، از توفیقات بلندی است که به قلب هر انسانی خطور نخواهد کرد. هرگز فراموش نکنید که عبارت «ان یبلغنی المقام محمود لکم عندالله» باید خواسته قلبی شما باشد. از حضرت صادقانه بخواهید در مقام ایشان باشید. برای رسیدن به این مرتبه باید در این دنیا تلاش کنید و همین‌جا به آن دست یابید. ائمه «علیه‌السلام» و قرآن نیز مسلمین را در رسیدن به این مقام تشویق كرده‌اند.

 

برگرفته از مباحث شرح زیارت عاشورا، استاد محمد شجاعی

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed