مؤسسه فرهنگی هنری خیریه
عناوین مورد بحث در این جلسه:
به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 4 «مهارتهای زندگی » مورخ ۱۳۸۶/3/5، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
پیشتر گفتیم که؛ هر انسانی که ازدواج می کند و یا به عنوان عضوی از خانواده شناخته می شود ،باید به ۳وظیفه در خانواده عمل کندکه شامل (تامین مادی، عاطفی و معنوی) می باشد.
در این زمینه یک ضرب المثل وجود دارد که می گوید که هر کسی که نمی خواهد و یا نمی تواند ویا نباید کاری را به پایان برساند ،هرگز نباید آن را شروع نماید.
انسانی که زندگی را آغاز می کند، باید آن را به سر انجام برساند.
اگر احساس می کند که نمی تواند و یا نمی خواهد زندگی را به پایان و سرانجام سعادت برساند، پس اصلا نباید که آن را شروع کند.
اولین وظیفه انسان در خانواده که نسبت به ۳وظیفه دیگر مقدم تراست (نه مهم تر)تامین مادی است، که اگر به درستی وطبق نظر خداوند و شرع انجام شود کمک بسیار بزرگی در انجام دو وظیفه دیگر (تامین عاطفی و معنوی) محسوب میشود.
این ۳وظیفه متاثر از یکدیگر هستند ودر تعامل باهم قرار دارند به عنوان مثال اگر کسی در سیاست اقتصادی خانوادگی اش ضعیف و بدون تدبیر عمل کند،در مسائل عاطفی و معنوی زندگیش هم دچار سر خوردگی و شکست میشود.
(تامین مادی زندگی انسانها باید طبق دستورات خداوند انجام شود تا تاثیر مثبت خود را بر دیگر مسائل زندگی انسان بگذارد)
گفته می شود که علت بسیاری از جدایی ها و شکست ها در زندگی مشترک مشکلات اقتصادی است ، ولی در واقع دلیل اصلی آن مشکلات و مسائل فرهنگی و عدم توجه به دانش و تخصصهای لازم در زمینه خانواده است چه بسا بسیاری از خانواده ها هستند که مشکل اقتصادی ندارند، ولی باز هم در زندگی شکست می خورند... پس بهتر این است که اقتصاد خانواده ،روابط مالی و در آمدها ومخارج خانواده بر اساس یکسری از اصولی که این اصول تنظیم شده با سعادت انسان است،صورت پذیرد.
انسان به عنوان یک موجود ریاضی خلق شده است ،منظور از این مطلب این است که انسان یک مرحله قبل از تولد دارد که روح الهی است، بعد در مرحله بعد وارد دنیا می شود، ودر مرحله سوم باید به نزد خداوند بر گردد...
هر انسان وظیفه دارد که به هر سه مرحله زندگی خود بنگرد و بیندیشد و فقط خود را محدود به مرحله (تولد تا مرگ)که همان زندگی در دنیاست ،نکند که اگر این طور شد راه را اشتباه رفته است.
حضرت علی(ع) در این رابطه می فرمایند:خوشبختی و رحمت سراغ کسی می آید که در هر سه مرحله خود را ببیند و بشناسد.
راستی!!!
ما خوشبختی را در کدام مرحله از زندگی مان تفسیر میکنیم؟؟
آیا عواملی که برای ما خوشبختی می آورند، تنها مختص دنیا هستند، یا تمام دنیا و آخرت ما را دربر میگیرند؟؟؟
ادامه دارد....
مطالب بیشتر:
کلیدواژه ها:
آثار استاد