مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
عناوین مورد بحث در این جلسه:
رقابت در چیزهایی كه حقیقتاً قابل رقابت است، امری پسندیده است و در قرآن و روایات دعوت به این رقابت مثبت شدهایم.
ما به میزان گرفتار شدن در رقابت منفی از حركت به سمت آخرت بازمیمانیم.
بخش اصلی وجود ما، روح الهی است.
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 10 «مهارتهای زندگی » مورخ ۱۳۸۶/۳/26، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
به طور معمول، همه ما برای تدابیر مسائل اقتصادی خانه و خانواده، با دو مسئله سر و کار داریم:
۱_درآمدها
۲_هزینه ها
همه اعضای خانواده، یک سلسله خواسته ها و نیازهایی دارند که پایان ناپذیرند، و تصور میکنند که برای برآورده کردن این خواسته ها باید درآمد بیشتری کسب کنند. ولی کمتر به این مساله توجه می کنند که در هزینه های زندگی هم، باید تدابیر خاصی را در نظر بگیرند تا کنترل اقتصاد خانواده برایشان میسر گردد.
باید توجه داشته باشیم که؛ "هزینه کردن" یک سلسله اصول و قوانینی دارد که اگر رعایت شود، افراد یک خانوادهدر امر تامین مادی موفق تر خواهند بود.
هرگز فراموش نکنیم که؛
*مسئله اقتصاد در خانواده و اجتماع، به طور حتم نیاز به آموزش و یادگیری دارد*
ولی متاسفانه بسیاری از افراد ، توجهی به یادگرفتن این مهارتها (شیوه های مدیریت اقتصادی و چگونه خرج کردن) ندارند و همین عدم مهارت آموزی های اقتصادی، سبب می شود که اغلب خانواده ها، تنها راه حل مشکلات اقتصادی شان را در به دست آوردن ثروت بیشتر بدانند.
مولا علی (ع) در این مورد تعبیری دارند که می فرمایند:
التدبیر النصف المعونه
تدبیر داشتن، خود نصف هزینه هاست.
اگر افراد در مسائل اقتصادی اهل فکر و تدبیر بوده و در این زمینه آموزش ببینند و به آن عمل کنند؛ این مسئله خود ، معادل نصف هزینه هاست!!! یعنی خیلی خوب و به راحتی می توانند هزینه های زندگی خود را مدیریت کنند.
فکر اقتصادی داشتن و به روشهای اقتصادی مسلط بودن مسئله فوق العاده با اهمیتی است. باید باید باید، برای کنترل خانواده سعادتمند آنرا بیاموزیم.
حضرت علی (ع) در روایتی دیگر می فرمایند:
اذا اراد الله به عبدا خیرا، المعمول الاقتصاد و حسن التدبیر جنبه السو التدبیر و الاسراف.
اگر خداوند خیر بنده ای را بخواهد، به او الهام می کند که به سراغ میانه روی رود و مسائل اقتصادی را خوب تدبیر کند و از اسراف و بد تدبیر کردن او را دور میکند.
مراقب باشیم که از این عبارت امیر مومنان _ وقتی خدا خیر بنده ای را بخواهد_ معنای "جبر" را دریافت نکنیم. به طور مثال افراد تصور کنند که اگر در زندگی تدبیر ندارند به این دلیل است که خداوند به آنها الهام نکرده است.
این خود بنده است که با رفتارش خواست خداوند و الهام الهی را جذب و جلب می کند. خداوند همه بندگانش را دوست دارد، این عملکرد انسانهاست، که قلبشان را برای پذیرش الهام های خداوند آماده میکند.
در این حدیث ارزشمند، به این نکته مهم اشاره شده است که؛ اگر کسی واقعا اهل میانه روی و تدبیر در مسائل اقتصادی در زندگی باشید، به طور حتم مورد لطف خداوند تبارک و تعالی قرار خواهید گرفت.
ادامه دارد....
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد