مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
آیا میدانید که چرا هندوانه را در تابستان می خورند و اگر در زمستان خورده شود ام الامراض است؟
طبیعت هندوانه سرد و تر است و رطوبت بخشی و سردی بخشی بسیار قوی دارد و حاوی پتاسیم فراوان است. در تابستان که عرق کردن بیشتر انجام می شود و آب و املاح زیادی از دست می دهیم خوردن هندوانه جبران کنندۀ بسیار مناسبی برای این آب و املاح هدر رفته است. ولی در زمستان که هوا سرد بوده و مزاج فصل زمستان هم سرد و تر است، خوردن هندوانۀ سرد و تر باعث ایجاد سردی و رطوبات بیماری زا در بدن شده و علت خیلی از دردهای مفصلی، سینوزیتی و نزله می گردد. نکتۀ دیگر آنکه طبیعت زمین طوری است که اگر هوا گرم باشد درون زمین خنک است و اگر هوا سرد باشد زمین گرم است. از همین رو است که قنات های زیر زمینی در تابستان ها آب بسیار خنک دارند و در زمستان ها آب آن گرم است تا جایی که می شود در آن شنا کرد. لذا در تابستان که هندوانه از زمین سرد رطوبت را می گیرد و طبیعتش سرد و تر می شود در زمستان که هوا سرد است نمی تواند خوراکی مفیدی باشد.
از آنجاست که در گذشته نیاکان ما تابستان انگور را با مزاج بهاری می خوردند؛ در پاییز کشمش گرم و تر و در زمستان مویز گرم و خشک را می خوردند و با خشک کردن انگور مزاج آن را در فصول مختلف سال مناسب و معتدل می کردند. پس توجه به خوردن غذاهایی که مناسب با مزاج فصول است بسیار مهم است.
کلیدواژه ها:
آثار استاد