مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
1 ـ ... امام صادق علیهالسلام فرمود: براستی که نوح در روز اول رجب سوار کشتی شد و به همراهان خود دستور داد که این روز را روزه بگیرند. و فرمود: کسی که این روز را روزه بگیرد، جهنم به اندازه مسافت یک سال از او دور خواهد شد و کسی که هفت روز روزه بگیرد، درهای هفتگانه جهنم بر وی بسته خواهند شد و کسی که هشت روز روزه بگیرد، درهای هشتگانه بهشت برای او باز میشوند و کسی که پانزده روز را روزه بگیرد ،حاجتش داده خواهد شد و کسی که بیشتر روزه بگیرد خدای عزوجل ثواب بیشتری به او عنایت میفرماید.
2 ـ ... امام کاظم علیهالسلام فرمود: رجب روزخانهای است در بهشت سفیدتر از شیر و شیرین تر از عسل. کسی که یک روز رجب را روزه بگیرد، خداوند عزوجل از آب آن رودخانه به او عطا خواهد نمود که بیاشامد.
3 ـ ... امام کاظم فرمود: رجب ماه بزرگی است که خداوند کارهای نیک را در آن دو برابر نموده و گناهان را در آن پاک میکند. کسی که یک روز رجب را روزه بگیرد، جهنم به اندازه مسافت صدسال از او دور خواهد شد و کسی که سه روز را روزه بگیرد، بهشت برای او واجب میشود.
4 ـ ... رسول خدا (ص) فرمود: توجه داشته باشید که بیشک، رجب ماه ((اصمّ)) خداوند و ماه بزرگی است. و فقط به این جهت ((اصمّ)) نامیده شد که بدون شک، هیچ ماهی به لحاظ احترام و برتری نزد خداوند مانند آن نیست. اهل جاهلیت در جاهلیت خود آن را بزرگ میدانستند و هنگامی که اسلام آمد، جز بزرگی و برتری، چیزی برآن افزوده نگشت. بدون تردید، رجب ماه خدا، شعبان ماه من و رمضان ماه امت من میباشد. بدانید کسی که یک روز از رجب را از روی ایمان و بخاطر پاداش خداوند روزه بگیرد ،مستوجب رضایت بزرگتر خداوند گردیده و روزة او در آن روز خشم خداوند را خاموش گردانیده و دری از درهای جهنم را به روی او خواهد بست و اگر به اندازه پری زمین ،طلا بدهد، برتر از روزه او نخواهد بود و پاداش او با هیچ چیز از دنیا غیر از کارهای نیک ـ در صورتی که آنها را برای خدا خالص گرداند ـ کامل نمیشود و هنگامی که شب فرا رسد،ده دعای مستجاب خواهد داشت. اگر برای موردی در دنیا دعا کند، خداوند آن را به او عنایت خواهد فرمود و الاّ بالاترین خیری را که دوستان، محبوبان و برگزیدگان او در دعای خود خواسته اند ،برای او ذخیره میفرماید.
و کسی که دو روز از رجب را روزه بگیرد، هیچ کسی از اهل آسمانها و زمین نمیتواند کرانمتی را که نزد خداوند دارد، توصیف کند و پاداشی مانند پاداش ده تن از راستگویان که در مدت عمر خود ـ گرچه بسیار طولانی باشد ـ دروغی نگفتهاند، خواهد داشت و در روز قیامت همانند کسانی را که آنان شفاعت نمودهاند، شفاعت میکند و با آنان و در گروهشان محشور میشود تا وارد بهشت گردد و از دوستان آنان باشد.
و کسی که سه روز از ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند بین او و جهنم خندق یا مانعی به طول مسافت هفتاد سال قرار میدهد و خدای عزوجل هنگام افطار او میفرماید: بیشک و تردید، حق تو بر من واجب، و محبت و ولایت من برای تو لازم شد. ای فرشتگانم شما را گواه میگیرم که بدون شک و محققاً و قطعاً همة گناهان قبلی و بعدی او را آمرزیدم.
و کسی که چهار روز از ماه رجب را روزه بگیرد ،از تمام بلاها ایمن میشود، از دیوانگی، جذام، پیسی و فتنه جدال و از عذاب قبر در امان خواهد بود و مانند پاداشهای عاقلانِ توبه کار و بازگشت کننده به خدا را برای او مینویسد و نامه عملش را در میان دسته اول عبادت کنندگان به دست رستش میدهند.
و کسی که پنج روز از ماه رجب را روزه بگیرد، به عهده خداوند است که در روز قیامت او را راضی کند و روز قیامت در حالی برانگیخته میشود که صورتش مانند ماه شب چهارده است؛ به عدد انبوهی از شن برای او کارهای نیک مینویسد و بدون حساب او را وارد بهشت کرده و به او میگویند: هرچه آرزو داری از خدا بخواه.
و کسی که شش روز از ماه رجب را روزه بگیرد، در حالی از قبر خود خارج میشود که سیمای او نور درخشندهای دارد که از خورشید سفیدتر است. و غیر از این، در روز قیامت نوری به او میدهند که اهل محشر از آن بهره میگیرند. و نیز در روز قیامت در دستة امان یافتگان برانگیخته میشود تا جایی که از پل صراط بدون حساب عبور میکند و از عاق والدین و قطع رحم ایمن خواهد بود .
و کسی که هفت روز از ماه رجب را روزه بگیرد ـ به راستی که جهنم هفت در دارد ـ، خداوند در مقابل هر روز روزه، دری از درهای جهنم را به روی او میبندد و بدن او را بر آتش حرام میکند.
و کسی که هشت روز از ماه رجب را روزه بگیرد ـ براستی که بهشت هشت در دارد ـ، خداوند در مقابل هر روز روزه، دری از درهای آن را برای او باز نموده و به او میفرماید: از هرکدام از درهای بهشت که میخواهی وارد شو.
و کسی که نه روز از رجب را روزه بگیرد، در حالی از قبر خارج میشود که صدای خود را به << لا الــه الا الله>> بلند کرده است و به چیزی جز بهشت رو نمینماید؛ و در حالی از قبر خود بیرون میآید که سیمای او تور درخشندهای برای اهل محشر دارد تا جایی که میگویند: این پیامبری برگزیده است. و بدون تردید، کمترین چیزی که به او میدهند، ورود بدون حساب به بهشت است. و کسی که ده روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند دو بال سبز که با درّ و یاقوت زینت شده است، به او میدهد که بوسیله آن مثل برق خیره کننده از پل صراط به سوی بهشتها پرواز کند و گناهش را تبدیل به کارهای نیک مینماید؛ و از جمله مقربینی که برای خدا به عدالت رفتار میکنند، نوشته میشود؛ و گویا صدسال [و مطابق نسخه دیگر هزار سال] خدا را عبادت کرده و برای خدا صبر نموده است.
و کسی که یازده روز از رجب را روزه بگیرد، در روز قیامت بندهای نزد خداوند نمیآید که برتر از او باشد، مگر کسی که مثل او یا بیش از او روزه گرفته باشد.
و کسی که دوازه روز از رجب را روزه بگیرد، در روز قیامت دو لباس سبز از ((سندس)) و((استبرق)) به او میپوشانند و لباسها را میآراید که اگر یکی از آنها لباسها را به دنیا بیاورند، حتماً مابین مشرق و مغرب آن نورافشانی نموده و دنیا خوشبوتر از بوی مشک خواهد شد. و کسی که سیزده روز از رجب را روزه بگیرد، در روز قیامت میز غذایی، از یاقوت سبز که وسعت آن هفتاد برابر دنیا و پایههای آن از درّ است، در سایة عرش برای او مهیا خواهد بود و بر روی آن سینیهایی از درّ و یاقوت است که در هر سینی هفتاد هزار نوع غذا وجود دارد که بو و رنگ آنها مانند یکدیگر نیست و در حالی که مردم در سختی شدید و بلای بزرگ به سر میبرند، او از آن غذا بهرهمند است.
