مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
فرازهایی از زیارت عاشورا معرف آرزوهای پایدار و بزرگ است. مثلِ «اسئل الله أن یجعلنی معکم فیالدنیا و الاخره»، «و أسئله أن یبلغنی المقام المحمود لکم عندالله»، «اللهم الرزقنی شفاعه الحسین یوم الورود» و ... .
خوب است اگر انسان آرزویی میکند، به اندازه ابعاد وجودی خود اصلیاش آرزو کند، نه خودهای فرعی. ابعاد وجودی انسان تا خدا ادامه دارد. تا خدا خدایی میکند منِ انسان امتداد دارم. پس باید آرزوهایم نیز همان مقدار باشند.
تصور کنید، شما زیارت عاشورا میخوانید و وجود مقدس سیدالشهدا علیهالسلام یا وجود مقدس آقا امام زمان، رسول الله، فاطمه زهرا سلاماللهعلیهم اجمعین اینجا باشند و به شما بگویند: تو با من چه کار داری؟ از من چه میخواهی؟ بگو تا به تو بدهم؟ یک آدم واقعی چه جوابی میدهد؟ یک آدم میگوید: «من را هم با خودتان ببرید؛ هر جا میروید میخواهم با شما باشم؛ من را اینجا جا نگذارید».
شما در فرازهای زیارت عاشورا دقت کنید و هوسها را نگاه کنید: «اسئلالله ان یجعلنی معکم فی الدنیا و الاخره». زیارت عاشورا را برای آدمها تنظیم کردهاند. برای همین وقتی ما با روح حیوانی زیارت عاشورا میخوانیم، برای حل مشکلاتمان میخوانیم. مثلاً چهل تا زیارت عاشورا میخوانم که مشکل خانهام، ازدواجم، مریضیام و ... حل شود که باز این خواستهها مربوط به تن است. زیارت عاشورا را بخوان و بگو، من میخواهم زیارت عاشورا را بخوانم و درست و صادقانه بخوانم. چون در زیارت عاشورا «قدم صدق» بیان شدهاست. خوش به حال کسی که یکبار در زندگیاش زیارت عاشورا را راست و درست بخواند. و به امام حسین و به خدا راست بگوید.
به این هوس نگاه کنید:«اسئل الله ان یبلغنی المقام المحمود لکم عندالله= من از خدا میخواهم خدا من را به مقامی که شما در آن هستید برساند». شما نگاه کنید هر چقدر آرزوهای دنیائی داشته باشید، شما را ریز و کوچک میکند و نمیگذارد شما هوسِ آرزوهای بزرگ بکنید. یادمان نرود، آرزوهای کوچک مانع آرزوهای بزرگ میشوند. آرزوهای حیوانی مانع آرزوهای والای انسانی میشوند. بنابراین، آرزو بهترین رفیق انسان است. امید و آرزو بهترین مونس است. به شرطی که - به فرمودهی امام سجاد که در جلسه اول بیان کردیم- مناسب و موافق باشند.
مهندسی آرزوها/ ناامیدی/ خودکشی/ زیارت عاشورا
مهندسی آرزوها ج8
کلیدواژه ها:
آثار استاد