www.montazer.ir
چهارشنبه 27 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 564
زمان انتشار: 21 اکتبر 2014
رسالت خانواده ، جلسه 39

رسالت خانواده ، جلسه 39

انسان یك موجود ابدی است و به دنیا آمده تا برای زندگی اصلی خود یعنی آخرت و حیات ابدیش تمرین كند. اگرچه خودش را آماده كند و تمرین‌های لازم را انجام دهد و اطلاعات لازم را به‌دست آورد زندگی دنیا و آخرتش طیبه است. در غیر این‌صورت در هر دو عالم دچار سختی و تلخی است. آنچه مهم است تولد ما به آخرت است. شما حتماً در حال شدن به‌سوی آخرت هستید و حتماً هم عرضه خواهید شد.

رابطه دنیا و آخرت مثل رابطه جنین در رحم مادر است و سالم بودن آن اصل است و حركت از دنیا به آخرت هم اصل سالم بودن و تناسب داشتن با آخرت است. اگر این‌طوری باشیم از آخرت لذت می‌بریم ولی اگر سالم متولد نشویم مثل جنین كه سختی دارد ما هم سختی و عذاب خواهیم داشت.

معنویت؛ توجه به ابدیت و انجام یك سلسله فعالیت است. معنویت فقط دعا و ذكر و عبادت نیست. معنویت یك سیر علمی است. یعنی ما باید با ابدیت پیوند بخوریم مثل جنین. معنویتی كه اسلام قبول دارد یعنی چیزی كه ما را برای ابدیت آماده می‌كند و در دنیا هم قدرتمند و توانا باشیم.

در آیه قرآن داریم؛ خودتان و خانواده‌تان را از جهنم نگه دارید. (تا دچار تولد ناقص و بیمار در آخرت نشوید.) این كار اختیاری است. خداوند رحمان و رحیم به ما خبر می‌دهد كه در مسیر ابدی شما خوان وجود دارد و آن هم جهنم است. پس خودت را نگه دار

قوا انفسكم : قوا؛ عمل است مثل اینكه می‌گوییم مواظب باش چشم درد نگیری. هیچ حركتی نیست مگر در انجام آن احتیاج به آگاهی داری. ما یك ابدیت داریم و باید متناسب با آنجا تربیت شویم. تربیت روحی و معنوی یك علم و فن است و باید تخصص كسب كرد. مهم‌ترین حركت انسان، حركت به سمت آخرت است. این حركت هم احتیاج به آگاهی و تخصص دارد.

نبی اكرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: برای هر چیزی راهی است، راه بهشت هم علم است. پس «قوا انفسكم» اطلاعات می‌خواهد كه چگونه خود و خانواده‌ام جهنمی نشوند. ما نسبت به اجتماع هم مسئول هستیم. كسی كه نمی‌تواند خود را نگه‌دارد آتش را جذب می‌كند و به خانواده هم انتقال می‌دهد.

قرآن می‌فرماید: اول باید مواظب خود باشید و بعد خانواده. پس این احتیاج به نگاه ابدی دارد. نه تنها سعادت دنیا را برایشان بخواهیم بلكه آخرت را هم بخواهیم و این یك عاطفه ابدی می‌خواهد.

از اینكه همسر یا فرزند یا پدر و مادرم جهنمی شوند ناراحت می‌شویم به هیچ‌وجه نسبت به عذاب آخرت آنها نباید بی‌توجه باشیم. این عاطفه به انسان كمك می‌كند كه نسبت به خود و خانواده توجه كند. این عاطفه ابدی قواعد را به ما یاد می‌دهد كه چگونه سایر اعضاء خانواده جهنمی نشوند.

نبی اكرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: ملعون است معلون است كسی كه خانواده‌اش را ضایع كند. همین‌طور كه در مسائل مادی و عاطفی اگر آنها را گرسنه نگه دارد و این باعث دوری از خدا می‌شود. اگر كاری كند كه خانواده‌اش از نظر معنوی فقیر بماند، ملعون است. عواطف زبانی رنگ انسانی می‌گیرد كه من حاضر نباشم خانواده‌‍‌ام در شب اول قبر هم گرسنگی و تلخی بكشند. این محبت نیست كه پدر یا مادر نوعی از محبت را به فرزند خود داشته باشد كه آن را جهنمی كند، این مثل حماقت نزدن واكسن است.

در حركت به سمت آخرت هم یك سری دارو و غذا هست باید مصرف شود تا خانواده گرسنه و برهنه در سختی قرار نگیرند. ابتدا وظیفه پدر و بعد مادر است كه به فكر خود و خانواده خود باشند. باید به فكر ثروت ابدی باشیم. اساساً اگر اول بحث مادی و عاطفی را گفتیم نه اینكه آنها مهم است، به‌خاطر تأمین معنوی ابتدا آن را گفتیم و اینها وسیله‌ای هستند برای رسیدن به معنویت و ابدیت. اگر تأمین مادی و عاطفی شود و معنوی نشود، خانواده ساقط است.

دین مجموعه اطلاعات تخصصی است كه برای آخرت ما و خانواده‌مان مهم است. ما باید دین را با تمام وجود با فرزندانمان گره بزنیم و این امكان ندارد مگر اول با خود ما گره خورده باشد. این حدیث را مرحوم فیض در مهجه البیضاء در بحث آفت ازدواج آوردند.

پیامبر «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: هیچ‌كس خدا را به گناهی بزرگ‌تر از جهالت خانواده ملاقات نمی‌كند.

ازدواج یك مسئولیت ابدی دارد. به محض بله گفتن یك مسئولیت دنیایی، آخرتی و ابدی دارد. اگر انسان متوجه این قسم نباشد این جزء آفت زندگی است كه محصول این خانواده، جهنمی بودن خود و دیگران است. وقتی ما مسئولیت را قبول می‌كنیم یعنی مسئولیت یك نسل را قبول می‌كنیم.

اگر كسی خانواده‌اش را از معنویت محروم كند و به فكر ابدیت آنها نباشد، جنایت بزرگی در حق آنها می‌كند. اگر ما به خانواده یاد ندهیم كه یك موجودی ابدی هستی، در حق آنها جنایت كرده‌ایم. ما باید به جوانانمان یاد بدهیم خود را به بلندای ابدیت نگاه كنند. باید هر كار فرهنگی در راستای معنویت باشد. واجب‌ترین و ضروری‌ترین خدمت این است كه ما به خانواده و مردم بفهمانیم شما انسانی به بلندای ابدیت هستید.

قرآن می‌فرماید: روز قیامت، هیچ‌كس خداوند را به جهالت خانواده‌اش ملاقات نمی‌كند. اطلاعات دانشگاهی نه، اطلاعاتی كه سالم متولد شوید. پیامبر «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: علمی كه او را به سمت تقرب به خدا جلو ببرد.

نبی اكرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: اگر روزی بر من بیاید كه در آن روز اضافه نكنم علمی را كه مرا به خداوند نزدیك كند، طلوع خورشید آن روز بر من مبارك مباد. آیا به صرف اینكه فرزندم دكتر و مهندس است كافی است؟ بهشت ساختار ریاضی و خواصی دارد كه ما باید با آن اطلاعات حركت كنیم.

نبی اكرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: خداوند بدش می‌آید دشمن می‌داند عالمی را كه جاهل به آخرت است. باید لذت ما این باشد كه فرزندانمان اطلاعات آخرتی دارند. گناهی بزرگ‌تر از جهالت خانواده نیست. ما نباید خود و بچه‌هایمان جاهل به آخرت باشیم پس باید به خانواده اطلاعات آخرتی بدهیم.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed