www.montazer.ir
شنبه 23 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 543
زمان انتشار: 19 اکتبر 2014
رسالت خانواده ، جلسه 28

رسالت خانواده ، جلسه 28

نبی اكرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند:

هیچ‌یك از مسلمانان را كوچك نشمارید چون كوچك آنها هم پیش خدا بزرگ است. اساتید اخلاق فرمودند: در مورد بچه كوچك حق ندارید چیزی بگویید كه اگر بشنود ناراحت شود، روح او بزرگ است. بچه كوچك هم برای خودش شخصیت، جان، احساسات و عواطفی دارد.

یعنی خدا برایش كوچك و بزرگ ندارد. در نوع رفتارت با دیگران با خدا طرف هستی. كسانی كه در خارج از خانه خوب هستند و در منزل بداخلاق به این دلیل است كه زورشان در بیرون به كسی نمی‌رسد. بترسید از كسی كه جز خدا كسی را ندارد. خطرناك‌ترین آدم‌هایی كه ما با آنها زندگی می‌كنیم كسانی هستند كه بی‌زبان هستند و قدرت ندارند.

پیامبر «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: وای به حال مردی كه وقتی به خانه می‌رود خانواده‌اش از او حساب می‌برند. هرچه او بیشتر تو را تحمل كند، تو پیش خدا منفورتر می‌شوی.

بنده خدا حتماً به خاطر بداخلاقی به پایین‌ترین درجه جهنم می‌رسد.

قرآن می‌فرماید: اگر كسی ذره‌ای روحیه علو داشته باشد هرگز راه به بهشت پیدا نمی‌كند. خانه آخرت را برای كسانی قرار دادیم كه هرگز نمی‌خواهند بالاتر از كسی دیگر باشند.

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» فرمودند: هركس زورگویی كند، خداوند او را تحقیر و پست می‌كند. همان‌طور كه در نظام فیزیكی قانون داریم، در نظام روحی هم همین‌طور است. سنت لایتغیر الهی است كه آدم جبار و زورگو در نظام زندگیش له می‌شود و پست می‌شود.

بپرهیزید از زورگویی. نخواهید سلیقه خودتان را اعمال كنید. هر زورگویی را خداوند می‌شكند و خرد می‌كند.

ما در برخوردمان با بندگان خدا با یك منتقم جبار روبه‌رو هستیم كه هرگز از حقوق بندگانش نمی‌گذرد.

هرقدر ادب به خرج دهید، در درگاه خداوند بیشتر محبوب می‌شوید.

خلق، خانواده خدا هستند. حق نداریم در محضر خدا به خانواده خدا توهین كنیم.

آیا نمی‌داند كه خدا دارد می‌بیند؟ ما هر لحظه در محضر امام زمان «علیه‌السلام» هستیم.

نقش بداخلاقی در اقتصاد خانواده:

امیرالمؤمنین«علیه‌السلام» فرمودند: هركس بداخلاق باشد، روزی‌اش تنگ می‌شود.

تمام مسائل روحی فرمول دارد. اگر یك جایی اعضای خانواده باهم مهربان باشند، دلشان به هم نزدیك باشد، حتماً خداوند تبارك و تعالی به این‌ها رشد و بركت اقتصادی می‌دهد. برعكس اگر یك خانواده از همدیگر حمایت نكنند و دل‌هایشان به هم نزدیك نباشد، حتی اگر مؤمن هم نباشند در آن‌ها بی‌بركتی به‌وجود می‌آید. تا غرغر كنی، آسیب اقتصادی به سراغت می‌آید. نظام خلقت طوری طراحی شده كه به محض اینكه برای مادیات بداخلاق می‌شوی، بلا سرت می‌آید.

قاعده بهشت این است كه فقط افرادی كه روح سالم دارند وارد بهشت می‌شوند، اگر چیزی فوت شد، ناراحت نشوید.

آدم‌هایی كه از نظر اقتصادی بزرگ هستند، ضررهای بزرگ دارند.

قاعده استدراج؛ هرچه گناه می‌كند به او پول، لذت و توفیق بیشتری می‌دهیم. به تدریج به سمت جهنم می‌روند. عمق جهنم‌شان بیشتر می‌شود.

املاه: مهلت به آنها می‌دهیم تا گناهانشان بیشتر شود به عمق جهنم بروند، مكر خدا متین است.

آدم بدخو، خطاهایش زیاد است. طرح و برنامه‌های غلط اقتصادی دارد. زندگی تلخی خواهد داشت.

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» فرمودند: خداوند تبارك و تعالی بندگان خود را هنگام انجام كارهای بد به كاهش و شكست اقتصادی دچار می‌كند. به بسته شدن خزائن خیرات الهی دچار می‌شوند.

دنیا توسط برزخ و ملكوت اداره می‌شود. حساب و كتاب‌های معنوی وجود دارد. خداوند می‌فرماید: كسی كه بدرفتار است و اعمال بد انجام می‌دهد حتماً ضرر اقتصادی می‌بیند، مگر اینكه توبه كند.

حضرت علی «علیه‌السلام» فرمودند: امكان ندارد یك كار آخرتی را به‌خاطر كار دنیایی عقب بیندازید، مگر اینكه حتماً ضرر می‌بینید.

یكی از نكات بسیار مهم در اقتصاد، رضایت والدین است.

به كسی كه والدینش را آزرده است، گفته می‌شود؛ هركاری دلت می‌خواهد بكن من هرگز تو را نمی‌بخشم. خداوند انسان را خوار و ذلیل می‌كند.

هر نوع ظلم كردنی نعمت‌ها را زائل می‌كند.

 

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed