www.montazer.ir
جمعه 22 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 542
زمان انتشار: 19 اکتبر 2014
رسالت خانواده ، جلسه 27

رسالت خانواده ، جلسه 27

ملعون است، ملعون است زنی كه شوهرش را آزار بدهد و او را غمگین كند و خوشبخت است زنی كه به شوهرش اكرام كند و او را در همه حال اطاعت كند. نبی اكرم «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: هركس خانمی داشته باشد كه به شوهرش آزار برساند، خداوند از او نماز نمی‌پذیرد و هیچ كار خیری را نمی‌پذیرد تا اینكه دست از كارش بردارد و شوهرش را راضی كند.

 

هرچند تمام عمرش را روزه بگیرد. آزار شوهر باعث می‌شود هیچ كارش قبول نشود و مرد هم همین‌طور اگر همسرش را اذیت كند و به او ظلم كند. اگر كسی مقداری فكر كند هرگز به چنین حریم جهنمی وارد نمی‌شود.

هیچ چیز مفت تمام نمی‌شود. فمن یعمل مثقال ذره خیراً یره

باید حرمت رابطه‌ای كه برقرار كردید را حفظ كنید. خداوند هر چیزی را قاعده‌مند قرار داده است. هركس به پیشانی یا صورت كسی سیلی بزند، خداوند در قیامت استخوان‌های او را خرد می‌كند. هر نوع عملی انجام بدهیم به خودمان كرده‌ایم. خداوند دست بسته او را به جهنم می‌برد مگر اینكه توبه كند. توبه در بخش حق‌الناس یعنی باید طرف را كاملاً راضی كنی.

بداخلاقی گناهی است كه آمرزیده نمی‌شود چون هر وقت می‌خواهد جبران كند دوباره همان كار را تكرار می‌كند.

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» فرمودند: تندخویی نوعی از جنون است، چون انسان بعد از این كار پشیمان می‌شود. اگر كسی پشیمان نشود، یك دیوانگی مستمر دارد.

امام صادق «علیه‌السلام» فرمودند: قسم به خدا ابرار رستگار هستند. می‌دانی چه شخصیت‌هایی هستند؟ اینها كسانی هستند كه آزارشان به یك مورچه هم نمی‌رسد. وقتی به یك گیاه آب بدهید و ثواب آب دادن به یك مؤمن را دارد، حیوان این‌قدر حرمت دارد كه اگر بیش از دونفر سوارش شوند، نفر سوم جهنمی است و... نتیجه می‌گیریم كه ما آزاد نیستیم كه هرطور دلمان خواست رفتار كنیم.

پیامبر «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: از مصادیق پستی، بداخلاقی است.

آدم بداخلاق در حین بداخلاقی خودش آزار می‌بیند و در فشار است.

كسی كه خودش را تربیت نكرده و به هر دلیلی عصبانی می‌شود، اولین كسی كه آسیب می‌بیند، خودش است. غیر از اینكه آثار آخرتی دارد، آثار دنیایی هم دارد.

كسی كه متین است خودش هم از زندگی لذت می‌برد. با این آرامش كه انس بگیرد، هیچ‌كس نمی‌تواند این آرامش را به هم بزند.

انسان می‌تواند كاری كند كه به راحتی كسی نتواند او را نگران كند، مگر موارد خاص.

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» فرمودند: بداخلاقی مسری است، برای اینكه باعث می‌شود طرف مقابل تو مجبور شود مقابله به مثل كند.

كسی كه توقع احترام دارد، هیچ چاره‌ای ندارد مگر اینكه احترام بگذارد.

امكان ندارد بی‌ادبی میوه احترام بكارد.

آدم بداخلاق باید منتظر عكس‌العمل‌های زیادی باشد؛ اول از كسی كه دارد نسبت به او بداخلاقی می‌كند. دوم اینكه؛ ظلم است بازتاب دارد. كسی كه ظلم كرد، خداوند یك ظالم را به او مسلط می‌كند. باید تمرین كنیم كه خروجی جز شیرینی نداشته باشیم. تلخی خیلی خیلی تلخ‌تر دامن خودمان را می‌گیرد.

از حضرت علی «علیه‌السلام» سؤال كردند؛ چه كسی از همه غمگین‌تر است؟ فرمودند: كسی كه از همه بداخلاق‌تر است.

امام صادق «علیه‌السلام» می‌فرماید: آن جباری كه خداوند لعنت كرده و او را از ولایت و سرپرستی خدا بیرون نموده كسی كه حق را پیروی نموده و مردم را كوچك و پست شمرده است.

انسان‌ها یا تحت ولایت خداوند هستند، آنها را از تاریكی به سمت نور می‌برد ولی اگر انسان كاری كند كه از تحت ولایت خداوند خارج شود، وارد مجموعه ولایتی شیطان می‌شود. یكی از آنهایی كه از تحت ولایت خدا خارج می‌شوند و خداوند با آنها كاری ندارد كسانی هستند كه مردم را تحقیر می‌كنند.

رسول خدا «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: پست‌ترین مردم كسانی هستند كه مردم را تحقیر می‌كنند. به مردم اهانت و بی‌احترامی می‌كنند.

پیامبر «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: احترام نمی‌گذارد به زن، مگر آدم‌های بزرگ و تحقیر و توهین نمی‌كند زن را مگر آدم‌های پست.

اگر به كسی توهین كنیم، مسری است. با این كار زمینه را برای تحقیر دیگران مهیا می‌كنیم و مسئول هستیم. كسی دیگران را تحقیر می‌كند كه تحقیر شود.

قرآن كریم می‌فرماید: هر كاری كه بندگان ما بفرستند، در قیامت و بعد از مرگشان آثارش بماند، همه آثار را هم می‌نویسیم.

فرعون قومش را خوار می‌كرد تا از شدت خواری مجبور شوند او را احترام كند.

پیامبر «صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند: كسی دیگران را تحقیر می‌كند كه با علوهای پرخاشگرانه خودش را بالا بكشد.

امیرالمؤمنین «علیه‌السلام» می‌فرمایند: روا نیست یك مسلمانی مسلمان دیگر را بترساند. خدا را سپاس كه مردم از اخلاق ما در امان هستند.

كاری كنیم دیگران عاشقانه برای ما فداكاری كنند. راهش این است كه ما عاشقانه برای دیگران فداكاری كنیم.

اگر كسی طوری برخورد كند كه دیگران از او بترسند یا حساب ببرند، خداوند در دنیا كسی را بر او مسلط می‌كند كه دائماً از او بترسد. در عالم قبر هم یكسره ترس دارد. خیلی خوب است در پرونده رفتاری انسان این باشد كه در تمام عمرم كسی را نترسانده باشم.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed