www.montazer.ir
سه‌شنبه 21 می 2024
شناسه مطلب: 7104
زمان انتشار: 1 ژوئن 2017
دعای کسانی که در شب قدر مستجاب نمی شود

استاد محمد شجاعی

دعای کسانی که در شب قدر مستجاب نمی شود

روایت شده که در این شب، دعاى همگان اجابت مى‏ شود و دعاى هیچ كس بى ‏پاسخ نمى‏ ماند، مگر دعاى این افراد:

الف) عاق والدین

دعای کسی كه پدر و مادر بر او خشم گرفته باشند و او را عاق كرده باشند، اجابت نمی شود. پس هرکس که پدر و مادرش از او راضى نیست، باید رضایتشان را جلب كند. نه تنها باید آنها را راضى كنیم، بلکه باید برایشان دعا كنیم. والدین هم بچه ‏هایشان را دعا كنند. هم راضیشان كنیم، هم بخواهیم كه برایمان در این شب دعا كنند. دعا در این شب، خیلى فرق دارد با دعا در اوقات دیگر.

حدیث داریم انسان ممكن است در طول زندگی پدر و مادرش عاق والدین نشود، اما بعد از مرگ آنها عاق والدین شود. ممكن است کسی توى دنیا خیلى به والدینش رسیدگى كند، اما بعد از مرگ، آنها را فراموش كند نه خیرات كند برایشان؛ نه نماز بخواند؛ نه استغفار كند؛ نه سر قبرشان برود؛ نه دعا كند. آنجا هم اینها قدرت عاق كردن انسان را دارند. پدر و مادر خیلى قدرتشان زیاد است، پس اگر مى‏ بینیم كوتاهى كردیم ، در این شب فكر اموات باشیم و براى آنها دعا كنیم و صدقه بدهیم و خیرات بكنیم.

ب) قاطع رحم

آن كه از خویشان خود بریده و قطع رحم كرده و قهر کرده باشد. در روایت داریم فامیلتان حتی كافر هم باشد حق قهر كردن و قطع رحم ندارید. اگر با کسی قهر هستید، آشتی کنید؛ حتی به اندازه تلفن‌ زدن. ارتباط خراب نشود، ارتباط اگر قطع بشود، بسیار خطرناک است.

ج) کسی که کینه مؤمنی را در دل دارد

آنكه دشمنی و كینه مومنى را در دل داشته باشد، دعایش قبول نمی شود. دلها باید پاك باشد. امشب هر كه گردنت حق داری بگو حلالش كردم؛ از كسى كینه به دل نداشته باشید؛ چون امشب بزرگ‏ترین لطفى كه خدا در حق ما مى ‏كند این است كه گناهان و جسارت و سیئات ما را ببخشد.

قرآن هم مى ‏فرماید:«وَلْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ= ببخشید و بگذرید. آیا نمی خواهید كه خدا شما را ببخشد؟ (نور۲۲) »  هركسى دوست دارد که خدا او را ببخشد، باید بداند که خدا هم می خواهد تا او هم اهل بخشش باشد. از دخترت، از پسرت، از برادرت، از خواهرت، از فامیلت، از همسایه ‏ات، از مسجدى، از منبرى، از بسیجى، از هر كسى که كینه ‏اى در دل دارى، پاكش كن و بریز دور. چون اینها حجاب و مانع مى ‏شود كه قلبت فضیلت این هزار ماه را جذب كند. چون آن قلبى كه درونش كینه است، آفت دارد و آلوده است، نمى ‏تواند فیض شب قدر را جذب كند. مگر نمى‏ خواهیم كه خدا ما را ببخشد؟ چطور بخشیدن را براى خدا را خوب مى ‏دانیم، اما این که ما هم دیگران را عفو کنیم، این را خوب نمى‏ دانیم؟ ما كه خودمان یقین داریم چقدر ظلم كردیم، چقدر جنایت كردیم، چقدر جرم كردیم، چقدر آلودگى ذخیره كردیم. چطور انتظار داریم خدا ببخشد؟ اما خودمان نمى ‏خواهیم اهل عفو و گذشت باشیم؟

د) کسی که دائم خمر است

در بیان اهل بیت علیهم السلام کسی که هر وقت شراب به دست بیاورد آن را بنوشد به او مدمن الخمر گویند (کافی ج ۴ ص ۵۴۲) یعنی منظور این نیست که حتماً باید هر روز خمر بنوشد بلکه با خود می‌گوید هر زمان فرصتی به دست آمد شرب خمر می‌کنم (کافی ج ۶ ص ۴۰۵).

در جلد ششم کتاب شریف کافی یک باب مجزا برای گناه شخص دائم الخمر اختصاص داده شده است و هشت روایت نقل می‌کنند که در تمام آنها مدمن الخمر را مساوی بت پرست قرار داده‌اند.

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: بهشت بر شخص دائم الخمر حرام است.

امام صادق علیه السلام فرمودند: شخص دائم الخمر از ارتکاب قتل یا زنا هیچ باکی ندارد و ممکن است با محارم خود این عمل خلاف عفت را انجام دهد در حالی که متوجه نیست.

عاشق مهراب (کاربر مهمان)

خداروشکر من هیچ کدام از این گناهان رو ندارم فقط از دوستم که گوشیمو دزده بود کینه داشتم که دیگه ندارم سپردمش به خدا .. یاحق . التماس دعا .

الهام رستگار (کاربر مهمان)

خدا عاقبت رو به خیر کنه

میانگین (1 رای)

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed