مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
پیروی از احکام الهی، سعادت انسان و رسیدن به آزادی، کمال انسانی و حیات واقعی او را در پی دارد، هم چنین عاملی برای پیمودن صراط مستقیم و عدم انحراف از آن در دنیا و آخرت است.
پیمودن صراط مستقیم الهی، پیروی از رب مطلق و حدود الهی است. هر راهی به جز آن، ساقط شدن از کمال نهایی ، گمراهی و ضلالت و در واقع همان جهنم خواهد بود .
پیامبر (صل الله وعلیه وآله) می فرمایند : صراط پلی است که از متن جهنم می گذرد و هر لحظه ی گمراهی، باعث سقوط در آن می شود . از همین رو دائما از خدا درخواست می کنیم تا در صراط باشیم.
پیمودن این صراط، سختی فراوان دارد و به میزان این سختی، ثواب عبادت بیشتری هم خواهد داشت. البته این سختی برای حیوانیت است نه فطرت انسان. کسانی که در دنیا آتش درون خود را با دوری از بدی ها خاموش کرده اند و همواره بر صراط الهی بوده اند، در قیامت نیز صراط بر آنها هموار و عاری از آتش خواهد بود . انسان در طی کردن این صراط نمیتواند به برنامه ریزی ها و اصول دیگران متکی باشد.
موانع شیطان در طی کردن صراط الهی :
در طی کردن مسیر صراط باید با سرعت و قدرت قدم برداشت و باید بدانیم بزرگترین گناه، نا امیدی از بازگشت به صراط و اصلاح خویشتن است . تا زمانیکه انسان حیات دارد، فرصت بازگشت هم دارد . هر جای دیگر به دنبال هر دستور العمل دیگری که برود جهنم است . مؤمن که خداشناسی خوبی دارد، خدا را محدود نمی داند و ناامید نمی شود .
نحوه عملکرد شیطان در انحراف از صراط :
1- می خواهد توبه را به تاخیر بیندازد، با این اطمینان که هنوز فرصت هست، دائما امروز و فردا می کند .
2- با یاد آوری گذشتهُ آلوده شخص او را از بازگشت به صراط و اصلاح خود ناامید می کند . لذا مؤمن باید همیشه مراقب باشد تا دچار مسامحه کاری و تنبلی نشود و سریع عمل کند و به این افکار شیطانی توجهی نشان ندهد .
برگرفته از مبحث راهشناسی، استاد محمد شجاعی
کلیدواژه ها:
آثار استاد