www.montazer.ir
شنبه 23 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 2416
زمان انتشار: 16 آوریل 2015
طب و تهدید نرم

طب استعماری، ابزار حاکمیت نظام سلطه

طب و تهدید نرم

تشریح وضع موجود و ریشه های آن و وظیفه ما

مقدمه اول : دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد امروز طب استعماری تبدیل به تهدیدی جدی برای ملت ما شده است.

آنچه در تشریح وضعیت فعلی ما قابل ذکر می باشد این است :

 

الف) گسترش روزافزون آمار بیماریها و پائین آمدن سن ابتلا به آنها :

علت نیمی از مرگ و میرها قلبی است ، آمار فشار خون به 20% و سن سکته به 30 سال رسیده است.

عامل 20% مرگ و میرها سرطان است (سومین علت مرگ) و از هر چهار خانم یکی به سرطان سینه دچار می شود و چشم انداز آن ابتلای 15 میلیون نفر از 75 میلیون جمعیت کشور است

 

50% مردان و70% زنان مبتلا به پوکی استخوان یا کمبود تراکم استخوان هستند، 2 میلیون نفر در معرض شکستگی خود به خود استخوان می باشند، سن طبیعی پوکی استخوان از 70 به 45 سالگی رسیده است و می گویند مفصل زانوی نیمی از زنان بالای 55 سال باید تعویض شود.

آمار دیابت به 10% و سن ابتلا به آن که در دنیا 65-55 سال است در ایران به 45 رسیده و دومین علت قطع پا در کشور بعد از حوادث است.

 

آمار ابتلا به ام اس به 50000 نفر رسیده (در چند سال اخیر 10 برابر شده) در حالی که طبق آمار جهانی نباید در ایران بیش از 2000 مبتلا وجود داشته باشد. این درحالی است که هزینه ماهیانه درمان ام اس 5 میلیون تومان است و دولت سالیانه 60 میلیارد تومان یارانه بابت آن می دهد.

 

سالیانه4000 نفر کلیه های خود را از دست می دهند و تعداد بیماران دیالیزی بیش از 6 برابر دستگاههای دیالیز است. در حال حاضر 15-10میلیون نفر درجاتی از بیماری کلیه را دارند که بیماری در آنها هنوز خاموش است. برابر اعلام وزارت بهداشت در 30 سال آینده به تعداد تختهای بیمارستانی موجود در کشور باید تخت دیالیز داشته باشیم ! این در حالی است که هزینه انجام یک پیوند برای دولت 150-100 میلیون تومان است.

سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد و از هر 5 ازدواج یک زوج دچار نا باروری می شوند.

 

هشدار وزیر بهداشت نسبت به کاهش شدید رشد جمعیت

وزیر بهداشت و درمان کشور با تاکید بر این مطلب که کاهش شدید نرخ رشد جمعیت کشور به مرز هشدار جدی رسیده است گفت: در صورت ادامه این روند نرخ رشد در آینده نزدیک منفی خواهد شد.
دکتر مرضیه وحید دستجردی در حاشیه مراسم رونمایی از نقشه تحول نظام سلامت کشور افزود: اگر با همین آهنگ پیش برویم، نرخ رشد جمعیت در آینده ای نزدیک منفی می شود.
به گفته وی، نرخ رشد جمعیت کشور به 3/1 درصد رسیده است که نشان دهنده کاهش سریع رشد جمعیت است.

 

کاهش رشد جمعیت در شیعه خانه ایران

مدیر کل دفتر آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به نرخ رشد ۱.۸ درصدی موالید در سال گذشته هشدار داد در صورت ادامه این روند رشد جمعیت کشور در سالهای آینده به صفر و منفی می رسد.   
وی تصریح کرد: از سال ۷۵ تا ۷۹ دوره گذار سنی جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال بوده یعنی جمعیت جوانی داشتیم اما از ابتدای امسال وارد مرحله گذار سنی جمعیت یعنی ۳۰ تا ۶۴ سال می شویم به طوری که جمعیتمان، جمعیتی میانسال خواهد بود.     


وی گفت: در دو دهه آینده یعنی از سال ۱۴۱۰ به بعد کشور ما وارد مرحله کهنسالی می شود.آقای محزون تاکید کرد: برنامه اول توسعه کشور، اولین و آخرین برنامه‌ای بود که در آن سیاست‌های‌‌جمعیتی‌به‌صورت‌صریح و شفاف ذکر شده است.  
محزون با اشاره به اینکه بر اساس برنامه اول توسعه پیش بینی می شد که در سال ۹۰ نرخ رشد جمعیت ۳.۲ درصد شود این در حالی است که در سال جاری نرخ رشد جمعیت به ۲.۳ درصد رسیده است. همچنین قرار بود میزان کل باروری در سال ۹۰ به ۴ درصد یعنی تولد ۴ فرزند برای هر مادر باشد در حالی که در این خصوص بسیار شتاب دار پیش رفته ایم و میزان باربری ۱.۸ نوزاد برای هر مادر است. 


وی با اشاره به اینکه کاهش نرخ باروری زنگ خطری برای آینده است گفت: در حال حاضر که نرخ باروری ۱.۸ درصد برآورد شده است یعنی هر مادر به طور متوسط کمتر از ۲ فرزند به دنیا می آورد. چنانچه با این سرعت نرخ باروری کاهش پیدا کند ممکن است رشد جمعیتمان در سال های بعد به صفر نزدیک شده و کاهش پیدا کند.

 

وی تاکید کرد: رشد جمعیت مطلوب آن است که هر مادر برای ثبات جمعیت یک دختر جایگزین خود کند.        
به گفته وی در صورت کاهش نرخ جمعیت به جمعیت سالمندی و کهنسالی نزدیک خواهیم شد.

 

 

منبع : سایت موعود

 

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed