www.montazer.ir
جمعه 29 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 539
زمان انتشار: 19 اکتبر 2014
رسالت خانواده ، جلسه 24

رسالت خانواده ، جلسه 24

هیچ‌كس نباید در خانواده و اجتماع نقش تخریبی داشته باشد. باید محور خوشبختی، مودت و مهرورزی باشد.نبی اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: خشم و غضب خدا شدت می‌گیرد به كسی كه ظلم می‌كند به شخصی كه جز خدا كسی را ندارد. اگر كسی زیردست، همراه و دوست ماست، خواهر نسبت به خواهر، برادر نسبت به برادر... كسی كه خود را قدرتمندتر می‌بیند، احتمال ظلمش زیادتر است.

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: هنگامی كه می‌خواهی ظلم كنی، دو چیز را به یاد داشته باشید. 1 ـ خداوند عادلانه بر تو قضاوت می‌كند. 2 ـ امكان فرار از حكومت خدا را نداری.

انسان باید خیلی مواظب باشد وقتی به مدیریت یا جایی رسید به كسی ظلم نكند آن هم از روی هوای نفس.

خدای عادل، حاكم بر ماست.

گاهی اوقات به ظلم و بد اخلاقی‌هایمان شكل مقدس می‌دهیم.

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: ظالم‌ترین مردم كسی است كه ظلم خود را عدل می‌داند.

حضرت می‌فرماید: اگر در حقتان ظلم هم كردند، شما ظلم نكنید. ظلم هیچ‌وقت لازم نیست. اگر قرار است آدم كاری كند بهتر است مظلوم باشد تا ظالم چون خداوند می‌فرماید: حق تو را از او می‌گیرم در مملكت خدا ظلم نیست چه در دنیا و چه در آخرت. یك ظالم باید بترسد كه ظلمش محو نمی‌شود. ظلم به همسر (زن به مرد، مرد به زن، به فرزندان) ظلم به خانواده است چون نمی‌تواند همسر آدم در ناراحتی با بچه‌ها برخورد خوب كند. هیچ جبهه‌ای در خانواده موفق نیست. برنده‌ای ندارد همه بازنده هستند. هرچند در ظاهر یك پیروز داشته باشد چون خانواده مثل یك پیكر است. (چو عضوی به‌درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار)

ما در خانواده چیزی به اسم بُرد و باخت نداریم. به اسم زرنگی و مردسالاری و زن‌سالاری نداریم هر دو در جهنم هستند.

خانواده یك سیستم ریاضی است مثل طبیعت، مثل آب دادن گل كاكتوس، رُز، كه در آب دادن جای این دو گل را باهم عوض كنیم سیستم به هم می‌ریزد.

بهشت مال كسی است كه در خانواده و اجتماع روح برتر شدن را نداشته باشد.

مؤمن با میل خانواده‌اش می‌خورد، در تفریح و مسافرت میل خانواده را حاكم می‌كند.

انتقام خدا:

امام باقر (علیه السلام) فرمود: خداوند انتقام نمی‌گیرد از ظالم الّا با ظالم و در قرآن می‌فرماید: ما ظالمی را فرمانروا بر ظالمی می‌كنیم. (سوره انعام، آیه 29)

ظلم در دنیا شتاب به قصاص دارد هم در دنیا و هم در آخرت طرف را خار می‌كند. اگر دوست نداریم ظالمی بر ما حكم‌فرما شود،‌ ظلم نكنیم.

ظلم سرایت می‌كند و انسان مسئول ظلم است.

اگر به فرزندت ظلم كردی و اخلاق بد را از تو گرفت و بعداً به همسرش ظلم كند،‌ برای تو هم آثار دارد.

در قرآن آمده است: پرونده آدم‌ها گاهی بسته نمی‌شود چه در ثواب چه در گناه. گاهی اوقات پدر و مادر توجه دارند ولی محیط تأثیر بد دارد این به پدر و مادر برنمی‌گردد.

در حدیث داریم: ‌اگر در حق كسی ظلم كردیم، می‌توانیم برای او استغفار كنیم.

حضرت مسیح (علیه السلام) فرمودند: به حق به شما بگویم اگر خانه‌ای آتش بگیرد آن آتش پیوسته از خانه‌ای به خانه‌ای سرایت می‌كند تا خانه‌های بسیار می‌سوزد مگر خانه اول را دریابند و آتش را از بیخ و بن بركنند. دقت كنیم در خانواده و جامعه سنت بد نگذاریم.

آثار ظلم؛

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: 1 ـ روزگارت را ظلم خراب می‌كند. آدم ظالم آسایش به خود نمی‌بیند. 2 ـ بپرهیز از ظلم چون به كسی كه ظلم كردی خدا آن را برایش جبران می‌كند ولی برای تو باقی می‌ماند. 3 ـ از جور و ظلم بپرهیز زیرا ظالم و جائر هرگز بوی بهشت را استشمام نمی‌كنند. 4 ـ بپرهیز از ظلم كه دلتان را خراب می‌كند. ما برای دنیا هم روح شاد و آرام می‌خواهیم. خدا در ظلم آرامش قرار نداده هم عذاب دنیا و نكبت دنیایی را داری هم آخرت) مظلوم باشد بهتر است نه این‌كه خود را بی‌توجه در مظلومیت نگه دارد.

5 ـ كسی كه ظلم می‌كند عمرش كوتاه می‌شود (حوادث ناگوار برایش اتفاق می‌افتد.) 6 ـ ظلم حق‌الناس است (اگر در پرونده خودت با خدا خیلی هم موفق باشی ظلم تو را كه حق الناس است پاك نمی‌كند و انسان باید طرف مقابلش را راضی كند. خدا فقط انتقام را می‌گیرد.

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed