مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
در روایات تأکید شده به استفاده از تلبینه بری افراد بیمار، به عبارتی خوب است غذای بیمار تلبینه باشد، تلبینه از گندم یا جو و شیر و عسل درست میشود بهاینترتیب که گندم یا جو را با حرارت ملایم شب تا صبح میگذارند بپزد سپس شیر و عسل هم به آن اضافه میکنند تا مدتی هم با شیر بجوشد، امروزه میگویند که عسل نباید حرارت ببیند زیرا خواص آن کم میشود ولی در روایت حرارت دادن عسل اشکالی ندارد، پس هم میتوان عسل را زمان طبخ اضافه کرد و هم بعدازآن. این غذا شبیه حلیم است با این تفاوت که بهجای گوشت، شیر دارد. شیر و عسل هرکدام درمان عام بیماریها هستند و جو هم اینگونه است لذا توصیه میکنیم که تلبینه را با جو درست کنند.
در روایت آمده: « فإنها تجم فؤاد المریض » یعنی « تلبینه، قلب بیمار را کامل میکند ». در این روایت اثر تلبینه بر قلب مقید به بیماری شده است.
در روایات متعدد آمده زمانی که کسی در خانه پیامبر (ص) بیمار میشد تلبینه از آتش پایین نمیآمد. شاید با توجه به این مطلب بتوان گفت که تلبینه را باید گرم مصرف کرد.
کلیدواژه ها:
آثار استاد