و کسی که چهارده روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند از کاخهای بهشتی که با درّ و یاقوت ساخته شدهاند، به او عطا مینماید که مانند آن را چشمی ندیده، گوشی نشنیده و به ذهن بشری نیامده است.
و کسی که پانزده روز از رجب را روزه بگیرد، روز قیامت در توقفگاه امان یافتگان میایستد و هیچ فرشته، رسول یا پیامبری بر او نمیگذرد، مگر این که میگوید: خوشا بحال تو که امان یافته، مقرب، شریف، سعادتمند و شاد و خرم در بهشتها ساکن خواهی بود.
و کسانی که شانزده روز رجب را روزه بگیرد، از اولین کسانی خواهد بود که سوار بر حقیقتهایی از نور شده و در بهشت تا ((سرای رحمن)) به پرواز در میآیند.
و کسی که هفده روز از رجب را روزه بگیرد، در روز قیامت بر روی پل صراط برای او هفتاد هزار چراغ از نور میگذارند تا با نور این چراغها از روی پل صراط گذشته و به بهشت برسد و فرشتگان با خوشآمد گویی، خیر مقدم و مرحبا گفتن و سلام کردن به او، او را بدرقه میکنند.
و کسی که هجده روز از رجب را روزه بگیرد، در گنبد ابراهیم علیهالسلام، در بهشت جاوید، بر تختهایی از درّ و یاقوت جا را بر او تنگ خواهد نمود.
و کسی که نوزده روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند برای او در بهشت، در مقابل کاخ آدم و ابراهیم علیهالسلام کاخی از مروارید تازه برای او میسازد، او بر آنها سلام میکند، آنان نیز برای بزرگداشت و ادای حقش بر او سلام میکنند؛ و در مقابل هر روز از روزهایی که روزه میگیرد؛ روزه هزار سال برای او نوشته میشود.
و کسی که بیست روز از رجب را روزه بگیرد، گویا بیست هزار سال خداوند را عبادت کرده است.
و کسی که بیست و یک روز از رجب را روزه بگیرد، در روز قیامت شفاعت او در مورد جمعیتهایی مانند ((ربیعه))و((مضر)) (نام دو طایفه با تعداد افراد زیاد) که همه آنها اهل گناه و خطا باشند پذیرفته میشود.
و کسی که بیست و دو روز از رجب را روزه بگیرد، منادیی از آسمان ندا میدهد؛ ای دوست خدا! مژده باد تو را از جانب خدا به بزرگداشت زیاد و دوستی با کسانی از قبیل پیامبران، راستگویان، شهدا و صالحان که خداوند آنها را متنعم نموده است. و آنان چه دوستان خوبی هستند!
وکسی که بیست و سه روز از رجب را روزه بگیرد، از آسمان او را ندا میدهند: خوشا به حالت ای بندة خدا! زحمت کمی کشیدی ولی نعمتهای زیادی به دستآوردی. خوشا به حال تو هنگامی که پرده از پیش رویت برداشته شود و به ثواب بزرگ پروردگار کریمت برسی و در ((دارالسلام)) همسایه ابراهیم خلیل علیهالسلام شوی.
و کسی که بیست و چهار روز از رجب را روزه بگیرد، فرشته مرگ بصورت جوانی سراغ او میآید که لباس دیبای سبزی پوشیده و بر اسبی از اسبهای بهشتی سوار است؛ در دست او حریر سبزی که با مشک بسیار خوشبو معطر شده و جامی طلایی که پر از شراب بهشتی است، میباشد. هنگام جان دادن آن را به او نوشانده و سختیهای مرگ را برای او آسان مینماید؛ انگار روح او را در آن حریر میگذارد که در این حال بوی خوشی از آن برمی خیزد که اهل آسمانهای هفتگانه آن را میبویند؛ او در قبر خود سیراب بسر میبرد و از قبرش نیز سیراب برانگیخته میشود تا زمانی که به حوض پیامبر(ص) برسد.
و کسی که بیست و پنج روز از رجب را روزه بگیرد، بیشک، هنگامی که از قبرش خارج شود، هفتاد هزار فرشته به پیشواز او میروند که در دست هرکدام از آن فرشتگان بیرقی از درّ و یاقوت است؛ با خود زیور آلات و لباسهای فاخر و نو همراه دارند و میگویند: ای دوست خدا! بشتاب بسوی پروردگارت . و او از اولین کسانی است که وارد بهشتهای جاوید میشود همراه با مقربینی که خدا از آنها راضی شده و آنها نیز از او راضیند. و این سعادت بزرگی است.
و کسی که بیست و شش روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند در سایة عرش صد قصر از درّ و یاقوت میسازد که بر سرِ هر قصری خیمهای سرخ از حریر بهشتی است و در حالی که مردم مشغول حساب هستند، او در ناز و نعمت در آن ساکن میشود.
و کسی که بیست و هفت روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند قبر او را به اندازه مسافت چهارصد سال وسعت میدهد و تمام این مقدار را پر از مشک و عنبر مینماید.
و کسی که بیست و هفت روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند عزوجل بین او و آتش نُه خندق میگذارد که فاصلة هر خندق به مقدار فاصلة آسمان و زمین است؛ به اندازه مسافت پانصد سال.
و کسی که بیست و نه روز از رجب را روزه بگیرد، خداوند او را میآمرزد؛ گرچه کسی باشد که به دستور ظالم یک دهم اموال مردم را میگرفته و یا زنی باشد که هفتاد بار بیعفتی کرده باشد. اگر آن زن با این کار بخواهد خوشنودی خدای عزوجل را بدست آورده و از جهنم رهایی یابد، خداوند حتماً او را میآمرزد.
و کسی که سی روز رجب را روزه بگیرد، منادایی از آسمان ندا میدهد: ای بنده خدا! گذشته هایت آمرزیده شد، در باقیمانده عمر خود عملت را از نو شروع کن. و خداوند در تمام بهشتها، در هر بهشتی چهل هزار هزار خانه، در هر خانهای چهل هزار هزار سفره از طلا، در هر سفره چهل هزار هزار کاسه، در هر کاسه چهل هزار هزار نوع خوردنی و نوشیدنی وجود دارد که هر کدام از این نوشیدنیها و خوردنیها رنگ جداگانهای دارد. همچنین در هر خانهای چهل هزار هزار تخت از طلا وجد دارد که اندازه هر کدام از این تختها دو هزار ذراع است و بر هرکدام از این تختها دختری از حورالعین با سیصد هزار زلفِ نوریِ جلو پیشانی، است که هرکدام از این زلفها را یک هزار هزار دختر بچه خدمتکار حمل نموده و و با مشک و عنبر خوشبو مینماید تا روزهدار رجب پیش او بیاید. تمام اینها برای کسی است که تمام ماه رجب را روزه بگیرد.
عرض شد: ای پیامبر خدا! کسی که نتواند روزه بگیرد، بعلت ضعف یا مرض یا زنی که پاک نباشد، چه کاری انجام دهد تا به آنچه فرمودی برسد؟ آن حضرت (ص) فرمود: برای هر روز قرص نانی صدقه بدهد. قسم به کسی که جانم به دست اوست، براستی که اگر هر روز اینطور صدقه بدهد، به آنچه گفتم و بیش از آن میرسد. و بدون تردید اگر تمام مخلوقات آسمانها و زمین همگی جمع شوند تا مقدار ثواب این عمل را معین کنند، به یک دهم فضائل و درجاتی که در بهشتها به آن دست مییابد، نمیرسند. عرض شد: ای رسول خدا! کسی که نتواند این صدقه را بدهد چه کاری را انجام بدهد تا به آنچه فرمودی برسد؟ آن حضرت (ص) فرمود: با این تسبیح در هر روز ماه رجب، صدبار خدا را تسبیح کند تا سی روز تمام شود: ((سُبحانَ الإِلــهِ الجَلیلِ سُبحانَ مَن لایَنبَغِی التَّسبیحُ اِلاّ لَهُ سُبحانَ الأَعَزِّ الأَ کرَمِ سُبحانَ مَن لَبِسَ العزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهلٌ)).
آثار استاد