www.montazer.ir
پنج‌شنبه 28 نوامبر 2024
شناسه مطلب: 906
زمان انتشار: 16 نوامبر 2014
حاضري دوباره با همسرت ازدواج کني؟

به بيان خيلي‌ ساده مي‌توان گفت منظور از مديريت زندگي، همان جمله معروف حضرت امير‌المومنين‌(ع) است: «هر چه براي خود مي‌پسندي براي ديگران هم بپسند و آنچه براي خود نمي‌پسندي براي ديگران هم نپسند.»

حاضري دوباره با همسرت ازدواج کني؟

مهارت در مدیریت زندگی مهم‌ترین اصلی است که به شما کمک می‌کند از پس بالا و پایین‌های زندگی‌تان بر‌آیید. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که مهارت‌های زندگی را خوب یاد گرفته‌ و با تمرین، به افرادی ماهر تبدیل شده‌اند، در فرایند مدیریت اختلاف‌های زندگی بهتر عمل می‌‌کنند.

هر کاری که برای خودمان انجام می‌دهیم، برای همسرمان هم انجام بدهیم و آنچه برای خودمان نمی‌پسندیم، برای همسرمان هم نپسندیم.

متاسفانه ما ایرانی‌ها در زمینه بسیاری از مهارت‌های زندگی آدم‌های غیرماهری هستیم و بهتر است این مهارت‌ها را یاد بگیریم. هر چند خیلی از همین افراد غیرماهر مدت‌های طولانی کنار هم زندگی می‌کنند و به نظرشان ضرورتی به یادگیری مهارت زندگی نیست اما در زندگی مشترک 2 بحث مطرح می‌شود؛‌ یکی کمیت (چند سال از عمر زندگی مشترکمان می‌گذرد) و دیگری کیفیت (نشان‌دهنده میزان رضایتمندی زوج از زندگی).

اگر می‌خواهید کیفیت زندگی‌تان را بسنجید، باید این سوال را از خود بپرسید: «اگر قرار باشد ظرف یک هفته آینده، دوباره ازدواج کنم، با توجه به میزان آگاهی و شناختی که امروز از همسرم دارم، آیا باز با همین فرد ازدواج می‌کنم؟»

اگر پاسختان منفی است، معلوم می‌شود از همسرتان فاصله گرفته‌اید و به کمک نیاز دارید.

ادامه زندگی؛ به چه قیمتی؟!
قدیم‌ها می‌گفتند دختری که به خانه بخت رفت، دیگر برگشتی ندارد؛ باید بسوزد و بسازد! با اینکه چنین طرز فکری خلاف قواعد سلامت و اشکال‌های جدی به آن وارد است، اما خیلی از مادران ما آن را سرلوحه زندگی خود قرار داده‌اند. البته منظور قدیمی‌ها از بیان چنین جمله‌ای این بوده که آستانه تحملتان را بالا ببرید و در ناملایماتی که پیش می‌آید، به سرعت تصمیم نگیرید. این دیدگاه به این دلیل کمک‌کننده بود که برای مساله طلاق حریمی قائل و باعث می‌شد افراد ناملایمات را مدیریت کنند و در دامنه زمان تلاش کنند مواردی را تغییر دهند اما اصل قضیه این است که خیلی افراد با شنیدن چنین جمله‌ای در برخورد با مشکلات، پذیرفته‌اند که چاره‌ای جز تحمل نیست و دنبال هیچ راه چاره‌ای هم نگشته‌اند.

در واقع برخورد منفعلانه‌ای داشته‌اند که فقط آسیب‌پذیرتر شده‌اند. مسلما وقتی افراد در اتمسفر خانواده ناسالمی قرار می‌گیرند و تلاشی برای بهبودش نمی‌شود، بیمار می‌شوند و قطعا همه افراد خانواده درگیر این بیماری خواهند شد و ادامه چنین زندگی‌ای خلاف اصول سلامت است.

عمر زندگی مشترکتان را زیاد کنید
برای اینکه زندگی طولانی و باکیفیتی کنار همسرتان داشته باشید، باید چند نکته را مدنظر قرار بدهید و یاد بگیرید:

1. «انعطاف‌پذیری مناسب زوج در رابطه» یکی از شاخصه‌های هوش اجتماعی است که تطابق فرد با زندگی اجتماعی را بیشتر می‌کند و انعطاف‌ناپذیری باعث کوتاه شدن عمر زندگی مشترک می‌شود.

2. «صداقت که باید دوطرفه باشد»؛ یعنی هر یک از طرفین باید زمینه صداقت را فراهم کند و بعد انتظار رفتار صادقانه از طرف مقابل داشته باشد. صداقت و رفتار صادقانه یک «باید» است اما بی‌صداقتی معمولا ناشی از ترس و گاهی برای حفظ منافع است و در بحث ما، نداشتن صداقت ناشی از ترس است که دردسرساز می‌شود. خیلی از زوج‌ها یکدیگر را محدود یا تهدید می‌کنند و وقتی همسرشان آن رفتار را دور از چشمشان انجام داد، او را به نداشتن صداقت متهم می‌کنند.

3. «جراتمند بودن زوج» مساله بعدی است که بسیار برای زوج‌ها ضرورت دارد؛ آنها باید یاد بگیرند احساسشان را به نحوی سالم مطرح، دیدگاهشان را بیان و نظر مخالف یا موافقشان را به شیوه‌ای صحیح اعلام کنند.

معمولا زوج‌ها قبل از ازدواج برای جلب رضایت طرف مقابل، هر کاری انجام می‌دهند اما به محض ازدواج، همه آنها را کنار می‌گذارند!

زندگی مشترک در ابتدا، با تمام سختی‌هایی که برای انتخاب همسر دارد، بسیار آسان است اما اگر از یک زندگی مراقبت نشود، قطعا آسیب خواهد دید. این مراقبت باید به صورت دوطرفه باشد؛ هر دو طرف باید مراقب رفتار خودشان و احساس طرف مقابل باشند و بدانند هر دو مسئول حفاظت از زندگی مشترکشان هستند.

منبع:سلامتیران

نظری داده نشده

Top
برای عضویت در خبرنامه پست الکترونیکی خود را وارد کنید

خبرنامه سایت منتظران منجی

Stay informed on our latest news!

اشتراک در خبرنامه سایت منتظران منجی feed