www.montazer.ir
یک‌شنبه 16 فوریه 2025
شناسه مطلب: 2938
زمان انتشار: 14 ژولیه 2015
سه نکته کلیدی در تربیت فرزندان از نگاه نبی اکرم«صلی‌الله علیه و آله و سلم»

از سلسله مباحث استاد محمد شجاعی

سه نکته کلیدی در تربیت فرزندان از نگاه نبی اکرم«صلی‌الله علیه و آله و سلم»

مأنوس کردن کودکان به قرآن، در ابتدا مرهون مأنوس بودن والدین با قرآن است. امّا بعد از تولد نیز، باید پدر و مادر حتماً در این رابطه نهایت تلاش را از خود به نمایش بگذارند.

در جلسه گذشته با روایت زیر از نبی اکرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» آشنا شدیم که فرمودند:

«اَدِّبوا اَولادَكُمْ عَلى ثَلاثِ خِصالٍ: حُبِّ نَبیِّكُمْ و حُبِّ اَهْلِ بَیْتِهِ وَ عَلى قِراءَةِ الْقُرآنِ فَأِنَّ حَمَلَةِ القُرانِ فِی ظِلِّ عَرشِ الله یَومَ لاَظِلَّ إِلاَ ظِلَّهُ مَعَ انبِیَائِهِ وَاصفِیَائِهِ؛ فرزندان را بر سه خصلت تربیت کنید؛ محبت پیامبر و محبت اهل بیتش و قرائت قرآن....».

گفتیم که خصلت، صفتی است که بر ذات شخص اضافه شده و جزء خصوصیات شخصیتی او می‌شود. از این‌رو مراقبت‌های قبل از بارداری توسط والدین، به تقویت خصوصیات به اشتراک گذاشته در جنین می‌انجامد، و چنین پدر و مادری وظیفه خود را در قبال سلامت جنین خود انجام داده و در نزد خداوند و فرزند خود روسفید خواهند بود. هیچ پدر و مادری مجاز به کوتاهی در این زمینه نیستند، و باید برای هر کوتاهی خود در قیامت پاسخ‌گو باشند.

 

نحوه تربیت نیز در هفت سال اول، دوم و سوم نیز متفاوت است که والدین باید با این آداب آشنا شده، ابتدا در تربیت خودشان و سپس در تربیت فرزندانشان نهایت دقت و تلاش را داشته باشند.

 

مأنوس کردن کودکان به قرآن، در ابتدا مرهون مأنوس بودن والدین با قرآن است. امّا بعد از تولد نیز، باید پدر و مادر حتماً در این رابطه نهایت تلاش را از خود به نمایش بگذارند. شرکت در حرم‌های مطهر، مساجد، مجالس ذکر، مجالس معرفتی، مجالس عزاداری و شادی اهل بیت، محافل قرآنی و... به همراه فرزندان سبب تقویت محبت فرزندان به اهل بیت و قرآن می‌شود.

 

در روایت آمده است که برتری قرآن بر سایر علوم، مانند برتری خداوند بر بندگانش است. بسیار جای تأسف است که انسان‌ها به دنبال تحصیل علوم مختلف هستند، امّا به دنبال اُنس و شناخت قرآن و آموختن زبان عربی که زبان قرآن است، نیستند. زبان عربی، مخصوص بخش فوق عقلانی است و رشد عقلانی انسان را افزایش می‌دهد.

 

زبان عربی به قدری ژرف و عمیق است که هرگز امکان ترجمه صحیح کلمات و اصطلاحاتِ آن به فارسی وجود ندارد. کسی که نمی‌تواند با زبان عربی مأنوس شود، و هیچ شوقی برای آموختن این زبان ندارد، نشان می‌دهد که اساساً خودش را نشناخته است و تمایلی برای پروازهای بلند انسانی ندارد.

فهم ادبیات عربی، و انس با این زبان در مسیر حرکت به سوی الله، به انسان سرعت بسیار زیادی خواهد بخشید.

هرگونه فعالیت در چهار بخش پایینی اگر انسان را از پرداختن به قرآن و توجه به کیفیت عبادتش بازدارد، حرام است و پرداختن به آن‌ها نشان‌دهنده عدم عشق انسان به «الله» است.

 

برگرفته از سلسله مباحث خانواده آسمانی، استاد محمد شجاعی

مریم کمال پور (کاربر مهمان)

سلام.با تشکر از مطالب بسیار مفید سایت.مقالات تربیتی را مطالعه کردم متاسفانه کامل نیستند . لطفا تکمیل فرمایید تا بهره کامل حاصل شود.خداوند توفیقاتتان را افزون فرماید.

خانم سیفی

<p>با سلام</p> <p>ممنونم از نظرتون.انشاالله رسیدگی میکنیم .</p>

منتظریار (کاربر مهمان)

سلام.با تشکر از مطالب بسیار مفید سایت.مقالات را مطالعه کردم متاسفانه کامل نیستند . لطفا تکمیل فرمایید تا بهره کامل حاصل شودمن جمله تربیتی، انسان وایمان، خودشناسی.خداوند توفیقاتتان را افزون فرماید.

كاربر مهمان (کاربر مهمان)

با سلام و احترام، علاقه مند به فهم زبان قران هستم ، راهنمايي مي فرماييد ادبيات عرب را از كجا شروع كنم ؟ استاد شجاعي دوره مترجمي زبان قران رو توصيه مي كنند ؟

خانم علیزاده

با سلام، لطفا با بخش مشاوره تماس بگیرید.5- 55972450-021 داخلی 137- 139. موفق باشید.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed