مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
عناوین مورد بحث در این جلسه:
دغدغه یك آدم حقیقی و ارزشمند این است كه نمیخواهد از اولیاء و صدیقین و شهداء و علما جدا شود.
یكی از حسرتهای بزرگ روز قیامت این است كه آدمها از اینكه با یك چنین آدمهایی رقابت كردهاند، ناراحت هستند.
چشم و همچشمی انسان را ناآرام و مصرفی بار میآورد. انسان ولخرج میشود و بدون اینكه بتواند مدیریت كند، مجبور است، خرج كند.
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 12 «مهارتهای زندگی » مورخ ۱۳۸۶/4/2، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
یکی دیگر از آثار میانه روی در اقتصاد، افزایش ثروت می باشد، یعنی افراد با رعایت میانه روی در اقتصاد و هزینه ها در زندگی می توانند دارایی ها واموال خود را افزایش دهند.
به عنوان مثال اگر سه نفر در شرایط مساوی ( از نظر اقتصادی و سرمایه) کاری را آغاز کنند ، یکی با میانه روی جلو برود و نفر دیگر با بخل و فرد سوم با اسراف ؛ حضرت می فرمایند آن شخصی ثروت برایش پایدار می ماند که میانه روی را در زندگی رعایت کرده است.
امیر مومنان حضرت علی (ع) می فرمایند:
کسی که اقتصاد و میانه روی را رعایت کند خداوند او را غنی و بی نیاز می کند.
و در فرمایشی دیگر می فرمایند:
میانه روی پول کم را زیاد می کند و رشدش می دهد.
*اگر کسی با میانه روی همراهی کند ، ثروت نیز با او همراهی خواهد کرد.
"کوتاهی در میانه روی= اسراف "
متاسفانه در کشورهای اسلامی ( به خواسته بعضی از قدرتهای بزرگ دنیا و دشمنان اسلام که همیشه خواهان مصرف گرا و وابسته بودن و فقر در کشورهای اسلامی هستند) اسراف وزیاده روی بسیار صورت می گیرد.
خداوند در قرآن کریم در بسیاری از آیات خطاب به مسلمانان می فرماید که دشمنان شما دوست ندارند که به شما خیری رسد و به شما حسادت می کنند.
مصرف گرایی و اسراف در کشورهای اسلامی، بسیار زیاد است که اگر خود افراد آگاه و هوشیار باشند می توانند به راحتی با این مسئله مقابله کنند .
در قرآن کریم و روایات تهدیدهای زیادی برای مومنین شده است و اسراف را از گناهان کبیره می دانند ، که خداوند برای اسراف کنندگان عذابهای زیادی را وعده داده است.
ادامه دارد....
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد